Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajuz kurde niwiem

zaraz 8mc nie chce siedziec

Polecane posty

Gość jajuz kurde niwiem

moje dziecko za pare dni skonczy 8mc i posadzone nie chce siedziec :( tydzien temu siedziala posadzona po pare minut 10-15, ale zaraz specjalnie leciala na plecy, ale ruwnowage umie utrzymac, a teraz nie chce wogole jak ja posadze to piszczy sztywnieje i odrazu na plecy sie rzuca z taka zloscia jak siedzi z oparciem to chwile posiedzi, ale tez nie zadlugo caly czas tylko pelza po calym domu, czy mam sie czym martwic? doradzcie

Gość jajuz kurde niwiem
up

moja córka pierwszy raz sama usiadła kiedy skończyła 9 miesięcy, kilka dni potem zaczęła raczkować a niecały miesiąc później sama wstała. Nie panikuj, każde dziecko ma swoje tempo rozwoju.

Gość jajuz kurde niwiem
piszesz, ze sama usiadla, a ona nie potrafi sama, a jak ja posadze to tak jak opisywalam wyzej

Gość poczekaj_
dzieci same sobie ustalają tempo rozwoju.. mój usiadł w 9 miesiącu zaraz potem wstał i zaczął chodzić. Wcześniej wystraszona poszłam do neurologa, zapisała ćwiczenia ułatwiające siadanie i był aż na pierwszych bo wszystko zrobił sam w ciągu tygodnia - to zrezygnowałam. Też nie siedział jak go sadzałam - zjeżdżał wiecznie w wózku do pozycji leżącej. Ze spokojem

moj tez usiadl jak mial 9,5 miesiaca, szybko zaczal raczkowac. chodzic zaczal jak mial prawie 16 miesiecy. tez sie martwilam, ale to jeszcze norma.

Gość Laloonia
Daj spokoj, to jeszcze nie jest zaden powod do paniki. Nie sadzaj, nie zmuszaj. Ona to wszystko zrobi sama, w swoim tempie, jak juz bedzie gotowa

Gość TakaSobieMama
Po jakiego grzyba sadzasz ?! Chcesz dziecku krzywde zrobic ? Sam usiadzie jak bedzie gotowy.

Gość jajuz kurde niwiem
myslalam ze 8mc to juz czas bynajmniej w ksiazeczce zdrowia jest tak napisane, ale ok juz teraz dam sobie spokoj dzieki dziewczyny za odp

Gość Laloonia
Te informacje z ksiazeczki to sa takie mocno orientacyjne. A tym, co tu niektore mamusie wypisuja, to sie w ogole nie sugeruj, tu co drugi niemowlak w wieku 3 miesiecy juz siada, miesiac pozniej chodzi, a w wieku pol roku bierze udzial w konkursach szopenowskich