Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domi.nika26

używam tanich kosmetyków i koleżanka mnie wyśmiała

Polecane posty

Gość domi.nika26

to było bardzo przykre :O stać mnie na Biodermę ale nie widzę różnicy w działaniu np żelu do mycia twarzy Biały Jeleń. Lubię micelara z biedronki i kremy do stóp, sole do kąpieli a także masła do ciała. Z wyższej półki używam jedynie podkładu i Pudru, o ile można nazwać L'Oreal wyższą półką. Lakiery do paznokci kupuję za grosze praktycznie - Golden Rose. Koleżanka się bardzo zdziwiła jak zobaczyła w mojej łazience właśnie takie tanie produkty, z Ziają na czele. Twierdzi, że skoro mnie stać na luksusy to powinnam się rozpieszczać a nie sknerzyć.

Gość eee tam ja tez lubie zjaje
i mam to gdzies co mysla inni bo nie wydaje na bzdury kasy a efekt ten sam

Gość domi.nika26
No przykro mi się zrobiło. Nie robię tego bo jestem sknera, tylko skoro efekty są takie same to nie widzę sensu w wydawaniu mnóstwa pieniędzy.

Gość dorotka4842
Prawda jest oczywista,płacimy za marke i logo danej firmy,tak samo jest z lekami....aspiryna i polopiryna to jest to samo tylko ,tylko aspiryna brzmi ...hm bardziej snobiście..nie dajmy sie oszukać,w polskick kosmetykach jest o wiele mniej chemii ,parabenów i innych gówien.

Gość dont worry anymore
Nie przejmuj się, ja używam płatków kosmetycznych z Biedronki, mydła pod prysznic Ziaji, balsam mam z Neutrogeny (bardzo dobrze mi służy), krem do rąk w domu używam też skoncentrowany Neutrogeny, ale w pracy, gdzie często myję ręce używam zwykłego glicerynowego :) z tanich kosmetyków nie mogę mieć tylko tuszy do rzęs bo trafiam na beznadziejne, sklejające. A podkład z Loreala z promocji. Wolę odkładać pieniądze na droższe jedzenie niż kosmetyki ;)

Gość powiem i ja.....
wcale bym się nie przejmowała tego typu komentarzami używam takich kosmetyków jakie mi służą nawet jeśli miałby kosztować 1 zł.....

Gość Twoja koleżanka to snopka
!!Nie przejmuj się jej opinią!!Niech sobie gada:P

Gość Twoja koleżanka to snobka
skoro ona lubi przepłacać,płacić za LOGO,FIRMĘ,MARKĘ,REKLAMĘ a nie za faktyczną jakośc to jej sprawa....

Gość domi.nika26
ja nie kupuję tanich rzeczy żeby pieniądze odłożyć bo na szczęście nie mam takiej potrzeby. po prostu kupuję to, co mi służy niezależnie od tego jaka to jest marka. dla mnie krem nie musi mieć ładnego opakowania tylko ma być dobry. nie chodzę do kosmetyczki bo sama sobie paznokcie robię (lubię :) ) a cerę też mam w miarę bez problemów to nie potrzebuję zabiegów różnych. do fryzjera tylko chodzę gdy chcę zmienić fryzurę, bo tak to podcina mi inna koleżanka która ma wprawne oko ;) no ale zaczęłam się zastanawiać czy to nie podchodzi pod sknerzenie już? bo to też nie jest tak, że w zamian za tanie kosmetyki kupię sobie np fajne buty. mam na to i na to.

Gość mireczkaa
ale masz problem :) Ja nie sądze, że np. Clarins to to samo co Ziaja, ale skoro tak uważasz to po co masz płacić więcej??? Swoją drogą nigdy do głowy by mi nie przyszło patrzec kto ma jakie kosmetyki w łazience!! I jeszcze o tym gadać- obciach i brak kultury:)

Gość domi.nika26
Mireczka - ja nie uważam, że to jest to samo tylko skoro mi służy Ziaja to po co mi Clarins? Jedynie podkład i puder potrzebuję 'droższy' bo te tańsze mi się nie sprawdzają.

Gość bbbbbbbbbbbb
ja używam kosmetyków Ziaji, zwłaszcza do kapieli i balsamów, bo są zwyczajnie dobre, nie uczulają, nie wysuszaja i moja skóra je lubi.Przystepna cena jest tylko miłym dodatkiem.Nie przeszkadza mi to,ze obok na półce mam krem Lamcome za 100 Eu.Tam, gdzie można zaoszczędzicpopieram tanie zakupy no i przy okazji promowanie polskich produktów.

Gość mireczkaa
ale co to znaczy "służy mi"? Szczerze pytam- bo moim zdaniem w pewnym wiku po prostu krem Ziaji nie wystarcza.

Gość domi.nika26
czyli zwykły szampon bo mam włosy bezproblemowe, wystarczy żeby ich sam nie obciążał krem nawilżający bo mam cerę suchą, ziajka kozie mleko mi wystarcza demakijaż robię micelarem z biedronki i poprawiam tonikiem z clean&clear który świetnie oczyszcza, po nim super mi się krem wchłania zmian trądzikowych nie posiadam, piję codziennie 2 filiżanki herbaty z bratka i w miarę zdrowo się odżywiam, omijam czekoladę jedynie i chipsy ;) żel pod prysznic - wystarczy że ładnie pachnie i się dobrze pieni balsamy do ciała - wystarczy że się nie lepię po nich i nawilżają normalnie (skórę ciała mam normalną, tylko cerę suchą) maseczki robię od zawsze z nafty i olejku rycynowego, nie kupuję drogeryjnych.