Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mazwkontakcie

Jak dzwonić z Włoch???

Polecane posty

Gość mazwkontakcie

Witam, niedługo mąz wyjeżdza do Włoch. Mamy komórki w Play. Zastanawiamy sie, jak jest taniej dzwonic? On do mnie, czy może lepiej, jak ja zadzwonie do niego? Jak taniej?? Kto wie???

Gość Jak dzwonic:
1. Bierzesz telefon 2. Wybierasz numer 3. Przykładasz słuchawke do ucha 4. Czekasz aż ktos odbierze

Kiedy Ty dzwonisz do niego, płacicie oboje. Kiedy on do Ciebie, płaci tylko on

Gość z makaronem przy uszach
tam tylko takie słuchawki mają

Gość terwter
no ty jak bedziesz dzwonic to on i tak zabuli bo to przeciez roaming, ale nie wiem jak jest w druga strone czy tylko on by placil czy ty tez ale chyba tylko on 🖐️

Gość niech sobie kupi
wloska karte napewno go taniej wyjdzie

Gość mazwkontakcie
Wie,ze placi za roaming:( Czekam na konkretna odpowiedź tych, którzy dzwonią z Włoch. Kupno Włoskiej karty do dobry pomysł, ale jaki jeszcze?

Najlepiej kupić pakiet pre-paid, bo z abonamentami różnie bywa :/ Spróbujcie może SimX, za minutę z Włoch na stacjonarne zapłaci 1,03zł :) A poza tym na tej karcie jest polski numer stacjonarny, więc jak Ty będziesz dzwoniła do niego to zapłacisz jak za połączenie lokalne :) Wydaje mi się, że to chyba najlepsza opcja :)

Ten numer stacjonarny na SimXie, to dobra opcja, nie wiedziałem, że są takie pakiety.

Gość Marilenka
Nyjlepiej skypa używać, a jak masz iphone o ipad to jest facetime. Płacisz tylko za internet.

No niestety nie każdy posiada Iphona...jeszcze ;) A poza tym, nawet jeśli ktoś ma to za internet w roamingu też się dużo więcej płaci. A jak chcesz być z kimś w stałym kontakcie, to taka karta jak SimX to zapewnia, wiadomo, że jak się ma czas to fajnie posiedzieć przed komputerem i pogadać przez skype, ale nie na co dzień :)

Gość Marilenka
Do osoby powyżej: Trzeba pomyśleć, jak jest się we Włoszech to się wkłada do ihona WŁOSKĄ kartę i nie płaci się za roamingi, tylko za internet.

No tak, łatwiej kupić włoską kartę niż Iphona, masz rację...ale po co komu karta, która bez produktu ze stajni Apple jest BEZUŻYTECZNA? :) A SimX możesz włożyć to każdego telefonu, yo :]