Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata MAMA MAKSIA

nagonka na karmirnie piersia- PARODIA

Polecane posty

Gość agata MAMA MAKSIA

jedna mama pisze: mam bardzo mało pokarmu, moj synek ma 3 miesiace, w dzien karmie go mm, a wnocy dostaje dwa razy cyca, same wiecie, jaka jest nagonka, zeby karmić piersią. Mam wyrzuty sumienia, ze mały dostaje mleko z piersi tylko w nocy, czy taka ilość mleka daje mu w ogole te "dobrodziejstwa"...(...) nosz kurde dziewczyny jak niechcecie to nie karmijcie a co do tego maja inni ludzie ?? wkurza mnie to ze jak sie rodzi dziecko to TRZEBA karmic dziecko cyckiem , bo inaczej nie jest sie matka . Ja nie karmilam ani dnia ! I moje dziecko jest szczesliwe , radosne i przedewszystkim zrowe!!

agata, moglas to napisać w moim temacie, a nie odrazu stawiać nowy :p wiesz co, ale abolutnie się z Toba zgadzam. Na początku bardzo chciałam karmić piersią. Jednak z całego serca po tygodniu karmienia znienawidziałam to z calego serca. POkarm zaczął znikać i teraz karmie dwa razy. Jest mi to bardzo na reke, ale dostaje mi się po głowie od mamy, tesciowej, babc,ciotek, nawet kolezanek ;/;/ daletgo juz mam wode z mozgu

A ja mam miesieczne dziecko i karmie go caly czas tylko piersia a Ty autorko jestes zwyklym leniem i na dodatek zadajesz glupawe pytania nie mowiac o braku charakteru.

ja tez bardzo chcialam karmic piersia, ale niestety nie miala za duzo pokarmu, mala ciagle glodna, wiec zrezygnowalam. a kiedys poszlam do kolezanki i jej babcia sie pyta czy karmie piersia, jak jej powiedzialam ze nie to po hamsku odpowiedzial co ja za matka, pozniej ta kolezanka urodzila i wogole nie karmila piersia, ciekawe czy do niej tez to powiedziala. jakas porazka :/ czasami kobiety maja jakies wady, albo problemy zdrowotne i naprawde nie moga, ale takie gadanie innych ludzi sprawia ze maja wyrzutu sumienia :/

Gość musicie być strasznie
zakompleksione skoro tak zależy Wam na opinii innych osób, a przede wszystkim tych, które tak naprawdę macie w głębokim poważaniu:O

Gość agata MAMA MAKSIA
jestem leniem bo nie karmie dziecko piersia????? boze jagoda widac ze mieszkasz w jakims zadupiu zabitym dechami

Gość agata MAMA MAKSIA
viva los dj-> a co do tego maja twoje mamy babcie ciotki? nie umiesz im sie postawić ze to twoje dziecko twoj wybor?

tak żałosna i ograniczona na dodatek, bo mnie nie znasz, a oceniasz. Naprawde myślisz, że wszystko wiesz najlepiej? Popatrz się na siebie i nie oceniaj innych, bo w ten sposób pokazujesz, że masz wielkie kompleksy :)

Gość mama zaraz dwojeczki
Jagoda, znow zaczynasz swoje madrosci zyciowe szerzyc bez jakiegolwieke pomyslunku? Napisz miczy starszego syna karmilas tez piersia, bo cos mi sie przypomina, ze nie raz pisalas, ze byl karmiony mm czy sie myle? I znow zaraz zacznie sie klotnia :o Jak mnie wkurza brak tolerancji u ludzi i ta nagonka na karmienie piersia, to wam mowie :o Dlaczego zabraniacie matkom samym decydowac czy chca karmic piersia czy nie?

ohoo... mamusie ktora lepsza kłoca sie... wiadomo dziecko lepiej jak dostaje pokarm z piersi... ale kurde nie kazda kobieta ma pokarm i to gwono sie ma do tego czy leniwa czy cos... nie ma i juz... koniec tematu

Gość musicie być strasznie
akurat zarzucanie lenistwa w tym przypadku jest po prostu śmieszne:O karmienie naturalne jest bez porównania WYGODNIEJSZE, a sztuczne bardziej czasochłonne więc o jakim lenistwie może być tutaj mowa? ja tam karmiłam cyckiem i kolejne dziecko też będę karmić, bo tak uważam za stosowne i guzik mnie interesuje opinia innych mogą sobie gadać co chcą:P

