Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Optymistka !

Dieta Atkinsa

Polecane posty

Gość Optymistka !

Zaczęłam dzisiaj. Może ktoś się przyłączy? Jak nie to poprowadzę monolog bo muszę gdzieś zapisywać to i owo ;) Otóż, mam sporą nadwagę i za sobą kilkanaście efektów jojo, chcę spróbować czegoś nowego, nie głodzić się i nie liczyć kalorii. Dodatkowo ćwiczyć minimum 2 h dziennie. Jutro się zważę i zmierzę, będę co 3 dni sprawdzać czy zaszły jakieś zmiany.

Plan na jutro ;) śn- 2 gotowane jajka z 2 łyżeczkami majonezu + 50gram sera salatkowego- 7g W ob- tilapia smażona na oleju z winogron + szpinak - 4g W k- jajecznica na maśle - 2g W Razem: 13g W

Z nieba mi spadasz :P Mam kilka pytań odnośnie jedzenia w pierwszej fazie. Jeszcze się gubię w tym co wolno, a co nie i w jakich ilościach. Byłabym wdzięczna za za jakieś rady i wskazówki:) Kupiłam sobie wczoraj ser kanapkowy, który w 100g 18 t i 4 w i teraz się zastanawiam czy mogę go zjeść...

na żo nie ograniczamy tłuszczu (wyjątek w poczatkowym okresie kiedy mamy swój którego chcemy sie pozbyc) tylko weglowodany do ok 50 g. (dokładniej 0.8g na kg należytej wagi ciała) moge CI przesłac kalkulator optymalny-wpisujesz ile czego zjadasz i wiesz ile w tym białka tłuszczu i weglowodanów.

Mam taki :) Przez pierwsze dwa tygodnie limit węgli wynosi tutaj 20, także wydaje mi się, że lepiej dostarczyć ich w warzywach, nie nabiale, stąd wątpliwości z serem. Jakie suplementy powinnam łykać? i czy to jest dobra dieta przy ćwiczeniach? Pytam bo na prawdę czuję się lekko zagubiona. W internecie co prawda informacje są, ale często wzajemnie sobie zaprzeczają.

ser jest bardziej syty niż warzywa,wiec ja wolałabym ser. ja nigdy nie łykałam suplementów,nawet w ciąży i wyniki mam super. u Kwasniewskiego nie mam tego dylematu bo moge wiecej wegli. zbyt mała ilosc wegli może powodowac skurcze i ochote na cos słodkiego

Z mojego dzisiejszego planu wyszły nici. Zjadłam dużo, dużo za dużo. Nie dlatego, że byłam głodna, po prostu brakowało mi tych pyszności w diecie;) a więc 2 jajka, majonez, 2 filety z tilapii, szklanka szpinaku, olej z winogron, 120g sera pleśniowego, ser feta, ser żółty... Po podliczeniu wyszło mi jakieś 1800 kcal, w 3 posiłkach tylko ! Węgli poniżej 20 g Co najważniejsze, waga wieczorem wskazuje tyle co rano, więc może jutro będzie mniej ;) Brakuje mi kawy, nie wiem czy mogę sobie pozwolić na kubek, dwa dziennie ze słodzikiem i śmietanką? Może jakaś życzliwa duszyczka odpowie? Zmodyfikowałam troszkę dietę, nie trzymam się tak rygorystycznie dozwolonych produktów. Bardziej patrzę na zawartość węgli. Dzisiaj ćwiczyłam tylko 50 minut, ale od wtorku siłownia.

organizm musi sie przestawic. ja kawy wypijam sporo ,najczesciej z kremówką ale bez cukru.ale mysle ze odrobina słodzika nie zaszkodzi

W pierwszej fazie powinnam spożywać mniej serów, węgle dostarczać głównie w surowych, liściastych warzywach. Kofeina jest całkowicie zabroniona. Anusiadanusia a jak u Ciebie z kaloriami? Ile na dzień wychodzi? Bo ja chciałabym się trzymać właśnie 1500 i nie wiem czy to nie będzie za dużo.

ja własciwie kalorii juz nie licze.pilnuje białka i wegli. dzisiaj zjadłam jajecznicae z 2 jaj z boczkiem 3 pieczarki nadziewane żółtkami i żółtym serem i kawłek sernika optymalnego. wypiłam 3 kawy i ok litra wody.

Plan na dzisiaj: Śn jajecznica na maśle, ser żółty i ser feta ob- tuńczyk + ser żółty k-2 jajka + 2 łyżeczki majonezu czyli jakieś 1000 kcal, 5-10g węgli

Zważę się w sobotę, mam zwykłą wagę więc jest niedokładna. Codzienne sprawdzanie nie ma tu większego sensu ;)

masz racje.tłuszczyk bedzie sie zamieniał w miesnie wiec możesz zbyt wiele na wadze nie ubyc. ale ciałko sie zmienia,celulit znika.

Mam taką nadzieję. Póki co zauważyłam brak głodu pomimo, że jem co 6h. Mam pytanie odnośnie orzechów, znalazłam takie z minimalną ilością węgli, nadają się?

Gość buuka
jest tam jeszcze ktos?? jestem od wczoraj na Atkinsie...i kilo mniej mam :) to dziwne biorac pod uwage ze jem ser brie jajka, pasztet, majonez i parowki :D

Gość buuka
dzięki :) już czytam :)