Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zonaswojgomeza

Jak jestem w 20 tygodniu ciaży i 3 dniu to jestem w 20 czy 21 tygodniu ciazy?

Polecane posty

Gość zonaswojgomeza

Glupie pytanie, ale ja juz sama zglupialam...Jedni licza tak drudzy tak.

w 21 ale gin i tak ci wpisze ze w 20 bo oni wpisują skończone (wszyscy do ktorych chodzilam liczyli skonczone tygodnie)

jesteś w 21 tyg ;) Bo 20 tyg już wychodziłaś i tą 20 już masz że tak powiem skończoną... i jesteś w 21 tyg :D To tak jak z rokiem... Mimo, ze mamy połowę 2011r. to jesteśmy w 2011r. a nie w 2010 :D

Przetłumaczyć sobie możesz to też na wiek dziecka... dziecko ma powiedzmy 2 dni i jest w pierwszym miesiącu ( masz np. na herbatkach napisane że są od pierwszego miesiąca- czyli od urodzenia). Mam nadzieję, ze zrozumiałaś :D Tu masz pełne 20 tyg i 3 dni już w 21 tyg :)

Gość zonaswojgomeza
Ja rozumie, bo na logike to jak jestem w 1 dniu ciazy (znaczy mam miesiaczke, hehhe) to jestem w I tygodniu ciazy...tylko roznie rozni ludzie licza... Dzieki za odp. Teraz kapuje, ze lekarz liczy skonczone tygodnie a my matki tak bardziej logicznie

Lekarz też tak liczy :D Ciąża trwa 40 tyg ( od daty ostatniej miesiączki a 38 od zapłodnienia). i teraz jak np. dziecko ur. się 3 dni przed terminem to piszą, że urodzone w 40 tygodniu ;) (dokładnie np. w 4tym dniu 40 tygodnia ;P)

Gość No jasne ze mozna
W 20 bo to tak jak z latami.metra pełnoletnia czyli masz 18 lat jak masz 17 i np 2 msc czy jak masz 18 lat i jeden dZien? Odpwiedz sobie sama:)

Gość No jasne ze mozna
* jesteś pełnoletnia

belik niet. Moja urodzila sie 2 dni rpzed terminem i jest- urodzona w 39 tygodniu. A lola urodzila się 7 dni po i jest w 41.

Gość No jasne ze mozna
Moja urodzona w 39 tc i 4 dzien i urodOna w 39 tyg.

No nie wiem... to mi lekarka tłumaczyła inaczej :D U nas się liczyło tak jak napisałam :P Może to od fanaberii lekarza zależy :D

Gość kobieta na obcasach:)
a tydzien ma 7 dni czy 10???bo 20 tygodni i 3 dni to nic innego jak 21 tydzien...leci 3 dzien 21 tygodnia,ale tak jak tu pisano wczesniej lekarze wpisuja skonczone hbd

Mi też zawsze wpisywali skończone tygodnie. Urodziłam 3 dni po terminie i wpisali że urodziłam w 40 tygodniu.

Gość hmmmmmm.....
potwierdzam: dla lekarzy ważne są ukończone tygodnie :)