Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziś nie zjem kolacji

znalazłam pracę, ale kłamię pracodawcy, że

Polecane posty

mi się podoba. Chce podpisać ze mną umowę o pracę, ale już rozglądam się za inną. Czy można w każdej chwili zerwać taką umowę. Bo kiedyś miałam niefajną sytuację z pracą na umowę zlecenie. Babka mi powiedziała, że zobowiązałam się wywiązać z umowy, więc jeśli ją zrywam, to powinnam dostać dyscyplinarkę, że jestem nieodpowiedzialna bla bla bla więc jak to jest? Pracodawca może mnie zwolnić kiedy chce, a ja to już muszę zgodnie z umową ?

Gość Donata000
musisz złożyć wymówienie 2 tygodnie przed odejściem ale zależy ile też pracowałaś

Gość jeśli nie masz teraz umowy
o pracę, to możesz zrezygnować w każdej chwili. Jeśli już podpiszesz umowę o pracę, to w niej zawarty zostanie będzie tzw. okres wypowiedzenia, czyli na początku chyba 2 tygodnie (po złożeniu wymówienia, musisz jeszcze najmniej 2 tygodnie pracować, ale i pracodawca nie może Cię zwolnić z dnia na dzień). Mimo to, jeśli bardzo będzie Ci zależało na rezygnacji natychmiast, możesz rozwiązać umowę o pracę za porozumieniem stron: wtedy możesz odejść bez wypowiedzenia i nazajutrz zacząć pracę w nowym miejscu, przy czym pracodawca musi wyrazić zgodę - czy to zrobi, zależy oczywiście od Waszej sytuacji.

nie chcę rezygnowac do momentu aż nie znajde innej pracy zawsze coś zostanie w kieszeni

poza tym na umowie zlecenie podobno pracodawca moze zwolnić z dnia na dzien

Świadectwa z dyscyplinarnym zwolnieniem można nie pokazywać następnym pracodawcom. :classic_cool:

no w zasadzie.. jeszcze trochę i w wieku 25 lat nie będę mogła się pochwalić ani jednym doświadczeniem w pracy bo niemal każda mi nie pasuje i palę mosty albo to ja nie umiem się dostosować do życia, albo ten kraj jest taki gówniany