Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JJ12323

Podklad - Pytanie

Polecane posty

Gość JJ12323

Witam Mam takie pytanie odnosnie podkladu: Czy podklad przyczynia sie w jakis sposob negatywnie do cery? chodzi mi o to, czy uzywajac podklad jest wieksza szansa na pojawienie sie np jakis wypryskow? (niz jakbym nie uzywala)

Klientki często pytają się mnie o to samo :) Podkład nie wyrządzi żadnej krzywdy cerze pod jednym warunkiem : dokładny demakijaż wieczorem. To podstawa . Dotyczy to lekkich , płynnych podkładów jak i bardzo gęstych kamuflaży :)

Gość JJ12323
Dziekuje za odpowiedz, jednak ja mam wrazenie, ze jest jakos inaczej. Ja w dzien uzywam tylko lekkiego podkladu i wieczorem wydaje mi sie jakbym byla taka czerwona troche na czole, czuje pod palcami jakies dziwne gorki. No sama niewiem

Gość JJ12323
W sumie to nic nie nakladam pod podklad, bo nakladam jego bardzo bardzo malo. Doslownie troszke jak mam jakies zaczerwienienie. Nie, nie nakladam pudru na poklad. Cera wrazliwa

To, ze nic nie nakładasz pod podkład to błąd. Przy cerze wrażliwej ważny jest krem najlepiej jakiś bezzapachowy z niewielkim składem (często te wszystkie oleje mineralne zapychają skórę). Prawdopodobniej podkład , którego używasz po prostu uczula Cię. Natomiast jeśli nie nakłada się pudru na podkład cera przetłuszcza się duuuzo szybciej , namnażają się szybciej bakterie, a w efekcie na buzi mogą występować zaczerwieniania i inne cudaki . Zacznij używać kremu dostosowanego do rodzaju cery i odrobiny pudru na podkład i zobacz co się będzie działo. Jak to nie pomoże zmień podkład na inny :)

Istotnych jest wiele czynników, np. jak Twoja skóra reaguje na podkłady silikonowe.

Gość do dzastolinytoja
nieprawda ze TRZEBA nakladac puder na podklad poniewaz cera nie oddycha i tak jakby zapycha a nie o to przeciez chodzi w makijazu;) a ze cera sie poci i tworzy sie sebum to chyba lepiej niz ma byc zapchana wszelakimi swinstwami a jesli bardzo sie poci to trzeba dobrac inny podklad bo widocznie ten nie sluzy cerze mieszanej tylko jest przeznaczony do suchej i jego zadaniem jest nawilzenie

Gość Miśka8888
dzastolinatoja polec mi jakies kosmetyki nie drogie do zrobienia makijazu slubnego mam slub zam iesiac i zastanawiam sie jak sie pomalowac

Gość barbarasztraiszend
może lepiej oddać się w ręcę profesjonalnej wizażystki?