Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hazle

Dni płodne i niepłod

Polecane posty

Witam... Mam pytanie odnośnie dni płodnych i niepłodnych... Ostatni okres dostałam 23 lipca, kolejny powinnam mieć około 19 sierpnia, ale nie miałam i dostałam dopiero 3 września... Nigdy nie miałam okresu bardzo regularnego od deski do deski, ale też nigdy mi się tak nie spóźniał, ale zdaje sobie sprawę, że mogło to wyniknąć z powodu przemęczenia i stresu... Kochałam się z facetem 9 września, dzień po jak skończyła mi się miesiączka... Zrobiliśmy to bez zabezpieczenia, gdyż za bardzo nas poniosło... Ale nie doszedł we mnie, tylko na ułamek sekundy zdążył mnie opuścić... W tym dniu, którym się kochaliśmy według moich "śmiesznych obliczeń" powinnam mieć dni niepłodne, ale z racji takiej, że okres mi się spóźnił, nie sądzę aby były one poprawne... I chciałabym wiedzieć, czy mogę być w ciąży, skoro uprawialiśmy taki niby przerwany stosunek, prawdopodobnie w dni nie płodne...? W tym momencie mojego życia nie planuję zostania mamą, gdyż niedawno dostałam awans i chcę się wykazać, dlatego też to jest dla mnie takie ważne... Proszę o odpowiedź...

Zaraz po miesiączce przy długich cyklach szanse są bardzo małe. Ale nie traktowałaby tego jako zabezpieczenia. Inna sprawa że już dawno powinna leczyć takie dziwne cykle i stosować porządne zabezpieczenie np tabletki lub prezerwatywę.