Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juliettaaa

Czy to pierwsze objawy ciąży?

Polecane posty

Gość Juliettaaa

Witam dziewczyny, pierwszy raz jestem na tej stronie więc jeśli już taki wątek był to bardzo przepraszam :) Więc tak, 12.08 poroniłam była to moja druga ciąża (5 tydzień), nie miałam zabiegu łyżeczkowania wszystko samo się oczyściło. 18.09 dostałam miesiączkę a kilka dni po jej zakończeniu kochałam się z mężem dwa razy stosunek przerywany, raz normalny bez żadnego zabezpieczenia. Wydaje mi się, że były to dni płodne ale nie mam 100%pewności. Kilka dni temu 3 może 4 (nie pamiętam dokładnie) rano po przebudzeniu bolały mnie piersi w ciągu dnia kilka razy czułam takie jakby kucie, w tej chwili wydaje mi się że sutki są troche bardziej wrażliwe na dotyk. Jednego dni zemdliło mnie po spaleniu papierosa. Częściej chodzę do toalety siku i brzuch też mam tak jakby bardziej napięty. Od około tygodnia cały czas muszę używać wkładek, na początku była to bezbarwna bardzo rzadka wydzielina zupełnie jak woda, teraz ma mleczne zabarwienie i jest odrobinę gęstsza ale nie ciągnąca się tak jak w czasie dni płodnych. Zastanawiam się czy mogą to być pierwsze objawy ciąży. Bardzo bym chciała żeby tak było. A i temperatura ciała jednego dnia jest 37.0 a kolejnego w normie 36.6 Sama już nie wiem co mam o tym myśleć. Teoretycznie miesiączkę powinnam dostać 16.09 ale nie wiem czy po tym poronieniu coś się nie poprzestawiało. Bardzo proszę o odpowiedź bo zaczynam się obawiać, że sama wmawiam sobie te objawy. Pozdrawiam serdecznie :)

wg tego co piszesz to jest duze prawdopodobienstwo ze sie wam udalo ! Zycze ci tego z calego serca! Moim pierwszym objawem byla podwyzszona temp. i ogolnie czulam sie jakby mnie bralo chorobsko jakies- katar bol glowy itd.. no i wydzielina tez taka byla jak piszesz . Poczekaj cierpliwie tydzien i zrob test ! Zycze dwoch kresek :)

Gość Juliettaaa
Dziękuję :) Chyba zwariuję przez ten tydzień, obym tylko się nie rozczarowała.

Gość Juliettaaa
Dziś doszedł całodniowy ból sutków. Dziewczyny pomóżcie, w 99% jestem pewna że to ciąża strasznie się boję. Chce mieć kolejną dzidzie ale nie minęły 3 miesiące od poronienia... juz nie wiem co mam myśleć

Gość cyki cyki
A mierzysz temperaturę wg zasad, czy tak sobie, jak popadnie?

Gość Juliettaaa
Jak popadnie niestety.

Gość cyki cyki
No to guzik z tych pomiarów, bo są niewiarygodne.

Gość Juliettaaa
Dziś mierzyłam miałam 37.1 zobaczę jutro o tej samej porze. A czy muszę mierzyć temp. rano zanim wstanę z łóżka czy nie ma to znaczenia??

Gość cyki cyki
1. Rano o stałej porze, bez wstawania, nawet na siku. Termometr masz mieć pod ręką. 2. Tym samym termometrem przez cały cykl. 3. Minimum 3 godziny snu. 4. Pod językiem, w pochwie, w odbycie - bez zmiany miejsca w cyklu. 5. Spadek pod koniec cyklu zwiastuje miesiączkę. Uznaje się, że ok. 16 i więcej temperatur wyższych od owu, to prawdopodobna ciąża.

Gość Juliettaaa
Dzięki :)

Gość cyki cyki
Poczytaj o metodzie objawowo-termicznej. Na razie możesz jedynie bazować na tym, czy ci temperatura spadnie w dniu okresu, czy nie, bo niestety nie wiesz, czy był skok temperatury na owulację, skoro nie mierzyłaś cały cykl.