Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce mi sie plakac

nie moge płakać

Polecane posty

Gość chce mi sie plakac

Co byście powiedzieli na taką sytuację? Córka siedzi w pokoju i płacze. Mama przychodzi i wyzywa ją, że płacze. Czy to jest prawidłowa reakcja, bo mi sie już wszystko poprzestawiało?

Gość mokkatynka
zalezy jaki jest powod... przedstawisz nam ?

Gość jesteście czyści czy nie
ta matka to potwór i oczywiste, że jej zachowanie nie jest normalne.

Gość chce mi sie plakac
Powiedzmy, że córka jest na skraju depresji.

Gość Vadic Quo kociaku
Matka to matka. Ma racje. A corka jest glupia ze placze.

Nie ma znaczenia jaki jest powód. są ludzie, którym płacz bardzo pomaga i powinni się wypłakać w spokoju. A rodzic czy ktokolwiek inny powinien zaczekać...ewentualnie wejść, przytulić, dać dobrą radę, pocieszyć.

Gość jesteście czyści czy nie
Vadic Quo kociaku Matka to matka. Ma racje. A corka jest glupia ze placze. Albo typowy polak to napisał albo to prowokacja.

Vadic Quo kociaku Matka to matka. Ma racje. A corka jest glupia ze placze. ------------------- Co za głupia wypowiedź!!! To coś w stylu "Słowo rodziców jest święte i trzeba je szanować" , czyli nie ważne czego chcesz, rób to co każemy bo nam się to z urzędu należy hahahahahaha!!! Akurat!!!! Matka nie zawsze ma rację. Te, które tak myśla ubezwłasnowolniają swoje dzieci i sprawiają, że jako dorośli ludzie nie potrafią myśleć i podejmować decyzji.

Gość ziellonkss
Oj tam pracuję w sklepie i codzień widuję znerwicowane matki drące się, potrząsające dziećmi, wykrzykujące takie rzeczy, że serce zamiera jak się słyszy, kłócące się na głos z nastolatkami. Hardkorowe teksty w stylu "mam cie dość"", "jesteś chora", a nawet "wkurwiasz mnie, uspokój się". Niestety. Reakcje takie oczywiście prawidłowe nie są, coś takiego w ogóle nie powinno mieć miejsca. Ale rodzice to też tylko ludzie, czasem nie starczy im cierpliwości. Trudno oceniać, trzeba by było każdej sytuacji przyjrzeć się indywidualnie dokładniej.

chce mi sie plakac Powiedzmy, że córka jest na skraju depresji. ----------------------------- Jeśli tak, to rodzice przede wszystkim powinni to zauważyć wcześniej i reagować. Wielu rodzicom się wydaje, że problemy ich pociech są błahe. Np. czym w porównaniu do wrzeszczącego na nas szefa jest kłótnia naszego przedszkolaka z koleżanką??? Dla nas niczym istotnym- dla naszego dziecka- przeciwnie. Wiek dziecka nie ma znaczenia- jego problemy musimy porównać z jego światem, dojrzałością emocjonalną a nie ze swoimi problemami. Dobra mama chce pomóc, chce wiedzieć i zrozumieć.A nie krzyczeć by był spokój. To tak jak maluch sie przewraca i przychodzi zapłakany i zamiast go ukochać, matka go bije, bo spodnie są brudne.

Gość chce mi sie plakac
No dobrze, ale co jej to przeszkadza, że ktoś płacze. Tylko ona może kiedy chce.

Gość ziellonkss
Może krzyczy, bo nie potrafi zareagować w inny sposób. Nie wiem, może na nią kiedyś też krzyczano w takich sytuacjach. Pewnie taki powód jest bardziej prawdopodobny niż to, że robi to z pełną premedytacją i chce sprawić, żeby dziecko było nieszczęśliwie. Ale oczywiście rozumienie tego nie powinno być rolą dziecko, bo to rodzic powinien być mądrzejszy w każdej sytuacji.

Gość chce mi sie plakac
Najlepiej przy niej udawać, że wszystko jest OK.

Gość ziellonkss
A dlaczego płaczesz? Może chcesz o tym pogadać?