Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość forelllka

Chciałabym cesarke jak do tego podejść ? prosze dziewczyny...

Polecane posty

Gość forelllka

Helo.12 lat temu rodziłam naturalnie i szkoda to wspominać jak wyglądał poród. Teraz zaczęłam 37 tydzień dziecko jest już ułożone główką na dół i jest wszystko w porządku jednak ja chciałabym cesarke . Chodze już nieprzytomna na samą mysl o porodzie nie jest ze mną dobrze psychicznie coraz bardziej myśle o cesarce. czy jest możliwy taki poród bez koniecznych wskazań ? Jak to teraz jest ? Byłam na wizycie u lekarza dwa tygodnie temu ale jeszcze nie myślałam o tym więc nie zapytałam doktorka ale chciałabym coś wiedziec choc troszeczke na ten temat.

no na życzenie to chyba tylko w prywatnej klinice, a tak to muszą być wskazania i skierowanie od lekarza

Gość agnies121
umów się wcześniej z lekarzem, zapłać mu i już...

wszystko zależy jakiego masz lekarza. ja też chciałam cc wiec na wizycie wprost powiedziałam, ze chcę uzasadniłam dlaczego chcę i lekarz potraktował mnie poważnie, dostałam zwyczajne skierowanie. Potem w szpitalu jakiś dupek gadał, ze wymyślam, ale olewałam to. A gdyby mi się nie udało załatwić tak zwyczajnie, oficjalnie, poszukałąbym włąśnie lekarza który zrobi za opłatą.

Gość porozmawiaj z lekarzem
Jeśli chodzisz prywatnie,jeden lekarz prowadzi Ci całą ciążę to po prostu z nim porozmawiaj i raczej zrobi ci cc u siebie w szpitalu na oddziale. Gdyby był wyraźnie niechętny możesz zaproponować,że zapłacisz. Trochę późno z tym, bo już na początku ciąży warto porozmawiać z lekarzem o porodzie tym bardziej jeśli chce się cesarkę. Ile teraz waży Twoje dziecko?

Gość forelllka
Orientujecie się ile mniej więcej kosztuje cesarka? Zapytam lekarza na wizycie choć nie wiem czy zdąze do niego jeszcze pójść zanim się rozsypie

ceny zaczynają sie od 2000 zł, ale mozliwe, że jest jakaś "promocja" hi hi

hm tysiaka to podobno położna bierze za poród z Tobą, a cc raczej więcej

To zależy od miasta. Miasteczko 10 tyś mieszk. ordynator prowadzi Ci prywatnie całą ciążę a za cc bierze 500 zł.

dokładnie to zależy ile u Ciebie w mieście biorą... ja dałam położnej która odbierała mój poród 500zł, a i tak uważam że to za dużo...

Gość forelllka
Na usg w 34 tyg dzidzia wazyła około 2200. Dobrze że juz mniej więcej znam cene niech będzie 2 tys chociaz wiem o czym mowa i przyznam z tym nie problem tylko co lekarz na to.Podejrzewam ze teraz uzna ze panikuje ze względu na zbliżający się poród a nie tak naprawde z chęci cesarki. Lekarz jest w porzadku bardzo fajny i przesympatyczny może i nie byłoby problemu ale boje się jego przekonań że po co .....

no zależy gdzie faktycznie, ale w stolicy to większosć położnych 1000 zł, a cc 2000 najmniej, wiec nie wiem skąd pochodzisz autorko

mój lekarz nie godzi się na cc, preferuje sn, ale ja miałam cc bez skierowań i wskazań wcześniejszych

Porozmawiać zawsze możesz :-) nic nie tracisz prawda ? Zawsze możesz uzasadnić swoje obawy tym, że miałaś bardzo ciężki pierwszy poród. Chodzisz prywatnie do tego lekarza ?

