Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfghjkiol

nerwica lękowa co z tym zrobic ?

Polecane posty

Gość dfghjkiol

calymi dnami boli mnie brzuch w nocy nie spie .. pomocy :(

Gość asasasasasdfssddsd
z powodu szkoly czy pracy?

Gość dfghjkiol
szkoły ..

Gość asasasasasdfssddsd
trzeba przetrzymac niestety, tez to mialam. a ile jeszcze lat ci zostalo do konca szkoly?

Gość dfghjkiol
17 .2 laqta .. ale ja nie jem nic wymiotujer w szkole to samo :( dziwne uczucia mnie nachodza .. opowqiedz mi cos o twojehj sytuacji wydaje mi sie ze sama z tym jestem .. ten czas mi sie tak dluzy strasznie ;( ciagle placze szukam pretekstu by wracac do domu wczesniej a lekcje mam po pozna ;(

Gość Pani Kitsune
Co to za rada, żeby przetrzymać ? :O Udaj się do psychologa, nie męcz się dalej tylko idź i Ci pomogą. Potem jeszcze będziesz tak miała w pracy, jeśli nic nie zrobisz teraz.

Gość dfghjkiol
do psychiatry ? ja nie cxhce tabletek : ( wydaje mi sie ze to juz brnie w strone depresji a co jak wyjdzie ze glupia jestem > da sie to zlikwidowac calkiem zebym znow mogla normalnie funkcjonowac ? nawet spac sie boje ;( jeju ;(

ale co wzbudza twój strach?? Jacyś znajomi?? nauczyciele?? Ja się z tego w liceum nie wyleczyłam i ze studiów po 1,5 roku wyszło zerroooo bo nie dałam rady. A leczyć się musze.

Gość dfghjkiol
jak oni to lecza ? nie wie3m co wzbudza we mnie takie uczucia moze ze sobie nie poradze, ze musze dlugo wszkole siedziec ;( mam 17 lat ale jestem bardzo zwiazana z mama domem tesknie wtedy za nia ;( glupie ;(

Gość dfghjkiol
ale ja nie mowie ze mnie tylko brzuch boli nie moge spac , jesc , ciagle mysle szkole . wymiotuje , rozwolnienie mam .. i mase innych.. w nocy chodze po domu nie mam z kim porozmawiac ;( a potrzebuje tego ;(

Pani psycholog dochodzi z czego to wynika. Co jest nie tak. I powoli rozwiązuje każdy czynnik. jesli jest to bardzo nasilone wysyła do psychiatry. Ten na podstawie rozmowy i twoich objawów może dac ci tabletki przeciwlękowe. Ja takoweż miałam ale za późno zaczęłam brać- dopiero jak ju nie dałam rady jeździć na wydział.

Musisz iść do psychologa bo nic z tym aczej sama nie zrobisz. Musisz rozwiązać co jest tego przyczyną. Psycholog naprawde nie jest czymś wstydliwym. To choroba jak każda inna. Swoją droga niby lepsze czasy a coraz więcej ludzi choruje na fobie społeczne. Nie martw się ja też.

Gość asasasasasdfssddsd
to idź do psychologa, leków raczej nie polecam, bo to więcej szkodzi niż pomaga... mi nikt nie pomógł i też mi się strasznie dłuzyło w szkole, szkola to byl dla mnie koszmar. DZis jestem juz po skonczeniu szkoly ale pracy i tak nie mam, moze wlasnie dlatego bo nie chodzilam keidys do psychologa, nie szukalam pomocy, bylam sama z problemem.

Gość dfghjkiol
hmm .. ale czy to minie jak pojde do lekarza ?czy on mi pomoze ?

po samych lekach zniwelujesz tylko objawy ale jak przestaniesz brać to znó wróci to samo. Najlepsza będzie wizyta u psychologa. To jak pryjaciel tyle, że zawsze praktycznie rozumie no i niestety raczej płatny. Ale mi pomogła bardzo dużo. Wcześniej bałąm się wyjść z domu do sklepu teraz szaleje w klubach pomimo, że sa jeszcze pewnego rodzaju lęki. No i niestety sny o stdiachj wracaja od półroku, ale to tez coraz rzadziej;)

Gość dfghjkiol
a na NFZ nie mozna ? hmmm czyli do konca nie mozna wyleczyc ?

Gość asasasasasdfssddsd
Po prostu nie każdy nadaje się do chodzenia do szkoły, ale każdy musi niestety do pewnego wieku chodzić... nic się na to nie poradzi :( ja się zawsze bardzo źle czułam w takich własnie skupiskach ludzkich, no a jakieś odpowiedzi ustne to był dla mnie istny koszmar.

Gość asasasasasdfssddsd
Ty jeszcze się uczysz wiec jak najbardziej na NFZ. Tylko glupi chodzą i płacą 100 zl za godzinę...pieprzenia glupot.

no ale bądźmy szczerzy. U NFZ pójdziesz raz na ile?? będzie czekać pół roku?? chyba, że mieszkasz w lpeszym rejonie. U nas to jedna wielka lipa. ja chodziłam co tydzień teraz to się wydłuża. Wcale nie płace 100 zł a uważam, że psycholog BARDZO POMAGA o ile na dobrego się trafi. Idzie się wyleczyć całkowicie;) ale potrzeba czasu. i jednak wizyt.

nie ma co sie przegadywac która ma gorzej. każda na swój indywidualny sposób przezywa to co się w nas dzieje. Dla innych wejście d0o szkoł jest niczym. Dla innych czymś niewykonalnym;)

Gość dfghjkiol
jak wygladaja te napady paniki ? to dzis po szkole ;( poszukam jakiegos i zobacze na razie jem te tabletki "valused" ale niewiele mi daja mam glupie sny i dziwne uczucia ;(

no ja np miałam palpitacje serca, zawroty głowy wydawało mi się, że wszyscy się na mnie gapią miałam ochotę wybiec i biec przed siebie. Poszukaj psychologa. warto. Pogadaj z mamą.

Gość naciągacze
Psycholog.... - ja za wizytę płaciłam 150 zł !!! Niestety 8 wizyt absolutnie nic mi nie dało, za to z kieszeni w krtótkim czasie ubyło 1200....:( Uważam że to był stracony czas i pieniądze - niestety.