Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawska89

KARMIENIE PIERSIĄ !!!!!

Polecane posty

Gość Ciekawska89

Rozmiar piersi przed ciążą i w trakcie jej ma jakieś znacznie czy będzie pokarm czy go nie będzie? Nastawiłam się, że będę karmić piersią ale miałam przed ciążą rozmiar B, a teraz niewiele się powiększyły co prawda jestem w 4 miesiącu i mam nadzieję, że jeszcze urosną, to moja pierwsza ciąża i mam obawy. Nie chcę karmić butelką :/

Rozmiar biustu nie ma absolutnie nic do ilości pokarmu. każda położna Ci to powie. Lepiej się przyjrzyj swoim sutkom czy nie są bardzo wklęsłe i czy dziecko da radę chwycić, bo jak są bardzo wklęsłe, to polecam nakładki silikonowe od karmienia. Sa dobre również wtedy, gdy z jakichś powodów dziecko na początku będzie ssało butelkę w szpitalu, to aby przyzwyczaiło się do piersi, najpierw możesz karmić przez nakładki, bo zna konsystencję silikonu, a z czasem przejdzie na same brodawki. :) U mnie się sprawdziło. Oczywiście, brodawki w nakładkach tak nie cierpią :)

Nie ma znaczenia rozmiar. Ja przed pierwszą ciążą miałam rozmiar A, w prakcie karmienia pierwszego dziecka powiększył sie do D. Pozniej lekko spadł. Nie wszystkim kobietom powiększaja sie piersi a jeśli juz to zmiany zobaczysz najpewniej po porodzie. Wtedy nagle piersi rosna !!!

ja karmiłam piersia 9 miesiecy. w trakcie ciąży biust powiekszył sie z duzego C do E, a na 2 dzień po porodzie miałam nawał i piersi mi prawie pekły