Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani zootechnik

Tragedia życia w Polsce...

Polecane posty

Gość pani zootechnik

Mam 26 lat, dyplom magistra inżyniera w kieszeni a pracuję w sklepie za niecałe 1400 zł. Wyjechałam z rodzinnego miasta, utrzymuję się sama. Za mieszkanie dokładam się 400 zł, zostaje mi niecały 1000 na cały miesiąc. Za to muszę kupić jedzenie(ceny kosmiczne), kosmetyki, coś do ubrania( przeważnie kupuję w lumpach), doładowanie do tel, czasem bilety mpk, no i bilety pkp jak raz na miesiąc jadę do domu, dużo pieniędzy wydaję na leki ( mam problemy kobiece, a ceny są kosmiczne). Wiem że zaraz mi ktoś napisze że inni maja gorzej bo maja dzieci na utrzymaniu, ale to jest moja tragedia. 5 lat studiowałam, uczyłam sie do egzaminów itp zeby teraz zyc od 1 do 1. Umowę mam do 30 września, może się okazać że za 3 tyg zostanę bez pracy, bez prawa do zasiłku. Może warto zainwestować w jezyk i uciekac z tego kraju? Chyba nigdy nie pozwolę sobie na posiadanie dziecka? PO co? po to aby biedę klepać? Do osób po studiach- ile zarabiacie? aha, i nie studiowałam kierunku humanistycznego....

Gość kto mi to wytłumaczy?
"aha, i nie studiowałam kierunku humanistycznego...." no własnie widać...przed "I" się nie stawia przecinka :classic_cool:

Było technika w jakimś konkretnym zawodzie zrobić... Wszyscy by chcieli za biurkiem za 5000 na ręke siedzieć...

Gość margo ******
współczuję może poszukaj pracy w większym mieście

Gość jaaaaaaaaaaaa789
o jak miło,ja też jestem zootechnikiem. Popieram,że o pracę ,,normalną" w tym kraju jest ciężko,teraz uczę w szkole,mam tylko pół etatu,jednym słowem bieda. Szukam dalej normalnej pracy i płacy

Gość zooooooooooooo
Co z tego, że skończyłaś studia? Teraz prawie wszyscy je kończą. To nic wielkiego. Trzeba było skończyc porządne studia, a nie byle co. Widocznie ta praca jest na miarę twoich możliwości.

Gość chyba po tej szkole
to było pasc powinnas:-)

Gość pani zoot
Ja nie musze siedzieć za biurkiem! Ja mogę pracowac rownież fizycznie! ale chcialabym otrzymywac za to godne wynagrodzenie aby nie stresowac sie ze mi zabraknie pieniedzy na zycie....

Gość ksksskskksks
Jak to? masz magistra i nie znasz Angielskiego?

Gość moim zdaniem to nikt
ja mam kolezanke po zootechnice i bez problemu dostala prace pod warszawa, za jakies 2500-3000, przy krowach - macala je w tylkach i wymacywala ciaże :P

Gość pani zoot
Znam ale nie perfect. Jezyk ang miałam tylko na 1 i 2 roku, a poziom nauczania byl sredni....Nie stac mnie aby chodzić prywatnie na lekcje ang i kolo sie zamyka. Brakuje kasy....

Gość sprawdź sobie listę
krajów według pkb zobaczysz że na 180 krajów na świecie w 150 żyje się gorzej niż u nas polska jest całkiem dobrym miejscem w porównaniu z mozambikiem :classic_cool:

Gość Roman Sobieszczański-Pasztęski
o odwal ty się od kierunków humanistycznych, ofiaro losu

Gość a kto m ci to godziwe
wypracowanie ma płacić? przedsiębiorca? Jak takas madra to załóż biznes ii sama zatrudniaj za godziwe pieniądze. Wszyscy by chcieli kokosy, nawet największy glab! To nie te czasy. Jak skończylas studia zootechniczne to gdzie się wychylasz? Trza było informatykę, medycynę czy inne wysoko płatne! Uczyć się języków, dokształcac!

