Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iva_bn

TWARDNIENIE BRZUCHA I BOLE JAK PRZED OKRESEM

Polecane posty

Gość iva_bn

Witam, mam termin na dzisiaj i nie czuje nic poza twardym brzuchem ktoremu towarzysza bole jak przy okresie, trwa to okolo 20 sek i sie uspokaja, a za jakis czas znowu wraca. Czy to sa skurcze??

Gość to są skurcze
tak

Gość to są skurcze
pamiętam jak ja na nie czekałam i dzień terminu. Urodziłam 4 dni po a moje dziecko ma już 10 tygodni

Gość iva_bn
W 40 tc dzis wyznaczony termin, 3 dni temu zauwazylam czop sluzowy ale nie byl podbarwiony krwia, a te skurcze mam co jakies 10-15 minut

Gość to są skurcze
mi czop z krwią odszedł w dniu porodu

Gość to są skurcze
powodzenia i szczęśliwego rozwiązania,czas tak szybko mija niedawno urodziła sie cora a już zaraz 3 m-ce skończy

Gość iva_bn
Szczerze mowiac zawsze skurcze kojazyly mi sie z silnym bolem a ten jest raczej znosny

Gość to są skurcze
poczekaj jeszcze trochę a zapragniesz żeby nie bolało

Gość mama z pytaniem
na początku skurcze są znośne, gorzej jest potem. A jak Ci jeszcze podlączą pompe oksytocynowa na 'rozruch' - to dopiero jest ból!!! Nie życze Ci tego. Jak skurcze beda regularne i co 10 min lub mniej to zbieraj sie do szpitala (mi tak lekarz kazal) bo nie wiadomo jak szybko bedzie postepowalo rozwieranie... Powodzenia!!!

Gość iva_bn
Staram sie nie myslec o bolu tylko o tym jak wyglada moja coreczka

Gość zbliża się poród
życzę powodzenia, pamiętaj o głębokim oddychaniu przeponowym - wdecg głeboki i brzuch rośnie i wydech spokojny dwa razy dłuższy. Dotleniasz dziecko. :) Ja rodzę za miesiąc. Raczej jak skurcze są co 5 minut to się zbieraj do szpitala, bo mogą Cię odesłać z powrotem, bo skurcze jeszcze takie bezbolesne nie są akcją porodowa, ale bądź w gotowości.

Gość iva_bn
Dzieki, oddychania sie uczylam na cwiczeniach dla kobiet w ciazy, teraz licze skurcze i czekam. Zastanawiam sie tylko czy to bedzie jeszcze dzis czy te skurcze moga sie przeciagnac w czasie??

Gość zbliża się poród
ale zawsze słuchaj swojego organizmu, swojej intuicji macierzyńskiej :)

Gość zbliża się poród
Mogą się przeciągnąć skurcze. Moja siostra urodziła w lipcu i skurcze miała od piątku wieczora do niedzieli w nocy - urodziła o 2 w nocy. Ale każdy ma inaczej. Zrób sobie masaż tych mięśni, które mogą pęknąć podczas porodu - jeśli rodzisz naturalnie - czyli okolic pochwy i mięśnia między pochwą a odbytem, żeby te mięśnie uelastycznić. Najlepiej podczas prysznica. Cieszę się razem z Toba :)

dziewczyny, a twardnienie brzucha bez bólu? mam kilka/kilkanaście razy dziennie... twardnienie i takie uczucie ciężkości. jestem w 33 tyg

Gość rodzę za 4 tyg
To twardnienie brzucha jest normalne, macica ćwiczy do porodu. Ja też to mam. Trzebą głeboko oddychać i samo mija :)