Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammaaaaaa

jak wyglada wasze zycie od proodu???????????

Polecane posty

Gość mamammaaaaaa

jak wyglada waqsze zycie po porodzie? tylko siedzenie w domu z dziecmi pranie gotowanie itd...? mavcie jakioes rozrywki pasje? co robicie byn bylo ciekawie? jak spedzacie czas z męzem? macie jakies pomysly?

Gość cure
Moja córka ma 7 miesiecy i to ona jest moim hobby :D Za przykład podam dzień dzisiejszy: 8 rano pobudka, do 12 różne zabawy z małą, w wolniejszej chwili, jak Mała się czymś zajmie, to komputer. Po 12 córka drzemie, to jest sprzątańsko (dzisiaj akurat z partnerem, więc ekspresowo poszło), zaraz mała wstanie, zje obiad, pobawimy się z nią, my zjemy obiad, potem może jeszcze jedna drzemka córki, wiec chwila wolna i potem spacer, zabawa, kąpiel, kolacja, dzidzia spać, nasza kąpiel i siedzimy razem, oglądamy telewizję. :) o 23 nasz ulubiony serial, masaż stóp i spać :)

Gość sama nie wiem co.........
beznadziejnie... mąż sie zmienił, naszwspólny czas to on przy komputerze, ja przy swoim, tv, albo książce... pasji - brak. Moja żywiołowośc spadła poniżej zera, brak ochoty na zabawe z dzieckiem, brak ochoty na spacer...moje zycie jest do d**** jedynie dziecko mnie przy nim trzyma.

Gość cure
No, mój facet tez dużo siedzi przed kompem, jest uzależniony, ale pracujemy nad tym :)

Gość iskierka*******
Ja na szczęścia mam normalnego chłopa, męża. Córka ma już 18 miesięcy więc potrafi się sama zająć, ale zaczęła przechodzić swego rodzaju bunt, więc nie zawsze wszystko jej pasuje. Oboje z mężem pracujemy, więc można się domyślić jak wygląda nasz dzień. Cały dzień w pracy, a mała u babci. Jedynie z rana albo wieczorem po pracy bawimy się oboje z dzieckiem lub na zmianę jak mam coś do roboty w domu.

Gość przyszła mama trojaczków-już!
Jak wygląda moje życie od porodu? Hmm.na pewno wiele się zmieniło. No bo trojaczki to jednak nie jedno dziecko :D . Na szczęście mam dużą pomoc rodziny,męża . Jeśli chodzi o moje rozrywki to dość często wychodze do fryzjerki,na aerobik,na basen czy do kosetyczki . Maż też chodzi na siłownię,czy gdzies z kumplami . A z mężem zawsze spędzamy czas wieczorem,jak już maluchy śpią .

mój synek ma 9 miesięcy -wychodzę na babskie wieczory bez wyrzutów sumienia zostawiając synka z tatą, wychodzę z tatą na randki zostawiając synka z babcią lub opiekunka, bo babcia mieszka daleko i przyjeżdża raz w miesiącu -spotykam się normalnie z koleżankami i z naszymi dziećmi -chodzimy sobie do knajp przyjaznych maluchom -całe lato jeździliśmy nad wodę jak była pogoda -co niedzielę bierzemy Młodego i idziemy do jakiejś knajpy na obiad dodatkowo pracujemy oczywiście a Młody chodzi na 4 h do Klubu Malucha (pracujemy na inne zmiany, więc nie musi tam być dłużej) -jeździmy na wycieczki (to do 200km , bo tyle wytrzymuje w aucie nie śpiąc) jeśli oboje jesteśmy wieczorem w domu, co sie zdarza może raz na tydzień to po uśnięciu Mlodego zazwyczaj otwieramy winko, gadamy i takie tam :P

Gość Ja mam 7 miesięczną córkę
i jedyne co się na lepsze zmieniło od poprzednich miesięcy to to że mała potrafi dłużej nie wrzeszcząc wytrzymać bez jedzenia jak gdzieś jesteśmy poza domkiem a wcześniej to była masakra, punkt godzina karmienia i głośne domaganie się:D. Ale porównując ten czas z czasem przed porodem to tak jakby mieć dla siebie czas i nagle go nie mieć:D. Może nie ma co przesadzać bo ja z mężem wymieniam się obowiązkami jak ten jest w domu więc mogę spokojnie zająć się sobą (mam na to jakieś 30 min od rana do wieczora tylko i tylko dla siebie a potem dopiero ok 20 tej wieczorem jak mała już uśnie to chulaj dusza, łazienka, malowanie paznokci, kąpiel , maseczka na twarz i wszystko na raz co tylko mi przyjdzie do głowy :D , popołudniami mała raz śpi długo raz wcale ale wtedy to ja zazwyczaj sprzątam, coś poprasuję albo myję i sterylizuję butelki więc to nei czas dl amnie. Na pewno bardzo brakuje mi czasu na czytanie dobrych książek i malowania na płótnie..to ostatnie mam w planie w najbliższy weekend wieczorkiem bo zawzięłam i chcę powrócić do tego co lubię:). Myślę że im dziecko starsze tym będzie lepiej, dawniej to nawet kąpieli nie mogłam wziąć jak byłam sama w domu (musiałam na męża czekać aż przyjdzie po popołudniówce bo mała nie wiadomo kiedy potrafiła wpaść w ryk a teraz jest o niebo lepiej więc może zmieni się coś jeszcze na korzyść:)

Gość klaudusia.....
Wedlug mnie inaczej wygląda czas matek karmiących piersią i a tych któe podają mieszankę. Jak się karmi piersią to czasu dla siebie praktycznie nie ma wogóle. Ja karmiłam 7 miesięcy i wiem ile mnie to kosztowało, próbowałam odciągać ale mała nie chciała pić z butelki więc tak sterczałam z nią przy piersi , teraz mala załapała nareszcie butlę (póki co z moim mlekiem) więc ja mogę gdzieś spokojnie wyjść a mąż ją karmi ,

Gość mamamamaa27
hmm ja od porodu nie przespałam całej nocy jeszcze a maly ma prawie rok - - a każdy dzień no cóż - wygląda identycznie - siedze w domu - od pasji bardziej wole spokojnie sie przespać czy poprostu nic nierobić - wszystko musze planowac z myślą o dziecku a niemam go za bardzo komu zostawić wieć ciężko ze spotkaniami itd - jedyna rozrywka to seriale i kafe..