Gość a ja napisze tak jak bylo
chodzenie prywatnie i bulenie za wizyte nie zapewnia przychynosci ginka w zrobieniu cesary za freeko ;) to sie placi oprocz tego, u nas to kosztowalo 1000 jako opieka lekarza przy porodzie, ile cesarka nie wiem nie smalam pytac

Asiamt czemu wyszło,że miałaś cesarkę ?

Gość sisi maluszka
moja siostra rodzila miesiac temu, miala swojego lekarza, ciaza druga pierwszy porod silami natury i tak tez myslala ze bedzie przy drugim dziecku, a tu lekarz ni z tego ni z owego wypalil w 30 tyg ze jak chce to moze cesarke zamowic koszt 1500 zl. zdecydowala jednak ze bedzie rodzic "normalnie". niestety w 41 tygodniu musieli juz jej robic cesarke z przyczyn zdrowotnych dla malucha. wyszlo jak wyszlo ale mowi ze potym co przezyla nie zdecydowala by sie nigdy sama na cesarke, a tym bardziuej za jej placenie. ta cena w krakowie w jednym z najlepszych obecnie szpitali.

Gość sisi maluszka
aaa maluszek urodzil sie zdrowy 3980 kg :)) 10 dni po terminie.

hm byłam już 3 dni po terminie, a usg wykazało, że mały będzie kolosem ( wrezultacie miał 3560 he he), a poza tym nic sie nie działo nie otwierało, a po zmierzeniu miednicy lekarze orzekli, że nie dam rady, bo się nie "rozeszłam", a po oksytoc to i tak skończy się na stole moze i lepiej się stało, bo mały był owinięty pępowiną 2 razy wokół szyji, a tak wyszedł bez szwanku, no jedynie z małopłytkowością, ale to już inny temat

Gość a skad jestes autorko????
W Bielsku - Białej jest klinika eskulap gdzie bardzo chętnie robią cesarki i nie trzeba nic płacić, wystarczy ze powiesz to co tu napisałaś lekarzowi, że panicznie sie boisz itd i na pewno sie zgodzi. Placi sie tam jedynie za pobyt i badania ok 500zl

Gość a ja napisze tak jak bylo
u nas wszystkim dawali oxsy, i wszystkie rodzily naturalnie, do cesarki sie z krakowie naprawde nie pala, kolezanka chciala poszla do ordynatora to jej powedzial aby do psychologa poszla jak sie boi rodzic naturalnie ;)

Gość wystrachana
naprawdę w eskulapie za 5 stów zrobią cesarkę?

Gość sisi maluszka
a ja napisze jak bylo w jakkim szpitalu rodzilas??

Gość a skad jestes autorko????
poczytaj temat o eskulapie na tym forum, gdzies tu byl i dużo osob pisalo ze tam robią cesarkę bez problemu i placisz tylko 500zl za pobyt w klinice, za cesarke nie placisz nic. Tylko trzeba sie tam umowic wczesniej na wizyte u lekarza i z nim pogadać. Moja znajoma też bała sie rodzić naturalnie wiec poszla do eskulapa i zrobili jej cesarke

Gość forelllka
Do tego lekarza chodze jakoś 2 lata (prywatnie ) no i z ciążą się załapałam do niego :) gdyby nie taki pierwszy poród to miałabym już dawno drugie dziecko ale zwlekałam ze strachu. Może gdybym sama decydowała co chce to byłoby inaczej ale zwykle jak wspominałam w otoczeniu że jak rodzic to tylko naturalnie to nasłuchałam sie niemiłosiernie i przyjęłam do siebie że nie ma co kombinować musze liczyć sie z naturalnym porodem. Echhh mogłam wcześniej dobrze to przemyśleć i pomyśleć o sobie a nie co inni powiedzą a teraz finał taki że bliżej końca a ja załamana zbliżającym porodem....i weź powiedz człowieku że ciąża jest piękna - nie dla mnie :( Za dwa tygodnie mam wizyte może jeszcze zdaże porozmawiać z lekarzem na ten temat to już będzie 39 tydzień

Gość forelllka
Okolice Szczecina i sam poród w Szczecinie będzie