Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmiana tabletek anty

zmiana tabletek anty

Polecane posty

HEJ! Brałam tabletki antykoncepcyjne Sylvie20 przez parę miesięcy, ale dwa razy zdarzyło mi się że przed końcem opakowania jeszcze dostawałam plamień. Byłam dziś u lekarza i powiedział mi że to oznacza iż tabletki są dla mnie za słabe i trzeba zmienić je, dostałam Rigevidon. Z tym że nie zapytałam dokładnie lekarza co to znaczy że są za słabe i teraz się nad tym głowie... czy zabezpieczenie przed ciażą nadal jest mimo to? Proszę o radę!

nikt nie wie :( ?

proszeee :(

Gość Kasia .....................
pewnie te "nowe" maja wieksza porcje hormonow. Przejrzyj ulotke. W mojej sa opisane dwie opcje przechodzenia z jednego rodzaju pigulek na inne. do Twoich pigulek na pewno tez jest odpowiednia notka dolaczona.

Ale ja wiem jak przejść z jednych na drugie, nie wiem tylko czy to że musiałam zmienić poprzednie tabletki bo były "za słabe" to oznacza że mnie też nie chroniły przed ciążą???

przeciez wrocilas dopiero co od ginekologa, prawda? Badal Cie? Zeby wypisac kolejna recepte musial najpierw wykluczyc ciaze :) przeczytaj ulotke koniecznie. Czasem zalecane jest rozpoczecie nowego opakowania z pominieciem przerwy. Byc moze u Ciebie zachodzi taki przypadek.

Lekarz powiedział że mam zrobić normalnie przerwe jak bede zmieniać i badał mnie też ale co z tego jak ja jeszcze jestem przy ostatnim opakowaniu tych Sylvie20 i w piątek sex uprawiałam do końca więc by po tych paru dniach ciąży jeszcze nie zobaczył nie? A ja sie zwyczajnie zapomniałam go zapytać czy to że Sylvie20 są za słabe to znaczy tylko że męczą te plamienia czy też że przed ciażą nie chronią.

nieeeeee, sadze ze to tylko kwestia plamien jest do uregulowania. Powinny byc tylko w dniach odstawienia hormonu.