Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość j@@@@@@@@

dzielę się wrażeniami po wizycie u gin

Polecane posty

Gość j@@@@@@@@

mam 21 lal i byłam na pierwszej poważnej wizycie u ginekologa i... serio nie jest to jakieś nieprzyjemne, badanie na fotelu nie ruszyło mną ani trochę, wziernik który miałam w sobie nie był nieprzyjemny, wręcz przeciwnie, nie czułam prawie nic, ginekolog była bardzo delikatna i gdy prowadziła palec w moją pochwę również nie odczuwałam prawie żadnego bólu. Jedynie co, to USG było bardziej nieprzyjemne niż wziernik, dlatego nie moge pojąć jak można bać się takiej wizyty :D

glupis aseksualny... Sprawdz lepiej statystyki ile kobiet(ale i mezczyzn rowniez) umieralo na choroby weneryczne, ile w czasie porodu. 40-letnia kobieta to byla juz staruszka...

Gość bring
Popieram. Zachęcam dziewczyny aby się nie obawiały. Ja też późno poszłam do gina i to tylko ze względu na jakieś urojenia typu wstyd, skrępowanie. Dziewczyny, które nie podjęły współżycia mogą badania odczuć trochę dziwnie, ale nie sądzę aby boleśnie. A te które już zaczęły współżyć, pewnie nic nie poczują. Nie taki diabeł straszny, a dziewczyny nie zwlekajcie, bo trzeba mieć szacunek do swojego zdrowia i sie regularnie badać!

dokladnie. Ja zanim poszlam pierwszy raz do ginekologa tez wyobrazalam sobie bog wie co. A nie bylo sie czego bac, ani wstydzic. Choc dobrze zrobic najpierw maly wywiad wsrod kolezanek, czy sprawdzic w necie, ktory lekarz jest delikatny, kulturalny bo roznie mozna trafic :)

Gość aqua990
ja tez sie wybieram na pierwsza wizyte i mam stresa.. nie mowila nic lekarka ze tak pozno przyszlas?? ja tez jestem w tym wieku.. a robila ci cytologie?? trzeba sie upominac czy jak bo rozne opinie czytalam. j@@@@@@@@ bylas prywatnie czy na nfz??