Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powazna sprawa....

Mam wielki problem:(

Polecane posty

Gość powazna sprawa....
wytrzymam do jutra tylko boje sie ze strace słuch :(:(:(:(

Gość tytytytyty
Wspolczuje Nie wiem jak ty sobie w zyciu poradzisz jak dla ciebie problem z bolacym uchem jest juz logistycznie trudny do zorganizowania

Gość hehehaha
mój mąż też miał nie dawno ten problem,a kiedyś mój tata,tak więc co nie co wiem na ten temat,jeśli wlewałaś wody utlenionej to bardzo dobrze,ona powoduje,że to coś co tam siedzi odkleja się,także to że po niej może się pogorszyć,ten korek się przesuwa i zatyka czasem jeszcze bardziej,to dobry znak bo w końcu całkiem wyjdzie,mój mąż tez panikował,że jest jeszcze gorzej a jak już wyszedł cały to skakał z radości,codziennie leżał z 30 min z wodą utlenioną w uchu(ciepłą),trwało to kilka dni zanim wyszło,ale warunek jeden,jak już zaczniesz z wodą to nie wolno pod żadnym pozorem wkładać tam patyczków bo tym jeszcze bardziej i głębiej to wsadzisz,jeśli kipi woda w uchu to dobry znak,a u laryngologa ta woda wlewana jest pod ciśnieniem i troszkę jest nie przyjemne,

Gość nie panikuj dziewczyno
krople nie pomogą bo masz zapchane ucho , musisz najpierw przepłukać. Boli cie nie dlatego że masz uszkodzone ale dlatego ze podrażniłaś tym dłubaniem w środku. Idz jutro do lekarza internisty by ci zrobili płukanie i po kłopocie .

Gość powazna sprawa....
ale krople rozpuszczaja ta woskowine i działaja przeciwbolowo np. otinum. tak czytałam

Gość powazna sprawa....
ucho jak nie dotykam nie boli, ale jak np. pociągnę za płatek to wtedy boli ale nie tak mocno

Gość ktosiowa1986
Masz klasyczne zapalenie ucha. Zapalenie ucha moze byc bakteryjne badz wirusowe. Zadne plukanie i kropelki z apteki Ci nie pomoga,musisz isc do lekarza. Najpierw do ogolnego internisty. Przepisze Ci pewnie antybiotyk doustny. Radze nie zwlekac,bo zapalenie ucha nie znika samo z siebie,a nie leczone prowadzi do zapalenia opon mozgowych, utraty sluchu itd. Boli,to znaczy,ze masz juz stan zapalny. Kopsnij sie do lekarza,bo bedzie juz tylko gorzej,a sama sie nie wyleczysz.

niby rozpuszczają woskowinę jeśłi nie jest jej zbyt dużo ale jak juz się zapchało to nie wiem czy pomogą ...mnie nigdy nie pomogły, zawsze gdy mi się zapcha muszę iść na płukanie a zdarza mi się to średnio 4 razy do roku .

Gość ktosiowa1986
A i jeszcze-cieplo,to najgorsze,co mozesz zrobic. Cieplo spowoduje,ze bakterie beda sie szybciej rozwijac. Nie przewiej ucha,nie mocz go juz,tylko idz do lekarza. Mokro i cieplo to idealne srodowisko do rozwoju bakterii.

Gość powazna sprawa....
no ale zapalenie moze byc wywołane przez np. grzebanie w uchu?

Gość powazna sprawa....
?

zapalenie to bakterie a ty po prostu podrażniłaś sobie ucho tym grzebaniem i dlatego boli , to nie jest zapalenie gdybys miała stan zapalny czułabys bardzo silne strzyknięcia i silny ból samoistny .

