Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaptanoko...:)

czy sa tu kobiety w ciazy bez swiadczen?

Polecane posty

Jest moxe ktoras z was w ciazy?bez pracy , bez umowy nałasce meza?czy to byla ciaza planowana czy wpadka?moja siorka jest w 2 mcy i własnie zapłaciła mi zebym ja u siebie zarejestrowaął w firmie, apotem pojdzie na zwolnienie, miała szczescie b tak by zostałą gola i wesoła.

Gość tylko do wiedz się u księgowae
dokładnie jak to będzie wyglądało i ile kosztowało, z tego co ja kojarzę zatrudniając ją będziesz musiała przez kilka miesięcy normalnie płacic jej zus i pensję, bo jak pójdzie od razu na zwolnienie to jej zus zakwestionuje, że zatrudniła sie po to żeby brać zasiłek chorobowy, a potem macierzyński, chyba, że wam chodzi tylko o to żeby była ubezpieczona to wtedy nie musisz jej chyba zatrudniac bo każda kobieta ciężarna jest automatycznie ubezpieczona

tak, zus i pensje , chciala 3500 brutto, zeby miec z czego zyc potem pzrez kilka miesiecy, ona to płaci przez ok 3mcy potem zwolnienie, ja niezamierzam bo niemam z c czego

Gość tylko do wiedz się u księgowae
no to będzie Ci musiała płacic przez te 3 miesiące po 4150 zł na swoją pensję i musicie miec jakieś dowody w miejscu pracy, że rzeczywiście coś tam robiła (lista obecności, jakies dokumenty, podpisane przez nią faktury itd) bo zus inaczej wam zakwestionuje wypłatę świadczeń i powie, że to jest fikcyjne zatrudnienie w celu wyłudzenia zasiłku chorobowego i macierzyńskiego. Bo że będzie was kontrolował to macie jak w banku.

Gość prius to moje marzenie
w dodatku, jak dojda ze jestescie rodzina to macie zakwestionowane wyplacanie swiadczen...i pozostanie wam sprawa w sadzie, a tam raczej na bank nie wygracie:O

Gość oj nie pakuj sie w to..
bo jak cie ktos namierzy to poleci twoja glowa.. i pamieta ze ona majac umowe bedzie cie mogla podac do sad pracy ze jej kasy nie placisz, a placic to ty jej przeciez nie bedziez

Kontrolę z ZUS masz jak w banku. Także lepiej żeby wszystkie dokumenty były idealne. Badania, BHP, karty pracy itd itd.

wie,ze mnie sprawdza na bank, ale ja prcowalam i mialam wysoka pensje i tez mnie sprawdzili kiedys.

Gość 98--berenika
ja to sie zastanawiam jak baba moze zajsc w ciaze nie majac umowy szok, i nieodpowiedzialnsc.

Gość zdesperowana 7900000
ja zaszłam w ciążę bez umowy i co też powiesz że jestem nieodpowiedzialna nie znając mojej sytuacji zyciowej?

Gość olilalaaa
Ja też zaszłam w ciąże zaraz po studiach, nie pracowałam. Była to świadoma decyzja (moja i męża) .Strasznie nieodpowiedzialna byłam:P Mało tego prywatnie chodzilam do gina to dopiero...:P:D

Gość 98--berenika
tak jest to nieodpowiedzialne, bo jak chlop cie w dupekopnie to dopiero jest jazda..nie łatwiej sie3 zabezpieczaca pozniej zyc wygodniej majac co miesiac kaseke?

Gość a ja napisze takk...
dokladnie, ja bym sia bala, jak facetowi sie odwidzi ( a dwidziec sie mu moze w kazdej chwili..) to kobita bez pracy zostaje w jedych majtkach podziwiam te na wylacznym utrzymaniu meza

Gość adriands34y4
ale nawet nie chodzi , ze chlop utrzymuje, bo łaski nie robi, ale tak ogolnie jakos bez etatu zadnej kasiory w ciaze zachodzic niewiem dziwne dla mnie.

Gość niektórzy sa na tyle bogaci
że ich ta kasa z zusu nie obchodzi... jakby mój mąż zarabiał 50 tys miesięcznie, a mam takie koleżanki to tez bym miała pewnie gdzies i prace i jakieś zasiłki...

Gość adriands34y46
jasne w polsce 50 tys miesiecznie plis...olowa to bida bylam w um. i tam jest mops- ile dziadw stało po zasiłki , z jedna gadałam to po te 500zl stała ,omg i na dzieci sie decyduja.

Gość olka455
bez swiadczen w ciazy?? masakra. a co dalej? pomaciezynskim mam wracac do pracy a dziecko z kim? jak pensja opiekunki wyzsza niz moja.

Gość 78-beronacelna
a sa takie babki w dzisiejszych czasach?

dziewczyny zalezy kto gdzi mieszka ile mąż i partner zarabia!! ja pierwsza ciaze maiąłm płatna i maciezynsie teraz juz wszytko mis ie skonczyło teraz nie mam stałych dochodów!! mam swoje drobne dochody z innych dziedzin! ale mieszkam na wsi nie musze płacc czynszu wiekszosc jedzienia ziemniki warzywa jajka itd mam swoje wiec to inna sytuacja niz w miescie

Gość grenadianka_a
złożyłam wypowiedzenie w firmie, w której pracowałam 8 lat ( dodam, że staraliśmy się z mężem od 4 lat i już nie wierzyłam, że się uda). Miesiąc później zorientowałam się, że jestem w ciąży- szybciutko zatrudniłam się w sklepie ( pierwsza lepsza oferta bo na wybrzydzanie nie miałam czasu) i spokojnie pracowałam do 8 miesiąca. Później macierzyński i zasiłek dla bezrobotnych.

Gość grenadianka_a
Do autorki: Nie wiem ile jesteś w stanie siostrze poświęcić ale w dzisiejszych czasach wiadomo jak to jest. Zus kontroluje na potęgę do tego skarbówka itd itd....przemyśl to dokładnie.

Gość ZAJEBISTA FUCHA
a nie moze sie w PUP zarejestrowac ? w 2 miesiacu chyba ciazy jeszcze niw widac ... no i po miesiacy przyniesc l4 :) i jest ubezpieczona :)

Gość 78-beronacelna
ubezpieczona jest i tak kazad kobieta w ciazy ma prawo do darmowego leczenia nawet jak nie jest ubezpieczona,Chyba zartujesz do up? l4 hehehehh padłam. pozatym ona nie ma prawa do zasiłku.

Gość ZAJEBISTA FUCHA
ale o co ci chodzi kretynko ?

Gość ja 2 urodziłam bez ubezpieczni
a... na co mi użeranie się z zusem? ... mam mieszkania, które wynajmuje mam z tego kasę i mam w nosie jałmużnę od państwa.... kurde kontrole, papiery mnie sie nie chciało z ty bawić dla kilku groszy więcej :O

Gość adriands
dla kogos to nie sa grosze..