Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa pracownica26

badania do pracy

Polecane posty

Gość nowa pracownica26

witam, po długich poszukiwaniach w końcu dostałam upragnioną pracę (znaczy mam zacząć pracować od połowy października, nie mam jeszcze umowy), jest to praca biurowa, i dostałam skierowania do lekarza medycyny pracy, i takie pytanie mi żyć nie daje, czy mam tam do niego iść bez niczego (to znaczy bez żadnych wykonanych badań), czy od lekarza rodzinnego wziąć skierowania i porobić badania i już z gotowymi zgłosić się do lekarza MP, a drugie pytanie, mam wadę wzroku, na jedno oko bardzo słabo widzę, ale nie noszę okularów (uraz psychiczny z dzieciństwa - tak wiem sama sobie szkodzę), i czy ze względu na tą wadę, może lekarz nie wydać mi zaświadczenia że nadaję się do pracy. Nie chcę stracić swojej szansy, tylko dlatego że na jedno oko słabiej widzę. Jeżeli ktoś ma jakieś rady chętnie poczytam i podyskutuję (jeżeli nie masz nic mądrego do napisania nie wysilaj się!!!).

Gość hr.TRoLL VON teni - SUWKA
ja ci mogę bez wysilania napisać coś niemądrego :-D

Gość nowa pracownica26
dzięki bardzo, ale jakbyś jeszcze na pytania potrafił udzielić odpowiedzi to już w ogóle, twoją mądrością i inteligencją byłabym oczarowana

Gość ygyfyyy
moze sproboj zaczac nosic soczewki, nie bedziesz sie musiala meczyc z okularami i nikt sie do ciebie nie przyczepi ze mozesz cos slabo widziec

Gość nowa pracownica26
heh dopiero to samo sobie pomyślałam, ale zanim będzie mnie stać żeby je kupić muszę przejść te badania. A jak z tym lekarzem medycyny pracy robić na własną rękę badania i iść z gotowymi wynikami, czy bez badań się do niego zgłosić?

Gość hr.TRoLL VON teni - SUWKA
idz prywatnie i po problemie jak zapłacisz to ci da zaświadczenie ,że mozesz w kosmos lecieć bez przygotowań :-D

Gość ygyfyyy
ja bym zrobila na twoim miejscu najpierw badanie u okulisty na wlasna reke, on by stwierdzil czy mozesz nosic te soczewki, zbadal ci wade wzroku i jesliby wyrazil zgode ze mozesz je nosic to moglby dac ci jakies zaswiadczenie na to i wtedy bys mogla do tego lekarza med pracy z tym isc, nie wiem czy dobrze radze;/

Gość nowa pracownica26
no to mam na własną rękę iść, do lekarza i z tymi wynikami do medycyny pracy, czy tylko do medycyny pracy i oni mnie pokierują dalej?

Idziesz ze skierowaniem (z zakładu pracy) do przychodni medycyny rodzinnej, najlepiej o 7 rano, stoisz w kolejce długie godziny do rejestracji. Pani w okienku ci powie, jakie badania masz zrobic - robisz je, czasami da sie wszystko ogarnąć w jeden dzień, z badaniami idziesz do wyznaczonego pokoju do pielęgniarki, ona uzupelnia dane w karcie i ustawiasz się w kolejkę do lekarza medycyny pracy. Tam całośc trwa maks 5 minut. No jesli będziesz pracowała przy komputerze, to nie wiem, jak to wyglada, może wydać ci zaświadczenie i napisze w nim, że musisz zaopatrzyc sie w okulary, bo badanie wzroku na bank będziesz miała.