Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gumikoszyczek9191c

problem z okresen, tabletkami... plamienie przed okresem a kiedy wziasc 1 tab?

Polecane posty

Gość gumikoszyczek9191c

ostatnio miesiaczke mialam 15.08.11... przewaznie 30-35 dni, od paru dni miałam brązowe plamienia, dzis pojawila sie krew (malo) a zawsze byly obfite bylam u gin po tab. aby uregulowac okres i nie wiem czy dzis przyjac piewrwsza tab czy poczekac na normalny okres za miesiac?

Gość gumikoszyczek9191c
przeczekac ten miesiac i zobaczyc co z nastepnym okresem czy zabrac dzis pierwsza tabletke? cholera... wysiadam ;/ czy jakby to plamienie nie bylo okresem to tan anty w ogole zadzialaja?

Gość gumikoszyczek9191c
pomozcie bo nie wiem co mam o tym wszystkim myslec...

jeśli to nie jest plamienie związane z okresem to nawet jeśli zaczniesz brac dzis tabletki to antykoncepcja bedzie dopiero przy drugim opakowaniu ja bym brała dziś, przez pierwszy miesiąc częstym skutiem ubocznym i tak są plamienia lub krwawienia ciągnące sie długo, wiec tak juz bedziesz miała to z głowy, a dla pewności używaj jeszcze przez ten miesiąc gumki

Gość gumikoszyczek9191c
cholera ale nigdy takiego czegos nie mialam... tej krwi jest naprawde nie wiele... od rana moze raz zmienialam wkladke. zrobilam nawet test no ale wynik negatywny (nawet niemozliwe jest to zebym byla w ciazy)... mowisz ze zabrac 1 tab dzis? jak tej krwi jest niewiele?

no nie wiadomo kiedy i czy w ogole Ci sie to rozkręci na porzadny okres, nic więcej sie nie stanie od tego, że dziś weźmiesz oprócz tego, że nie bedzie antykoncepcji jeszcze przy pierwszym opakowaniu tabletek, dopiero jak zaczniesz drugie opakowanie to bedziesz zabezpieczona ciąza na 100% wykluczona? no i tak jak mówie - krwawienia i plamienia to bardzo częsty skutek uboczny podczas brania pierwszego opakowania tabletek, organizm sie tak przyzwyczaja niestety, dlatego nie zdziw sie że gdy zaczniesz brac tabletki to te plamienia z krwią będą się ciągnąć jeszcze długo, nie muszą rzecz jasna, ale mogą

Gość gumikoszyczek9191c
dzieki, wiem czytalam o tym. tak ciaza wykluczona bo chlopak za granica i z woda nie da rady ;/ ale dla pewnosci zrobilam... w sumie brac te tabsy miesiac i nie byc zabezpieczonym? juz mam takie mysli we łbie ze schizuje na maksa. w takim razie biore tab. :)

no może i lipa z tym, że brak zabezpieczenia 1 miesiąc, ale no wiesz, tak jak mówiłam, nie wiadomo czy nie bedziesz całe opakowanie plamić, im szybciej to bedziesz mieć z głowy tym lepiej

Gość gumikoszyczek9191c
no tak ale jasli to plamienie nie jest okresem to moge tak je teraz zaczac zazywac?

tak jak mówiłam, oprócz tego ze nie bedzie antykoncepcji to nic się innego Ci nie stanie od tego, zresztą chyba skoro podejrzewasz że to plamienie to moze byc okres to znaczy że chyba już czas na niego tak? wiec może ten okres tak po prostu w tym miesiącu wygląda i tyle

ja juz sie gubie, czytam ze okres moze sie spoznić przez stres itp.a inni z etylko temu ze owulacja była pozniej. owulacja Moze byc w 20 dniu? jesli zawsze cykle mam regularne, 28. 29 dni?????

Gość gumikoszyczek9191c
niby powinien byc za jakis tydzien, nie wiem... stres, prawko, wyjazd za granice na wakacje... moze to na to wplynelo. poczekam pare godzin moze okres sie jakos rozkreci ale ... czy ja wiem... wezme tab bo moze to okres.... tylko skad taki skapy?

Gość gumikoszyczek9191c
to cos to takie same skrzepy... nic żywej * krwi

Gość moniak jestes pewna?
Miałam tak ostatnio i tez zamierzam przejsc na tabletki, przez pare dni brazowe plamienie - niewielkiej ilosci, po 3 dniach pojawila sie krew jednak było jej niewiele. Tabletke zażyłam 1 dnia krwawienia jednak nie jestem pewna ze byla to miesiaczka czy nie jakies zaburzenie cyklu. Myslisz ze jestem zabezpieczona?

w takiej sytuacji, kiedy nie ma pewności co z tym okresem to ja zawsze zalecam zabezpieczać sie dodatkowo przez całe pierwsze opakowanie, lepiej dmuchać na zimne

wlasnie milan tydzien od brania tabletek i zabezpieczalam sie dodatkowo prezerwatywa, jednak caly czas zastanawia mnie czemu to krwawienio-plamienie wystapilo skoro zawsze mialam normalne miesiaczki? myslisz ze krwawienie z odstawienia wystapi normalnie po 21 dniach i od przyjecia 1 tabletki z 2 opakowania bede juz zabezpieczona calkowicie?

krwawienie z odstawienia występuje w ciągu 7 dni przerwy między opakowaniami tabletek, raczej nie równo po 21 dniach, ja np. dostaje piątego dnia przerwy, powinno już u Ciebie być teraz wszystko regularnie, w koncu tabletki to jednak sztuczne hormony i doskonale regulują wszystko

wiesz co mnie jeszcze gryzie? w srodku 1 opakowania ide do lekarza czy z moimi tabletkami jest wszystko ok i czy dobrze na nie reaguje. czy nie zobaczy on na usg lub inny sposob ze np to krwawienie bylo jakims plamieniem a okres mialam dostac za pare dni ale po prostu go zatrzymalam tabletkami?

nie, nie da sie tego stwierdzić ani w badaniu zwykłym, ani w USG, no niestety, ale nie masz się czym martwić, od początku drugiego opakowania bedziesz już zabezpieczona i wszystko już bedzie uregulowane także jeszcze musisz chwile zaczekać to fakt, ale potem już bedziesz miała cały czas antykoncepcje i regularne okresy ;)

to mnie uspokoilas dzieki wielkie i milego dnia :)