Gość agata MAMA MAKSIA
jagoda idz na drzewo banany prostowac to ze nie masz kasy na mm i karmisz cyckiem nie oznacza ze inne matki maja robic tak jak ty:D

Gość mleko mamy
i dobrze niech jest nagonka ,bo leniwe krowy zapomnialy do czego piersi sluza. i przestancie juz pisac o braku pokarmu,bo to juz nudne jest.

wiem o tym, ze one nie mają nic do gadania, ale jakbys słyszała codziennie o tym, ze robisz źle, krzywdzisz dziecko itd, itp to tez byś w koncu zaczeła się nad tym zastanawiac. Mi tez DZIADEK męza powiedział, ze jestem zła matką, bo nie karmie piersią, to przestałam tam przyjezdzac, az w koncu przeprosił

Gość do jagody!!!!!!
przecież ty też nie karmiłaś!

Gość wszystkie sztuczne mieszanki
NASLDUJĄ tylko mleko matki - podrobka jest zawsze gorsza od oryginału. Jasne,ze jak kogos nie stać na oryginał uzywa podrobek...

glupie to jest ze wogole wchodzicie w taka rozmowa z nią... to pewnie jakies dziecko ktore specjalnie tak sobie pisze a wy mamusi myslcie a nie plujecie na nia... olejcie i juz

niestety Polska to kraj zacofanych matek polek, ktore uwazają za coś strasznego karmienie mm, zero tolerancji ciemnogród

Gość agata MAMA MAKSIA
a pamietacie jak jagoda pisała ze piersia starszego bartusia nie karmila tylko mm , i ma jedrne piersi i nie bedzie karmic nastepnego piersia:D:D:D

jagoda369,sama nie wiesz co piszesz. Jeśli Twoim zdanie wstawanie w nocy co dwie godziny,przygotowywanie mleka z dzieckiem na rękach jest lenistwem,to ja nie wiem jak Ciebie nazwać,skoro wywalasz cyca i karmisz,nawet dupska nie musisz podnieść!

Gość mama kingii
ja karmiłam piersią przez 2 tyg moje dziecko..pozniej mała zaczeła wiecej jesc a ja miałam mało pokarmu, mała plakała bo była ciągle głodna..probowałam tez odciągac, udawało mi sie odciągnąć za cały dzień 70 z obu piersi..byłam sfrustrowana i zestresowana tym ze nie potrafie wykarmic dziecka..w koncu stres sprawił, ze całkowcie straciłam pokarm. Przeszłam na butle mlaczko Nan i od tej pory mała jest szczesliwa bo pojedzona, teraz ma 2 miesiące i je 120, jak zje to zaraz zasypia, jest spokojna..jak karmiłam to obie byłysmy zastresowane..

Gość agata MAMA MAKSIA
mam jedno dziecko nie karmilam i nie zaluje , nastepnych nie bede karmić bo nie bede miec wiecej dzieci bo nie moge:(

agata MAMA MAKSIA , tak karmie piersia bo mnie nie stac na mm. :( :D te matki na kafe to coraz glupsze sa. Z lenistwem chodzilo mi o to z wczesniej na innym topiku ktos autoce tlumaczyl jak pobudzic laktacje a ona powiedziala ze czesto pordozuje i nie chce przy ludziach cycka wystawiac ale zadaje denne pytanie czy taka ilosc karmien ma sens i czy to cos da. Powinna robic wszystko zeby pobudzic laktacje ( karmi jest najlepsze) i karmic tez w dzien ale jest LENIWA wiec tego nie robi... w sumie tak jak wiekszosc matek na kafe.

Gość parodia to malo powiedziane ha
jeden wielki cyrk na kółkach...:D:D:D:D:D:D:D nie karmie dziecka - i jest mi z tym doskonale:D jestem zadowolona, szczesliwa dziecko zawsze najedzone, zdrowe. a ja nie uwiazana jak pies na łańcuchu:D a opinia innych po mnie spływa. ;] a na nagonke kłade lache:D

Gość EWWWWWUUULA
oj dajcie spokoj jagoda to jakas prymitywna idiotka ktorej jedyne co w zyciu wyszlo to pewnie 5 dzieci. Inteligentna i wykształcona kobieta nie bylaby taka ograniczona

Gość mleko mamy
no oczywiscie teraz to juz karmienie piersia dla dziecka i matki stresm jest.ja pierdziele.porod tez jest stresem,wiec moze od razu rozetnijmy sobie bebechy po co sie stresowac.chyba powinni wprowadzac w szkole nauke karmienia dla mlych dziewczynek,bo zacofanie to nam takie rosnie.