Zgadzam się z Tobą autorko.W Polsce ciągle rozgrywa się kabaret.Mam pełno znajomych którzy wyjechali za granicę i pracują na zwykłych stanowiskach a żyją na pełnym wypasie-stać ich na dom,luksusowe auto,wycieczki itp.Ja po studiach też wyjeżdżam

Gość pani zoot
Praca w zawodzie bardzo czesto wiaże się z wyjazdem z miejsca zamieszkania, czasem z wojewodztwa. Zaczynam szkole od pazdziernika i musze siedzieć na tylku w tym miescie co jestem

Gość pani zoot
Ja absolutnie nie mam nic do kierunkow humanistycznych, uwazam ze humanisci tez sa potrzebni! tak napisalam bo zaraz ktos by sie przyczepi ze ,, pewnie skonczylam cos humanistycznego,,

Gość Joasiaaaa
ale tak na zdrowy rozum? to autorka nie wiedziała, że stanowisk pracy po tych studiach to nie ma za wiele? można inseminowac buhaje, ale tego jest mało i niewiele płacą. No nie pomyślało się.

Gość WERFG
DO CHYBA PO TEJ SZKOLE : "BYŁO PAŚ C POWINNAŚ" CHYBA TY JESTEŚ BYDŁO SKORO LITERY ZJADASZ

Gość ksksskskksks
widze juz jakim czlowiekiem jestes... wiesz ze angielskie mozna sie samemu nauczyc, tak samo jak innych jezykow? w internecie masz dostep do calej masy darmowych kursow, wiekszosc z tego co umiem nauczylem sie sam. No tak ale czlowiek taki jak ty jak nie ma bata nad soba sam sie nie zmusi do nauki.

skonczyłas zootechnikę i nie masz pracy?:O

Gość pani zoot
Mozna sie uczyć jezyka samemu, ale mi zalezy glownie na konwersacjach, a z kim mam rozmawiac? z laptopem?

Gość a co po zootechnice
? kto ją zatrudni w miescie?

Gość margo ******
Dajcie dziewczynie spokój. Stara się, nie siedzi z założonym rękami, jest ciężko z pracA - to fakt. Jesteś młoda, dasz sobie radę. Trzymam kciuki :)

Gość do pani zoot
tak z komputerem można wszystko, ale jak się nie chce to nie ma bata :-( wielka dama...

Gość pani zoot
Roznosilam cv po wszystkich przychodniach wet ( wczesniej pracowalam juz w takich charakterze wiec mam doswiadczenie), nikt się nie odezwał, nikt nie potrzebuje...

np w zakładach drobiarskich czy innych zakładach przemysłu spozywczego typu masarnie :P w mojej okolicy tego na peczki

Gość Bo w Polsce to.....
Bo w Polsce to kazy mysli ze jak pojdzie na magistra i piec lat postudiuje to zaraz kazdy bedzie o niego zabiegac i blagac zeby u niego pracowal.. A tak nie jest. Juz od dawna wiadomo autorko watku ze studia w PL nic nie daja. O swojej przyszlowsci trzeba mysle c wczesniej, trzeba bylo isc na jakiegos technika albo i do zawodowki (tak tak to nie wstyd teraz) i miec konkretny zawod. Moze lepiej bylo jakis kurs praktyczny skonczyc?? Ja tez po studiach 5-cio letnich, tytul magista ale sie przekwalifikowalam na to co zawsze kochalam, zrobilam kurs i nie narzekam teraz;-) A jak widac moj tytul magistra moge schowac na dnie szafy..

Gość ooijio
dlaczego w polsce absolewenci wyzszyc uczelni mysla, ze sa,m fakt skonczenia studiow powinien zapewnic im z miejsca prace? Takich jak ty sa setki tysiecy, wiec aby dostac prace trzeba dac z siebie cos wiecej.