Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KoralowaPatinka

Nerwica lękowa szukam osób z województwa kujawsko pomorskiego.

Polecane posty

Halo halo! Jak u Was dzisiaj? U mnie strasznie, ja chyba mam depresję. Nie mam siły ani najmniejszej chęci wstać z łóżka, pozbierać się posprzątać.. nic. A dziś mamy w domku imprezkę, nie wiem czy dam radę coś przygotować, znieść gości.

Cześć Polcia, chyba tak mogę? :) U mnie również strasznie... Jestem do niczego, nie chciało mi się wstać z łóżka, nie chciało mi się iść umyć, boli mnie głowa... Muszę dziś wyjść na zakupy,a sama myśl o nich mnie już przeraża... Duszności co jakiś czas... Ogólny bezsens czuję... No ale u mnie stwierdzil zaburzenia lękowo-depresyjne mięszane... Taki rodzaj nerwicy... Więc coś z tej depresji mam.... :(

Hm jestem sama od rana, sąsiedzi z dołu trzaskają ,nawet się wyspać w sobotę nie można, wrrrr. Stresuję się przed wyjściem do sklepu, jakoś się wykąpałam, za chwilę się ogarnę, wypadałoby coś zjeść jeszcze... I zakupy, horror :))

Gość teraz moze ja
przepraszam, że się wtrącę, ale chyba muszę. niestety nie czytałam wszystkich postów, jakoś nie mam ostatnio cierpliwości do czytania. ja odkąd pamiętam czuję się źle. ciągle się męczyłam z życiem. wieczne zmęczenie, niechęć, smutek i bezradność. mam takie jakby fale. od kilku tygodni jest już naprawdę ze mną ciężko. nie chcę wychodzić z domu ani do sklepu. w sumie to nigdzie. bo nie chcę spotkać kogoś znajomego. od razu byłyby pytania gdzie się podziewam i tak dalej. nie mam ochoty gadać z ludźmi bo oni nic nie rozumieją. są fałszywi. szczególnie moi znajomi. gdyby nie chłopak, to bym w ogóle z domu nie wychodziła bo nie mam po co. czasem jak już wyjdę i spotkam w ciągu dnia kilka razy tą samą osobę to już sobie wmawiam i snuję teorie, że ten ktoś mnie śledzi. później patrzę na dosłownie każdego podejrzliwym okiem i już snuję jakieś teorie spiskowe przeciwko mnie. czasem nawet podejrzewam o to bliskich. boję się, że kiedyś te myśli tak mną zawładną, że już od nikogo nie przyjmę pomocy i nikogo do siebie nie dopuszczę. czasem o tym powiem chłopakowi czasem nie. później z upływem czasu widzę, że gadam głupoty, ale jakaś część mnie jednak wierzy w to. ten mój zły nastrój zaczął się od tego, że pewnej nocy pokłóciłam się z chłopakiem. dostałam napadu furi, zaczełam go bić, kopać, bardzo wyzywać i pluć jak jakaś opętana. później byłam w jakimś takim stanie, że się prawie godzine nie odzywałam. nie wiem co ja w tedy myślałam. na następny dzień dostałam chyba jakiegoś ataku paniki jak Wy to nazywacie. jak rozmawiałam z chłopakiem, nagle przestałam się odzywać. po prostu nie mogłam nic powiedzieć. nie wiem dlaczego. trzęsłam się jak cholera. po prawie godzinie takiego stanu, po kaszleniu i chrząkaniu w końcu odpuściło. oczywiście wielki płacz. mam też takie objawy jak szum w uszach, ból z tyłu głowy, moje myśli nie dają mi spać, mam fantazje samobójcze. ostatnio zaczełam się bać bo nawet w myślach układałam sobie krok po kroku moje samobójstwo. dziekuje dobrej duszy za przeczytanie tego w całości. moje pytanie brzmi czy mam nerwicę? depresję? czy coś innego? błagam o obiektywną opinię. pozdrawiam i dziękuję 🌼

Gość teraz moze ja
ostatnio też prawie nic nie jem, czasem jeden posiłek dziennie, a czasem nawet wcale. wstyd pisać, ale o higienę nie dbam już wcale. no chyba, że w końcu mnie chłopak z domu wyciągnie. czuję stres przed każdym wyjściem z domu dlatego też nie wychodzę.

teraz moze ja- Witaj. Nie powiem Ci czy to jest nerwica, czy depresja... Raczej poradzę żebyś poszła do psychiatry... Skoro masz myśli samobójcze to tym bardziej.... Jak ja napisałam e-mail do swojego psychiatry na początku leczenia,że boję się czarnych myśli itd. to mi napisał,że jeśli będę je miała to mnie skieruje do szpitala, oczywiście psychiatrycznego bo tam będzie najbezpieczniej i szybciej dobiorą leki. Więc ja bym tego nie bagatelizowała. Powodzenia!

