Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oohoo

impreza + alkohol + mama

Polecane posty

Gość oohoo

Witajcie. Jestem świeżo po imprezie osiemnastkowej mojego chłopaka i cóż... wypiłam trochę. Mam 17 lat. Przyznam, że do alkoholu mnie jakoś szczególnie nie ciągnie i nie piję praktycznie wcale. Przed imprezą pokłóciłam się z mamą i potrzebowałam jakiegoś rozluźnienia no i masz baba placek. Nie upiłam się, ale naprawdę było mi wesoło. Po powrocie do domu oberwało mi się. Nie wiem jak z nią porozmawiać, uświadomić, że to była jednorazowa sytuacja, kiedy w ogóle poczułam alkohol. Bardzo ją kocham, ale nie jestem dobra w takich dyskusjach, bardzo łatwo się denerwuję i mówię zbyt ostrym tonem. Wspomnę jeszcze, że jakieś 2 lata temu, kiedy przechodziłam bunt młodzieńczy piłam więcej i ona o tym wie. Z moim chłopakiem jesteśmy krótko razem, mama traktowała to jako test, czy będzie wszystko w porządku, a teraz "strasznie się zawiodła" i więcej nie chce mnie puścić na imprezy z nim... Pomóżcie proszę. Jak mogę z nią porozmawiać by to załagodzić? Jakieś argumenty broniące moją sytuację?

Gość oohoo
Właśnie ona jest bardzo konserwatywna... Zależy mi na dobrych z nią relacjach, ale czasami w ogóle nie potrafię z nią rozmawiać i nie wiem co robić...

Jeszcze docenisz że taka jest. Najgorsi są rodzice którzy nie stawiają żadnych granic. Wolałabyś żeby pozwalała ci się upijać ćpać i nie wracać na noc? Czy mamę która się o Ciebie troszczy i martwi. Teraz jest zła. Więc przeproś a sprawa na pewno przycichnie.

Gość oohoo
Ja jak najbardziej rozumiem jej niepokój. Ale chciałabym, aby zrozumiała chociaż raz moje działanie. Coś mi nie wychodzi, trochę mi odbije(młodość i te sprawy), a od razu wielka afera się robi. Myślę, że pomysł z listem jest jak na nią dobry, a resztę... no cóż. Już próbowałam jej to wszystko powiedzieć spokojnie. Moim problemem jest to, że od razu się denerwuje jak nie traktuje mnie poważnie, kiedy rozmawiam z nią szczerze...