Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to co to

budowa domu

Polecane posty

Gość co to co to

czy za 100 tys postawie maly dom? czy jest to realne. Pomoc najblzszych zapewniona

Gość co to co to
a się łudziłam:) odpada płaca dla robotników, dlatego tak pomyślałam. Niech kasa poleży jeszcze trochę na lokacie

Gość co to co to
No tak , ale marzenia fajna sprawa. Przepijac nie będę:)

Gość bez działki tak
2pokoje kuchnia łazienka

Gość co to co to
no o taki mi chodzi 2 pokojowy, kuchnia, lazienka. cos okolo 70 metrow? dzialke mam

Gość co to co to
może ktoś się jeszcze wypowie?

Gość ratatatataaaaka
postawisz, a dlaczego by nie? Ja postawiłam za nieco ponad 100 tys. Miałam działke, bez robotników... Ale zasługa mojego taty, który ma smykałke i dzięki niemu dużo oszczędziłam. Poza tym, postawiłam domek drewniany, jak ten: http://www.google.pl/imgres?q=wooden+house&hl=pl&sa=X&biw=1280&bih=675&tbm=isch&prmd=ivns&tbnid=G6njQsriSld5XM:&imgrefurl=http://www.made-in-china.com/showroom/outdoorfurniture0415/product-detailUeyERHWYumpr/China-Log-Wood-House.html&docid=oybkRETNW51ZMM&w=400&h=400&ei=RqRnToP5PM_Osga_0OXRCg&zoom=1 Da się. Nie wiem, jak wykończenia, ja wykańczam sobie spokojnie bez pośpiechu, bo mam gdzie mieszkać. A do mojego domku przychodzę codziennie, i coś szkrobie :) Wprowadzam się w grudniu, robię rodzinną wigilię :)

Gość co to co to
mieszkać też będę miała gdzie, rodzina zmobilizowana do pomocy. Mam tam kilka "złotych rączek". Działka jest.

Gość ratatatataaaaka
nie mówie, ze mam taki dom, tylko coś jak ten, chodzi mi o wielkość. Na dole mam kuchnie połączoną z salonem, łazienkę i sypialnię. Poddasze można zagospodarować, ale jest dosyć nisko, ale pomyślałam, żeby zrobić jeden duży pokój :) Taki dla gości, na komputer, itp...

Gość co to co to
Ten "domek" to chyba poza domem:)

Gość napewno nie
napewno nie starczy ci na wszystko tzn np jesli masz na mysli taki do którego mozesz sie wprowadzic- pomalowane sciany, podlogi zrobione itp zwlaszcza ze trzeba pomyslec o ogrodzeniu jakims brama .... utwardzenie terenu (zalezy jaka ziemia) z doswiadczenia wiem ze przy budowie trzeba wysypac na podloze jakis tluczen bo robi sie blocko. nie wspomonajac juz o zrobieniu elewacji.... trzeba pomyslec tez o systemie ocieplania i ogrzewania domu( warto w to zainwestowac wedlug mnie)

Gość Niestety nie da się
Same opłaty zjedzą sporą część tej sumy. A gdzie materiały?

Gość Niestety nie da się
Sam kierownik budowy pewnie weżmie parę tysięcy (przynajmniej mój), a jeszcze geodeta, wszelkie formalności przed, a potem jeszcze tysiące po... trzeba mieć wiele odbiorów: wodno-kanalizacyjną, odbiór budowy, protokół kominiarski ... i już nie pamiętam co tam jeszcze .. Zje to sporo kasy...

Gość co to co to
tzn bez podlog, pomalowanych scian itd... trochę jestem skołowana, bo czytam, że ludzie za 100 już coś stawiają własnymi siłami. No ale nie chce mierzyć siły na zamiary

Gość Niestety nie da się
Trzeba doliczyć jeszcze projekt ... itd.

Gość napewno nie
moze inaczej powiem moze ci sie uda moze nie jesli mozesz jeszcze poczekac to mysle ze warto bo sa pewne rzeczy, systemy tak jak wczesniej mowilem na ktorych nie warto oszczedzac (to moja subiektywna opinia) no i jestem czlowiekiem ktory wychodzi z zalozenia ze lepiej poczekac i zrozbic dobrze niz robic byle jak a za chwile wymieniac/ naprawiac chociaz bardzo dobrze cie rozumiem autorko- tez nie moglem sie doczekac momentu kiedy a) budowa ruszy b) kiedy bedziemy mogli sie wprowadzic

Gość wegetak
mały, tzn jaki? Masz jakiś projekt na oku? My budowaliśmy dwa lata temu, robotnicy swoi, murarz (ten główny) swój i hydraulika swoja. Dom 80m2 użytkowego i myślę, że w 150tys spokojnie się zmieściliśmy :)

Gość uhuhjugyg
ratatatataaaaka bardzo malutki ten domek. Moze jedna osoba sie zmiesci, ale na rodzine 2+1 to juz ciasno.

Gość Niestety nie da się
W naszym przypadku liczyliśmy na jakieś 300 000 systemem gospodarczym, a wydaliśmy już 500 000 zł. :O Też nam się wydawało, że nie będzie tak źle.. Ale stawialiśmy na solidne wykonanie, oraz porządne materiały. Bo nie sztuka postawić byle jak z byle czego.. a zimą będzie zimno, czy też szybko będą pękać mury. Bez sensu tak byle jak.. Zakładając, że dom ma być na lata..

Gość napewno nie
Niestety nie da się nawet mi nie mow o protokole kominiarskim jak mi sie przypomni to mnie krew zalewa- gosciu przyjezdzal do mnie ze 3 razy, zapominal, cos mu wypadlo, raz przyjechal pieczatki nie mial i ....pojechal z cala sprawa bujalem sie z miesiac chyba a faceci z wod-kan'u nie lepsi jak dzwonilem kiedy beda to tez terminy mi podawali takie ze rece opadaly- papierologia koszmar, nie nawidze tego latania po urzedach brrrr

Gość Niestety nie da się
napewno nie - mamy takie samo podejście. My za sam projekt daliśmy 10 000. Bowiem chcieliśmy aby nasz dom, był szyty na miarę dla nas. I taki jest. Wymarzony i skrojony dla nas.

Gość co to co to
przeglądałam kilka projektów, ale tak z czystej ciakowości, myślałam o 70 metrach. Hydraulik też swój.

Gość wegetak
byle czego tzn czego? My stawialiśmy z suporexa, ocieplaliśmy styropianem, a dach blachodachówka - stawialiśmy go dokładnie 3 m-ce. W kwietniu zaczęliśmy stawiać mury, ostatniego lipca się wprowadziliśmy - nie narzekam jak do tej pory :)

Gość Niestety nie da się
napewno nie - nam z kominiarzem poszło zaskakująco łatwo. Z energetyką także.. Wodno-kanalizacyjne jeszcze nie mamy.

Gość wegetak
postawisz :) bez obaw. Na pewno nie będzie wykończony idealnie, ale na pewno postawisz! Chyba, że w ciągu tych dwóch lat ceny bardzo skoczyły - no tego akurat nie wiem :(