Gość teraz moze ja
rozumiem. chciałam iść do lekarza. ale ciągle się zastanawiam czy ja czasem nie przesadzam. i czy potrzebna mi jest pomoc lekarza.

Przede wszystkim zadaj sobie pytanie czy sobie z tym radzisz? Czy masz problem? Czy umiesz sama sobie pomóc? Przemyśl dobrze i sama sobie odpowiedz na pytanie czy potrzebujesz pomocy psychiatry czy kogokolwiek. :)

Witajcie dziewczyny :) teraz moze ja - nerwica ma to do siebie , ze czesto wystepuja nagle zmiany nastroju , z tym wrazeniem ze ktos Cie przesladuje to mozliwe ze masz manie przesladowcza.Nie masz sie co zastanaiwc tylko jak najszybciej skontaktuj sie ze specjalista.

Gość teraz moze ja
dziękuję za odzew :) będę musiała się w końcu odważyć i iść. bo wiem jedno, że nie radzę sobie z tym w ogóle.

Dziewczyno Ty się nie zastanawiaj tylko idź skoro sobie nie radzisz. Nie czekaj... Ja czekałam do momentu, kiedy już nie miałam wyboru bo byłam na dnie ;))

Gość teraz moze ja
powodzenia ;) tylko, że ja mam tak, że czasem nawet jest znośnie. a czasem się budzę rano i marzę o tym kiedy to się w końcu skończy.

Wiesz co nie masz sie czego obawiac :) Ja tez zrozumialem , ze nie ma na co czekac i liczyc na to ze samemu to przejdzie , tylko wczoraj sie zapisalem na wizyte ;) Paula , dasz rade jak cos to otworz piwo i sie napij jak ja :D

Nie wyszłam jeszcze, musiałam raz jeszcze wl. komputer bo babcia mi wręczyła wyrwaną stronę z gazety... :x O uzdrowicielu,że będzie u mnie w mieście, w Bydgoszczy, Włocławku w Świeciu itd. czyli województwo kujawsko pomorskie, leczy miedzy innymi nerwice. Zaciekawiło mnie to i zaraz poszperam w internecie , znajde informacje na jego temat itd. Swoją drogą ciekawe ile wizyta :D :)) Sebek, piwa pić nie mogę bo biore antydepresanty :P

No to uwazaj na tego czarodzieja , bo wielu takich "magikow" jest co biore kase , a pozniej sie okazuje ze to jedna wielka lipa :P Podeslij link , chetnie poczytam o tym Copperfieldzie :P Ja czytalem gdzies , ze akupunktura tez ludzie wyleczyli nerwice , ale ile w tym prawdy to nie wiem :)

W interwencji był że to oszust ludzie mówią... Właśnie znalazłam :D ehm. Ale znalazłam też innego, napisałam do niego e-mail... zobaczymy. Akupunktura? Też słyszałam... Później pogrzebię w internecie jeszcze na ten temat... Idę do tego sklepu tymczasem...

Zakupy udane :) Głowa mnie trochę boli. Idę zrobić sobie jakieś jedzonko i zacznę szukać 'szperać' w internecie. Może znajdę jakiś ośrodek leczenia nerwic czy cokolwiek... :))

Smacznego :) Ja powiem szczerze , ze podchodze do tego sceptycznie nie wiem dlaczego.Jakos nie wierze w to.Gdyby to bylo takie proste hipnoza hop siup i przestajemy byc alkoholikami , narkomanami , nericiwcami itp itp to by nas tylu nie bylo ;)

Dziękuję :) Mnie ten zamek zainteresował... Chociaż ceny są jakie są... Za terapię zapłacę też sporo na miesiąc... a mam mieć 2 spotkania w tygodniu, to myślę,że może dołożyć troszkę i zafundować sobie tydzień,albo 2... Przeglądam ofertę jeszcze... Jaki klimat tam w ogóle jest, jak oglądam zdjęcia to... :) Tylko kurczę bym musiała chyba pożyczkę wziąć :) hehe

Tak , ale : Należy przedłożyć: - czytelnie wypełnione skierowanie od lekarza psychiatry z opisem dotychczasowego leczenia i uzasadnieniem celowości leczenia ( druk Mz - Ps7) - opinia psychologa - dowód tożsamości - potwierdzenie ubezpieczenia zdrowotnego - skierowanie w książeczce RUM - aktualne badania laboratoryjne ( morfologia, OB., badania ogólne moczu, u kobiet zaświadczenie z Poradni "K")