Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KoralowaPatinka

Nerwica lękowa szukam osób z województwa kujawsko pomorskiego.

Polecane posty

Zatem i ja sie przywitam , nie bojcie sie nie mam na imie Paulina ;) Mam na imie Sebastian , bardzo mi milo :) Odnosnie tych metod to mi osobiscie pomaga troche zajecie sie czyms , trzeba znalezc jakies zajecie.Poniewaz im bardziej sie o tym mysli tym bardziej sie to wszystko rozkreca...

Mnie również bardzo miło :) ;p Jak Wam mija dzień? Ja spałam z 4 godziny i zaczynam teraz to odczuwać... Chyba dziś położę się wcześniej. :)

U mnie ok ciesze sie , ze mam umowiona ta wizyte juz ;) Wczoraj w nocy mnie brzuch bolal i plecy z tylu nie wiem z czego moze cos zjadlem albo cos.Dzis troche pobolewa , ale delikatnie mam nadzieje , ze to nie jest zwiazane z ta nerwica :o Wczoraj jak sie napilem melisy to przeszlo. A odnosnie tych kosztow Paula to powiem CI , ze spore masz dosyc.Ja nawet bym poszedl do prywatnego gdybym musial , choc nie ukrywam , ze jak jest z NFZ-tu to sie ciesze , poniewaz mozna kase wydac na cos innego.Poza tym placimy podatki to powinnismy cos z tego miec.

Sebek no niestety troszkę zapłacę,ale jeśli to ma mi pomóc to ta cena jest niska... Rozumiesz co mam na myśli. Gdybym chciała chodzić do psychologa na kasę chorych miałabym spotkania raz na miesiąc... Ty masz dobrze bo na miejscu masz oddział dzienny leczenia nerwic itd. U mnie niestety tego nie ma,a na pewno bym tam poszła... A pieniążki przeznaczyła na coś innego,ale co zrobić :))

🖐️ :) Paula , jesli ichodzi o wyleczeniu nerwicy to zaplacilbym kazde pieniadze , gdyby to bylo konieczne , aby tylko byc zdrowym :)

Hmm dziś było bardzo miło, nie płakałam :) hehe. Nawet zażartowałyśmy sobie raz podczas rozmowy. Ogólnie to... doszłam do pewnych wniosków znowu... I znowu mi lepiej :) Analizowałyśmy moje ost. ataki paniki, np. ten w szpitalu... kilka dni temu,ale nie będę opowiadała... Bo za dużo tego. Na następnym spotkaniu będę opowiadała o swoim związku który trwał 4,5 roku i który miał wpływ na to jak się czuję dziś... Pewnie będzie bolało opowiadanie,ale cóż :) W skrócie , rozmowa z psychoterapeutką mi bardzoooo pomaga :)))

Ogólnie to... zadała mi dziś takie pytanie,że się zacięłam i nie wiedziałam co na nie odpowiedzieć :) I powiedziałam tylko "Zadała Pani bardzo dobre pytanie". :)

A na spotkaniach naprawdę rozmawiamy o różnych sytuacjach w życiu... O moim myślach,uczuciach... Będziemy analizowały sny... Strach się bać, heh :) :P

To ja widze , ze to istny wywiad ;) No tak , pewnie Pani doktor chce dojsc do korzeni , skad i dlaczego wziela sie nerwica.Te pytanie na ktore nie umialas odpowiedziec mialo zwiazek z choroba ? Jesli nie chcesz to oczywiscie nie odpowiadaj :)

No istny wywiad,ale na tym polega psychoterapia :) Hmm wiesz ,że nawet nie pamiętam co to było za pytanie? Wiem,że naprawdę nie wiedziałam co powiedzieć. Kurdę jakoś mi źle się zaczyna robić... dusznosci przyszly.

Paula nie martw sie to przejdzie za chwilke , ja jak mam takie ataki dusznosci to siadam i staram sie za wszelka cene uspokoic i oddycham gleboko , jest ciezko ale to pomaga naprawde :)

Mialem tak identycznie , nie mozna zlapac tchu , uczucie duszenia sie , ale musisz sobie wmowic ze jest ok , bo jest :)

Nie ma za co 🌼 Wiem co czujesz i jak to cholernie uprzykrza zycie , ale zobaczysz Pauluś jeszcze kiedys usiadziemy , napijemy sie piwka i bedziemy z tego rzec jak konie :D;)

Hehehe :) Pewnie masz racje :)) Jak przez to przejdziemy to na pewno będziemy silniejsi... Jutro mnie czeka wyjscie na zakupy, mam nadzieje,ze bez 'jazd' przy kasie :D :))

Aaaaaaaa odnośnie 'jazd' to dziś powiedziałam o tym na terapii :D że czasami tak mam ,że powiem coś głupiego,albo zrobię... i o tym też rozmawiałyśmy... Pytała mnie co np mogłabym powiedzieć? A ja mowie,ze nie wiem... ze po prostu mam takie mysli w glowie caly czas,ze zaraz COŚ zrobię,albo coś powiem... Powiedziała,że to myśli prześladowcze. ;d

Gość Klementyna27Krakow
Witajcie Ja choruje na zaburzenia kompulsywno-obsesyjne , nerwice lekowa i depresje. Wszystko zaczelo sie w szkole sredniej od przesadnego dbania o porzadek w pokoju. Pozniej przez kolejne lata zycia dosc stresujacego zycia balam sie roznych innych rzeczy. Oczywiscie raz bylo lepiej innym razem znowu gorzej. Dwa miesiace temu pogorszylo sie do tego stopnia ze boje sie wyjsc z lozka, boje sie scian, boje sie windy, ludzi - wszystkiego. Mam obsesje na punkcie czystosci, wszedzie widze brud. Rodzina zaprowadzila mnie do psychiatry. Biore lek antydepresyjny i raz w tyg mam psychoterapie. Tabletki biore drugi tydz. Skutki uboczne minely. Czuje sie odrobine lepiej i widze jakies male swiatelko w tym calym balaganie.

Znam to :o Chodza Ci mysli po glowie zeby cos zrobic i nie chca Cie opuscic (nerwica natrectw czy jakos tak tez czytalem o tym )Ja mialem tak raz , ze to byly mysli naprawde czarne , myslalem juz ze zwariowalem , ale na szczescie po kilku godzinach przeszly :) Mowila CI moze skad sie biora i jak sobie z nimi radzic ?