Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lukresja

Jak schudnąć?

Polecane posty

Jakie ćwiczenia i jaka dieta by w miarę szybko schudnąć tak chociaż w 6 miesięcy, co do ćwiczeń jestem dość ograniczona bo mam problemy z kręgosłupem i stawem biodrowym więc niektórych ćwiczeń nie mogę wykonywać. Mam sporą nadwagę i chciałam bym się jej w końcu pozbyć. Będę wdzięczna za wszystkie rady.

Słyszałam o tej diecie ale nie wiem co można wtedy jeść i ile ona trwa? Bo to co na internecie znalazłam nie wiele mi podpowiedziało.

ja ci powiem ze na mnie zawsze dziala taka dieta - jesc - pozywne sniadanie, takie w miare solidne -potem co ok 2 lub 3 godz jesc rozne zdrowe i pozywne rzeczy ale tylko tyle ile zmiesci ci sie w 2 garsciach - nie wiecej. -bo takiego rozmiaru jest zolądek i nie trzeba go bardziej rozpychac. unikac fastfoodow, niepotrzebnych slodyczy- chociaz jakies siastko czy cukierek czy nawet gorzka czekolada od czasu do czasu nie zaszkodzi, byle z umiarem. ostatni posilek konczę o godz 16stej i potem juz tylko woda -hektolitry wody :) i wiem ze powinno sie jesc ostatni posilek ok 2 godz przed snem ale jak tak jem to nie chudnę, a jak zjem ostatni o 16stej to waga spada. i nawet specjalnie duzo nie cwicze- plywanie raz lub 2 razy w tyg- jak masz rpoblemy ze zdrowiem to plywaj na plecahc- swietnie dziala na kregoslup , odciaza stawy i w ogole woda niszczy celulit, miesnie sie ladnie wyrabiaja i to bym polecała. i mowcie co chcecie ale ja tak chudnę w 3 mies ok. 10 kg . potem jak chce wiecejtroche jesc to stopniowo wracam do bardziej obfitego jedzenia, ale tez staram sie unikac jedzenia np po 18stej. juz twedy mniej drastycznie. i wtedy jojo nie wystepuje. no i zapomnij raz na zawsze o smieciach typu chipsy, nie stołuj sie w macu itd.

Chipsów nie je praktycznie w ogóle, fastfudów w sumie też nie jem, może raz na 2-3 miesiące jakiś kebab czy kawałek pizzy. No ale problem z częstym jedzeniem, nie mam w ogóle apetytu, jem jakieś 2 razy dziennie i więcej nie zmieszcze. Do mojej nieszczęsnej nadwagi przyczyniła się niedoczynność tarczycy, nigdy nie byłam jakoś specjalnie szczupła ale chciała bym wrócić chociaż do tej wagi sprzed 3 lat..

Ja na Dukanie schudłam, owszem, ale pobolewały mnie na nim nerki. Jeśli chodzi o ćwiczenia, to polecam pomysły z tej strony ---> http://www.bodyrock.tv/. Babka jest niesamowita .

A nie doczytałam, ze masz problemy z kręgosłupem. W takim razie może pilates?

no wlasnie- rzadko jesz wiec masz spowolniony metabolzim bo twoj organizm przestawil sie na awaryjne funkcjonowanie. malo dostaje pokarmu - w sensie rzadko to dla niego mało - wiec magazynuje je w postaci tluszczu zeby starczylo na jak najdluzej. to jest wlasnie blad najwiekszy przy odchudzaniu- ze je sie rzadko ale duzo. wiec na rozruch metabolizmu - polecam ci to co na mnie dziala - co 2 godzinki zjedz sobie moze nie 2 garscie ale garsc - wydziel sobie jakas miseczke ktora bedzie miescila tyle ile masz w garsci - czegos zdrowego np warzyw, mięso białe.. polecam jogurty activia -unikaj wszelkich herbatek odchudzajacych wyjalowią ci przewod pokarmowy i potem dopiero bedziesz tyc.. -wieczorem zjedz sobie np sliwke lub morele suszoną zeby pobudzic do pracy jelita w naturalny sposob. i duzo wody - wmuszaj w siebie min 2-3 litry dziennie -oczyscisz organizm, nerki, pij soki - sama zrob soki np w sokowirowce z marchwi, jabłek i cytryny - swietnie oczyszcza organizm - wątrobę, od czasu do czasu sok z surowego buraka - tez super robi na zdrowie. i grapefruity sa swietne dla odchudzajacyh sie. pij duzo zielonej herbaty - pomaga oczyscic organizm i spala kalorie, poczytaj sobie w necie o tym jak zielona herbata regulranie samoistnie spala zbedne kalorie w naszym ogranizmie. no.. i raczej ostroznie z dieta dukana- to bardzo monotonna dieta ktora rozwali ci nerki - i wtedy to ze schudniesz bedzie niczym w porownaniu do straconego zdrowia i samopoczucia. po porstu zacznij jesc malutko a czesciej zeby uruchomic metabolizm i zobaczysz ze wtedy schudniesz. to wymaga czasu - efekty nie sa spektakularne - chudnie sie bardzo powoli ale jak wytrzymasz kilka miesiecy - to zobaczysz wielką roznice.

Ta dieta Dukana nie zbyt mnie przekonuje chociaż moja znajoma schudła na niej ponad 30 kg jest teraz w 3 fazie ale większość rzeczy które można jeść dla mnie są nie jadalne, więc ta dieta odpada.. evvvvvva - to co piszesz wydaje się nie być takie trudne, ale ja się szybko zniechęcam więc nie wiem jak długo wytrzymam, ale spróbuje.. A co myślicie o pasie wibrującym TrenerGym? Mam go ale ostatnio rzadko używam, no i ciekawi mnie czy w połączeniu z dietą dał by jakieś efekty..

A co powiecie na wakacje odchudzające? Primavera z Jastrzębiej Góry oferuje całkiem ciekawy program takich właśnie odchudzających wczasów. Jedzenie i ćwiczenia dobierane indywidualnie dla każdego z uczestników osobno - wszystko zdrowo i pod opieka profesjonalistów.

Polecam dietę diamondów.Schudłam na niej ok. 20 kg i waga od kilku lat się utrzymuje. bardzo poprawiły mi się włosy, cera i ogólnie wyładniałam.

I polecam zdecydowanie basen. Ciało bardzo się ujędrnia i kręgosłup nie jest obciążony.