Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powazna sprawa....

Mam wielki problem:(

Polecane posty

Gość powazna sprawa....

Juz zakładałam topiki ale zostały usuniete. Mam problem zdrowotny. W niedziele czysciłam ucho patyczkiem i lekko sie zatkało. Próbowałam odetkac na rozne sposoby ale nic nie dało (m.in wlewałam wody-wiem niepotrzebnie:O) Wczoraj rano obudziłam sie nadal z zatkanym uchem i do tego dołaczył ból, bolało mnie jak dotykałam. Robiłam ciepłe okłady, smarowałam amolem i wlałam kilka kropel wody utlenionej. Ucho sie po niej troche odetkało. Dzis rano to samo, bol i zatkANE ucho. Robiłam ciepłe oklady, smarowałam amolem i tez wlałam wode utleniona ale po niej ucho mam bardziej zapchane :( słysze na prawde kiepsko...boje sie ze tak mi juz zostanie :( jutro ide do apteki po krople do ucha moze cos pomoga..:( tak bardzo sie boje:(

Gość hr.TRoLL VON teni - SUWKA
nie bój się i idz na wybory w pazdzierniku

Gość powazna sprawa....
bardzo smieszne...a co jezeli mi tak zostanie?:(

Gość mopdopodłogi
idź do ośrodka, zrobią ci płukanie ucha. Albo do laryngologa marsz!

Gość powazna sprawa....
dzisiaj juz za pozno:( jest mozliwe ze uszkodziłam sobie słuch?

Gość zapalenie ucha to nie
jest powazny problem zdrowotny. nie przesadzaj, bo to nie jest nic groznego. kazdemu sie zdarza od czasu do czasu...

Gość biegnę z radą
się zakorkowało....tylko lekarz pomoże :)

Gość martunta
idź do apteki, kup sobie a-cerumen (do czyszczenia uszu) bo widać masz korek z woskowiny. patyczkami nie każdy może czyścić, bo potem są takie jazdy.

Gość powazna sprawa....
normalnie ryczec mi sie juz chce!!! :(

Gość powazna sprawa....
nie byłam bo myslałam ze samo przejdzie :( teraz jest jeszcze gorzej

Gość mghmhgg
racja idź do lekarza, zrobią Ci płukanie uszu, jak będziesz zwlekać to mozesz dostać zapalenia uszu i już nie będzie tak wesoło

Gość tytytytyty
a nie przyszła ci do głowy taka genialna mysl zeby isc do lekarza??

Gość moniaaaakkkkk
myśle ze masz zapalenia ucha ;] samo przejdzie po kilku dniach ,albo zgłoś sie do lekarza

Gość biegnę z radą
ale dlaczego masz ryczeć? nie takie w życiu Cię czekają przeprawy lekarskie...czego oczywiście Ci nei życzę!

Gość powazna sprawa....
bo sie boje, ze mi juz tak zostanie, nie chce stracic słuchu :(

Gość lalalllallala
Nie masz rodziców, chłopaka, przyjaciółki? żeby Cię do lekarza zabrali?? Widać, że jesteś niezaradna życiowo, dorośnij dziewczyno... Idź do lekarza, sama albo z kimś za rączkę, ale przestań już pisać, tutaj.

Gość powazna sprawa....
internista nic nie pomoze, a do laryngologa trzeba czekac długo

Gość kropla bezkitu
idź prywatnie poki jeszcze możesz, bo możesz stracić słuch

Gość powazna sprawa....
czy to moze doprowadzic na prawde do trwałej utraty słuchu?:(

Gość tytytytyty
nieleczone zapalenie ucha srodkowego moze doprowadzc do ubytku słuchu, Nawet leczone i tak zostawia za sobą uszczerbek. Co prawda niezauwazalny na codzien ale lekarz przeprowadzający specjalistyczne badanie słuchu, bez wczesnejszego wywiadu potrafi rozpoznac czy i z ktorym uchu pacjent miał w przeszłosci problem. Ile masz lat dziewczynko ze placzesz ze cie boli ucho zamiast isc do lekarza? Jak ty sobie radzisz w zyciu??

Gość tytytytyty
*uchem

są takie świeczki do ucha, to wygląda jak rulonik taka ryrka, wsadzasz do ucha podpalasz drugi koniec i to Ci wysysa zanieczyszczenia. Wiesz ile syfu czasem potrafi wyjść ;d? tzn wyciąga korki z ucha

Gość powazna sprawa....
mam 18 lat, nie mam tych swieczek mieszkam na wsi tu nie ma zadnego lekarza ani apteki

Gość dziecinko powyżej
powazna sprawa. jak miałam hemoroidy poszłam do lekarza!! czy ty nie masz innych problemów?! ogarnij sie!! idź do laryngologa a nie pierdolisz tu na forum farmazony!!! nie wstydź tobie pustaku

Gość lallllaaa
Byłaś u internisty, że piszem "nie pomoże"? Idź do lekarza pierwszego kontaktu, jak będzie taka potrzeba, da skierowanie do laryngologa "natychmiast". Ja miałam poważny problem neurologiczny, to trafiłam do szpitala na oddział, w ciągu kilku godzin... Chyba nie jest tak żle, jak masz siłę siedzieć przed komputerem, z tym bolącym uchem? Z doświadczenia wiem, że jak człowiek cierpi, to w smaotności, a Ty wyglądasz na taką, co uwagi szuka:)

Gość nie panikuj dziweczyno
ja tak mam za kazdym razem gdy odrobina szamponu wpadnie mi do ucha , nie pomoże ani czyszczenie patyczkiem , wytrząsanie ani żadne cudowne c-rumeny. Po prostu muszę iść do lekarza i przepłukac ucho .Nic ci się do jutra nie stanie , tylko tam już niczego ani nie wlewaj ani nie wkładaj , jedynie możesz wlac ciekłej parafiny (do kupienia w aptece ) i włożyć wacik by ta parafina tam posiedziała to zmiękczy woskowinę . Jutro idz do rodzinnego , pielęgniarka w zabiegowym zrobi ci płukanie i po kłopocie . Nie musisz do laryngologa, przestań panikować.

Gość tytytytyty
to jedz do najblizszego miasta, na boga dziewczyno! Nawet do internisty, moze wystarcza krople do ucha i antybiotyk a jak nie to mozna pojsc prywatnie do laryngologa. Czy to cokolowiek potrafisz sama zorganizowac?

Gość powazna sprawa....
myslałam ze mi przejdzie dlatego nie poszłam do lekarza :( jutro kupie krople a jak bnie pomoga to pojade do lekarza

Gość akacja111
Masz zatkane ucho woskowiną i w dodatku dorobiłaś się zapalenia (bo boli). O ile bardzo cię nie boli to laryngolog powinien przepłukać ci uszy wodą (na 100% pomoże). Nie, nie masz uszkodzonego słuchu :)