Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Corneyllia

Problem dalszej edukacji

Polecane posty

Gość Corneyllia

Witam Ukończyłam zasadniczą szkołę zawodową, bardzo dawno temu. Złożyłam dokumenty wraz ze świadectwem ukończenia szkoły zawodowej do policealnej szkoły, do której zostałam przyjęta. W ostatni dzień czyli po dwóch latach mojej nauki dowiedziałam się telefonicznie od pani dyrektor szkoły, że nie otrzymam świadectwa ukończenia tej szkoły i zostałam nazwana oszustką! W czasie mojej dwuletniej edukacji nikt mnie nie poinformował, że nie mogę uczęszczać na tamtejsze zajęcia szkolne, gdzie była co miesiąc kontrolowana dokumentacja uczniów. Co mam robić ? Proszę o pomoc, czy jest możliwość uzyskania świadectwa nawet wtedy, gdy ukończę liceum ?

Gość już normalnie
Dziwne, że zostałaś przyjęta w ogóle, jeśli szkoła jest policealna. Ty wykazałaś sie gapiostwem składając dokumenty do niewłaściwej szkoly, a dyrekcja jeszcze większym, że zostałaś przyjęta. Na zdrowy rozum swiadectwa ukończenia nie powinnas dostać. Ale skoro dyrekcja szkoły jest nie mniej winna, to może jakieś rozwiązanie posrednie? Np. zaświadczenie o uczęszczaniu do tej szkolu. Albo zaświadczenie o ukonczeniu kursu przygotowującego do zawodu.

Gość gdgvdghfgvfhfv
kontrola to chyba tylko czy jest czesne :-P ale powiedz czy Ty aż takim głabem jesteś?

Do policealki po zawodówce nie przyjmują! Musiałabyś rtechnikum wieczorowe zrobić i maturę, potem licencjat, magisterkę i docente na kńcu! tak polski system edukacyjny jest skonstruowany, że po OHP omnibusem, możesz zostać jesli tylko to Ci się zachce! Do nauki więci i do biblioteki książki czytać i z neta nowości wydawnicze zamawiać!