Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlaksiegowaaa

jakiego programu ksiegowego warto sie nauczyc

Polecane posty

Gość przyszlaksiegowaaa

? i czy mozna znalesc w necie jakis kurs zeby samemu nauczyc sie obslugi?

Gość Krysia, lat 76
Finanse i Księgowość Orcom-u i jakiś Albit-owski jeszcze jest poszukaj na www.peb.pl

nie znam sie kompletnie na księgowości, ale jak przegladam ogłoszenia, to często wymagają umiejetności obsługi programu SYMFONIA, cokolwiek to znaczy :)

Gość przyszlaksiegowaaa
no tak tylko nie wiem skad wziasc kurs tego programu

Gość przyszlaksiegowaaa
ktos jeszcze pomoze?

Wiem, że raks też niektóre firmy używają, ale to ciężko powiedzieć którego powinnaś się uczyć :(

Najczęściej firmy używają Symfonia oraz Rewizor

Gość a mi sie wydaje
nie znajdzesz kuru w necie,jedynie w szkolach z kursami,tam cie naucza, poza tym samej nie dasz rady sie nauczyc programu,jego sztuczek,itp

Nauczysz się tylko podstaw sama , a zeby dobrze znać nie dasz rady

Gość programy KPiR i KsH
Za darmo znajdziesz programy od Varico http://www.varico.pl/bezplatny-start - do przetestowania na próbę 30 dni pełnej wersji, potem program nadal działa, tylko zwalania. Wiele księgowych i biur rachunkowych z niego korzysta.

Gość gość
Ja korzystam z Symfonii

Gość ayris
Programy do księgowości nie są wcale trudne w obsłudze, można się tego szybko nauczyć. Ja słyszałam, że bardzo łatwe w obsłudze jest to oprogramowanie kadrowo-płacowe z http://infotelecom.pl/k/m/p/kadryplace Chcę je kupić do swojej firmy bo muszę zrezygnować z księgowej.

Gość ayris
chcialam je ściągnąc z chomika ale mama powiedziała mi, że to straszny grzech

Gość ayris
Zawsze możesz iść na kurs z księgowości. A jeśli chodzi o program to ja słyszalam, ze ten http://infotelecom.pl/k/m/p/kadryplace jest prosty w obsłudze i korzysta z niego wiele firm. Pozwala na ogarnięcie wszystkich finansów w firmie.

Gość gość
Możesz wypróbować program księgowy Super Księga Podatkowa. Zajrzyj sobie pod adres www.ksiegapodatkowa.pl. Wersja testowa jest bezpłatna, więc zawsze można wypróbować, czy nam ten akurat program odpowiada. Jego mocną stroną są duże możliwości konfiguracji i dopasowania modułów do potrzeb firm rozliczających się na różnych zasadach podatkowych.

Polecam skorzystanie z programu http://finka.pl ponieważ korzystam z tych programów od dobrych paru lat. Razem z mężem prowadzimy biuro rachunkowe i taki program znacznie ułatwia i przyspiesza naszą pracę. Ciekawą opcją jest również możliwość wybrania 60-dniowej wersji próbnej. Dzięki temu możesz sprawdzić sama/sam czy ten program odpowiada Tobie.

Gość gość
Ja robię technikum o profilu rachunkowym i sporo przykładów księgowania mamy właśnie przedstawionych na podstawie Symfonii. Z tego co zauważyłam sporo firm z niej korzysta i ludzie chwalą sobie jej funkcjonalność. Poza tym nawet większe biura rachunkowe korzystają z tego oprogramowania.

Gość gość
Aktualnie szukam właśnie programu do księgowości i z tego co zauważyłam sporo pozytywnych opinii o Symfonii znalazłam. Chyba wypróbuję wersję próbną.

Uważam, ze warto skorzystać z usług tej firmy: lefthand.pl mają wiele ciekawych ofert i programów dla każdej firmy. Podobno wiele firm tak działa.

Gość gość
Do nauki chyba najłatwiejszy jest OGNIK. www.ognik.com.pl

Gość gość
ja bym na twoim miejscu skupiła się na nauce przepisów podatkowym, excela i business english. programy księgowe są bardzo intuicyjne - kilka dni w pracy i będziesz śmigać.

Gość gość
Uważam, że program do księgowania online jest najlepszym rozwiązaniem. Jak pobierzesz oprogramowanie na komputer to i tak po pewnym czasie będzie ono wymagało odpowiedniej aktualizacji. A jak korzystasz online to nawet nie zastanawiasz się na aktualną wersją aplikacji, z której korzystasz.

Gość gość
Polecam LeftHand. Sama korzystam i jestem zadowolona :)

Gość gość
Również używam Lefthand. Fajny, łatwy program, dzięki któremu można wszystko samemu robić.

Gość gość
Ja również używam LeftHand. Bardzo prosty w obsłudze.

Gość edytta46
Właściwie, jeśli nauczysz się obsługi jednego, to powinnaś sobie poradzić również z innymi. Te programy wcale tak sie nie różnią mocno między sobą. Zupełnie inna sprawa to ich funkcjonalność, bo np. jednym z najbardziej rozbudowanych jest ifirma https://wfirma.pl/

Gość Ewelina_G
Niektóre programy są tak proste w obsłudze, że nie trzeba się ich uczyć. Zaliczają się do nich m.in. aplikacje https://wfirma.pl/ - które są jednymi z najtańszych (i najlepszych!) na rynku.