Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grypa?

grypa u maluchów, błędy lekarzy

Polecane posty

Gość grypa?

moja córka ma 1,5 r. Dotychczas nigdy nie zachorowała, ale kontakt jednodniowy z dziećmi żłobkowymi doprowadził do choroby....no własnie. Dziś - 5 dzień choroby i dopiero wiem że to 100 % grypa, widziało ją 2 lekarzy i żadna nie wpadła na to,Grypa książkowa, co do dni wylęgu, kumulacji, objawów zgadzających się w 100%!! Nie wiedziałam wcześniej bo ja nie choruję, wiedzy tej z gwiazd nie wyczytam, więc zaczęłam o wszystkim czytać, a tylko godziny spędzone w necie mi dużo wyjasniły. 1 lekarka dała antybiotyk, dziecko po nim dostało wybroczyn, męczyła się i żadnej poprawy, Dzis już nie podam antybiotyku. Wku....a mnie że tej drugiej mowiłam że ma już teraz kaszel, gorączkuje 4 dzień i nic, zero pomysłów na diagnozę. No zapalenie gardła, angina może. A dziecko 5 dni w mega cierpieniach, sama płakałam po nocach jak piszczała z bólu. Wiadomo, lekarz to autorytet w dziedzinie medycyny, tylko dlaczego sa tacy nieudolni??????????

Gość lustereczko lustereczko
grypa? to jeszcze nie sezon na grype kobieto!!

Gość grypa?
sezon nie sezon, nie znaczy ze nie ma

Gość lustereczko lustereczko
a swoja droga jak dawalas 4 dni antybiotyk to juz trzeba bylo dac do konca...zdrowy rozsadek kobieto:O

Gość rgegegrrt
Następna naczytała się i intrepretuje po swojemu

może zrób morfologię, wybroczyny przy infekcji trzeba zawsze zbadać

antybiotyk daje sie od poczatku do konca a nie tak jak ty ze przerywasz sobie kiedy chcesz to twoja wina ze dziecko nadal cierpi nie przerywa sie dawkowania ot tak

Gość whoever...
5 dnia stawiasz diagnoze, a oczekujesz od lekarza, ze pierwszego dnia wywrózy co jest twojemu dziecku? gratulacje:O ps. grypa to na pewno nie jest!

Gość ja sie odchudzam od tygodnia
autorka jest idiotka, nic wiecej

Myślę, że lekarz ma większe doświadczenie i wiedzę. Zawsze zaczyna się od podawania leków w celu zwalczenia najbardziej prawdopodobnych patogenów, bo hodowla jest na tyle trudna i długa, że nie ma sensu, a zwłaszcza u dzieci leczenie trzeba zacząć jak najszybciej. Taki jest schemat postępowania.

Gość njsdvnjbdvobdvf
moja córka ma anginę,zapalenie migdałów,gorączkę 39st,bierze antybiotyk od soboty-teraz ma mokry kaszel,ale gorączka powoli,bo powoli, ale się zmniejsza-chodzi,bawi się,nie ma zbytnio apetytu,ale oś tak skubnie ogólnie jest po prostu chora pewnie tak jak i Twoja. A grypa moja droga to choroba dużo gorsza i dziecko przy niej nie miało by siły wstać z łóżka,miałoby przeraźliwe dreszcze.

Dlaczego matki czasami chcą być mądrzejsze od lekarzy ? Nie rozsądne jest przerywanie antybiotyku. Wybroczyny nie są normalne ale skąd ta pewność że to od leku? Trzeba było iść do lekarza.Zrobić podstawowe badania - morfologię i mocz.