Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w szoooooooooooooooku

Jestem w szoku

Polecane posty

Gość w szoooooooooooooooku

Moje dziecko miało skazę od pierwszego miesiąca życia. Karmiłam piersią do 7 miesiąca, później przeszłam na Nutramigen i karmię do tej pory ( dziecko ma 15 miesiąc). Ostatnio pediatra powiedziałam mi , że mogę już dziecko przestawić na mleko krowie ( takie normalne z kartonu). Uważam, że to za wcześnie (chociaż na próbę ugotowałam budyń na mleku krowim i nic mu nie było) by dziecko piło wyłącznie takie mleko. Jakie mleko polecacie dla takiego dziecka i jak przekonać pediatrę by przepisał receptę na mleko modyfikowane?

Polecam zmienić pediatrę. Można podawać dziecku przetwory z mleka krowiego ale głównym posiłkiem mlecznym powinno być mleko modyfikowane. Tym bardziej, że dziecko miało skazę.

syn pił z kolei bebilon pepti, ale recepty na to pediatra może wypisywać do 12 miesiąca życia dziecka później kazała pójść z wizytą do alergologa w celu sprawdzenia czy rzeczywiscie ma ta alergię bo alergia niby była niby nie, jak to teraz każdy lekarz twierdzi, że byle krosta to już skaza alergolog dał skierowanie na badanie z krwi ige, ale ja spróbowałam bez kłucia dziecka (krew z żyły) wprowadzić mleko, ale nie krowie a bebilon zwykły i mieszałam tak te 2 mleka ze 2 miesiące, aż zamieniłam całkiem na bebilon, który mały pije do dzisiaj i nic mu nie jest

Gość pediatra ma rację
jeśli dziecku nic nie było to podawać zwykłe mleko i się cieszy, ze tak szybko mu przeszło.... ja podejmowałam kilka prób, ale bite 4 lata musieliśmy pilnować diety zanim dziecku przeszła całkowicie ta skaza! ps jak polecam mleko w butelce szklanej mikrofiltrowane, jest dużo wartościowsze niż to z kartonu z aluminium...

Gość Aśka23
mojemu synowi skaza przeszła jak miał 1,5roku i wtedy przeszłam na modyfikowane, a po kilku mies. na krowie, bo było ok