Gość powazna sprawa....
dzieki za odp

Gość Seyasee
Słuchaj! Lepiej nie idź do przychodni na to płukanie, tylko do szpitala czy gdzieś prywatnie! Mojej mamie też zatkało się ucho, i poszła do przychodni, na to płukanie strzykawą :o Jakie było moje zdziwienie, gdy mnie zawołała, a ja zobaczyłam, że siedzi z miską przy uchu, z którego leci krew! Okazało się, że ta cała strzykawa się rozleciała w trakcie robienia zabiegu, i dziubek uszkodził bębenek :o A pielęgniarka jeszcze do mnie z tekstem "przez 25 lat nic jej nie było, a teraz akurat musiała się zepsuć" :o Pojechałyśmy do szpitala, miałam wtedy 14 lat, i musiałam wszystko załatwiać, bo moja mama się rozpłakała, bo na drugie ucho była przygłucha, i bała się, że i to zdrowe jej nawali. Lekarze najpierw olewali to, wyczyścili, i chcieli wypuścić do domu, dopiero ja, 14 letnie dziecko, krzyczałam, że zadzwonie do taty który jest za granicą, on ma znajomego lekarza, i dużo znajomości, i że trafią do sądu itp :o I dopiero po tym, zatrzymali moją mamę na 3 dni w szpitalu, założyli mikroskopijny okład itp. Ale słuch i tak na to ucho się pogorszył. To było 7 lat temu. Moja mama nie chciała złożyć oskarżenia na tą pielegniarkę, bo jest wyrozumiała, i ma za dobre serce.

Gość moje chore ucho
Kiedy ucho jest przytkane, można kilka razy dziennie wykonywać proste ćwiczenie. Zatkaj ręką nos i buzię i staraj się wypchać lekko powietrze. Tylko spokojnie. Nic na siłę. Za jakimś razem poczujesz, że powietrze jakby wychodzi uszami. Tym sposobem odetka się ucho. Poza tym jako lek dobrze jest zastosować BUDERHINareozol do nosa. Poza tym najlepiej zwrócić się po poradę do lekarza.

Gość hehehaha
tak,macie rację,że mokro i ciepło to idealne warunki dla bakterii!zgadzam się!ale tylko dla zdrowego ucha!!!!!!!!!!i wtedy łatwo o przewianie czy zapalenie,ewidentnie widać,że grzebała w uchu i dopchała ta woskowinę do środka zamiast zostawić w spokoju,a ucho boli bo już wrażliwe od tego ruszania,a jakby miała wysiękowe zapalenie ucha to bolało by ją tak,że nic by nie zjadła,nie włożyła do buzi,czy gryzła,boli wtedy cała szczęka,głowa,zęby,wszystko i ból jest ciągły,a autorka pisze,że ją boli podczas dotknięcia,to normalne,swojemu synowi w wieku około 1 roku chciałam wyczyścić uszy i myślałam,że osa mu wleciała lub coś podobnego,a z jego ucha pinsetą wyjęłam wosk wielkości groszka,a to dzięki temu,że raz na tydzień przemywałam mu uszka,nie wkładałam patyczków, w tym roku miał 4 razy zapalenie ucha z kataru,dostał skierowanie na szczegółowe badanie słuchu,wszystko wyszło dobrze i słuch się nie pogorszył!ale trzeba tego pilnować,

Gość powazna sprawa....
dzis ide do lekarza z tym uchem :( boli mnie nadal, bardzo sie martwie :(

Gość obetną ucho jak nic
;)

Gość powazna sprawa....
za godzine mam umowiona wizyte u rodzinnego? myslicie ze cos pomoze? boje sie:( ucho jest na prawde zatkane do tego boli i nocy tak jakby kuło co jakis czas :(

Gość powazna sprawa....
zajrzał w ucho i dał mi pilne skierowanie do laryngologa mam dopiero na jutro na 15.30:O boje sie ze do tego czasu moze mi sie cos stać z tym uchem :(

Gość powazna sprawa....
BARDZO MNIE BOLI TE UCHO JUZ NIE WYTRZYMUJE!!! MUSIAŁAM WZIĄĆ IBUPROM BO MYSLAŁAM ZE MI TE UCHO ROZWALI

Gość powazna sprawa....
ucho juz mnie nie boli:) byłam u laryngologa, wypłukał mi ucha strzykawą i dał krople na bol, do tego tabletki na obrzęk. Bol minął, obrzęk też, ale potrzebne bedzie jeszcze jedno płukanie, na ktore ide w poniedziałek. Ufff jaka ulga, mowie wam.