Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciazaaa0101010101011

pomocy...

Polecane posty

hej jestem w ciazy a wlasciwie to dziwne dostalam boli w ok. 5tyg ciazy pojechalam w nocy taksowka z mezem do szpitala bol byl nie do zniesienia lekarze zrobili bete i usg beta spadla o 350 wypis i ciaza obumarla ale na lyzeczkowanie sie nie zgodzilam mialam dziwne przeczucia ze se myla... maz mnie poparl i zabral do domu po 2 dniach pobytu w szpitalu plakalismy ale musielismy wziasc sie w garsc i myslec co dalej na wypisie jest napisane ze p. ciazowy o wielkosci 4,9mm obumarly co ciekawe poszlam do ginekologa po 3 dniach od wypisu okazalo sie ze p. ciazowy ma wielkosc 5,25mm (nie powiedzialam o wizycie w szpitalu ani ze ciaz chyba jest obumarla- chcialam zeby sam to zbadal i niczym sie nie sugerowal..) kazal sie zjawic po tygodniu co ciekawe p. ciazowy ma juz ponad 1 cm i widac zarodek o wielkosci 3mm lekarz jest pewny w 90% ze jest juz tentno ale powiedzial zebym przyszla za kolejny tydzien aby miec juz calkowita pewnosc c o tym myslec mam normalne obiawy ciazy mdlosci wymioty piersi zapachy wszystko sie nasila co wy byscie o tym myslaly ? prosze o powazne odpowiedzi...

Gość tak mysle
to straszne!!! jak moglo dojsc do takiej pomylki!! trzymam kciuki za was!! a szpital podalabym chyba do sadu!!!

Gość fifirifi
Wydaje mi się, że gdyby ciąża na prawdę obumarła w 5tyg to organizm sam by się oczyścił. Łyżeczkowanie wykonuje się w późniejszych tygodniach. O ile wiem. Jeżeli pęcherzy rozwija się z tygodnia na tydzień to widocznie w szpitalu zaszła pomyłka. Tego Ci życzę z całego serca.

Gość fifirifi
A w ogóle to jak ciąża mogła obumrzeć skoro na tamten dzień ti był tylko pęcherzyk? żeby stwierdzić taką diagnozę potrzebne jest obumarcie płodu, czyli musiałaby być już akcja serca malucha. Dziwny ten szpital..

dziekuje... strasznie sie tym martwie i tez mysle o sprawie w sadzie ciekawe ile takich dzieciaczkow zabili ;( a przedziesz gdyby umarlo nie bylo by widac ani zarodka ani p. ciazowy by sie nie powiekszal a tymbardziej tetna by nie bylo... boje sie zakladac sprawy w czasie ciazy a nie wiem czy pozniej nie bedzie za pozno...

nie wiem na wypisie tak wlasnie jest napisane... pisze tylko o p.ciazowym a zarodka podobno nie bylo jeszcze widac bo o nim ani slowa...

Gość fifirifi
Nie wiem w sumie nie znam się na konkretach, ale jak już to powinni napisać że pęcherzyk jest pusty :) Głowa do góry i przegoń zmartwienia. Na następnej wizycie pewnie usłyszysz bicie serduszka. Wtedy weź się za ten szpital! Ja bym nie odpuściła.

Gość E ona ona E
jak to napisalam to sie przerazilam godząc się na łyżeczkowanie ;( Tylko że u mnie w 7 tygodniu pęcherzyk mial 6 mm i mialam plamienia, beta zaczela spadac i zrobili zabieg...

a jak bylas w 7 tyg to juz byl zarodek ?? wspolczuje strasznie... ;(((

up

up

Gość o boze wspolczuje straszniue
to jakas masakra. koniecznie podaj ich do sądu. Tak nie moze byc

macie racje zloze sprawe w sadzie... a jak myslicie powiedziec lekarzowi prowadzacemu o tym wypisie o pobycie w szpitalu itp? czego zazadac od szpitala? chodzi mi glownie o to zeby ich zwolniono... oby nie bylo wiecej takich przypadkow...

Gość xdxd
zalozysz sprawe w sadzie i nic nie wskurasz niestety pecherzyk ciazowy powieksza sie nawet jak jest pusty... w 5 tyg powinno byc widoczne echo zarodka.... wiadomo kazda ciaza jest inna... beta spadajaca jest sygnalem ze cos niedobrego sie dzieje z tym ze sa rozne laboratoria i rozne przyjmuja normy... najlepiej jest poczekac az organizm sam zacznie wydalac obumarly zarodek i dopiero decydowac sie na lyzeczkowanie... w wielu przypadkach ciaza rozwija sie prawidlowo dlatego lekarze czekaja z zabiegiem wypisujac jedynie skierowanie na lyzeczkowanie... zycze aby ciaza sie rozwinela a dzidzia rosla duza i zdrowa

Gość inga1304
poczekaj co będzie dalej. Jeśli faktycznie szpital się pomylił to działaj. Życzę z całego serca, żeby było ok :)

no wrocilam wlasnie z wizyty serduszko bije zarodek 1,2cm tylko malo jest plynu owodniowego ale rozwija sie prawidlowo ;) jak sie ciesze ze mimo takiej diagnozy jednak jest serduszko i juz pieknie bije