Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ilona 24 l 0

Czy mozemy z mężem adoptowac?

Polecane posty

Gość Ilona 24 l 0

Czy jesli mozemy miec naturalnie dzieci to czy pomimo to mozemy adoptowac dziecko? jakie sa wymogi co do tego?

Gość Ilona 24 l 0
mamy odpowiedni staż malzeński i dochody. Mam 24 lata a mąż 26. Teraz w pazdziernkiku minie nasza 5 rocznica ślubu. Zarobki nasze stanowczo przewyzszaja średnia krajowa. Mamy wlasnosciowe mieszkanie 3 pokojowe. Chcielibysmy dac dom malej dziewczynce.

Gość ingwaz etc
Jesli chcecie adoptowac przez OA i podacie ,ze chcecie mała dziewczynkę to odpadniecie na starcie przez fakt wybierania płci i wieku dziecka do adopcji.Spróbujcie na adopcjazewskazaniem.pl Polecam też bociana(forum dla rodziców adopcyjnych.),jest tam watek -matka biologiczna i adopcyjna.

Gość nie jestem kasjerką
czemu dziewczynce ? chłopczyk byc nie może?

nie ma wymogu co do tego, że adoptować dzieci mogą tylko małżeństwa które nie mogą mieć własnych dzieci. wybierz się do najbliższego Ośrodka Adopcyjnego w Twoim regionie, tam udziela Ci wszelkich informacji. najważniejsze wymogi to niekaralność, resztę widzę że spełniasz z tych ważnych

Gość ingwaz etc
Ilona-polecam Wam znakomitą ksiażkę-Bociany przylatują zimą Iwony Jurczenko-Topolskiej.

Gość ingwaz etc
Tylko nie mówcie w OA,ze chcecie adoptowac dziewczynkę!

jeśli powiedzą że chcą mała dziewczynkę, to nie odpadna na starcie, tylko moga co najwyżej dłużej czekać, w naszym ośrodku też pisze się jakie dziecko się chce, jakiej płci. wiem że to jest straszne, bo jak się rodzi dziecko to nie ma się pewności że będzie np. dziewczynka skoro my tak chcemy. nam nie zależy na płci dziecka, ale sa ludzie którym zależy

a w OA zapytają ich sami jakie chcą dziecko, czy dziewczynkę, czy chłopca, w jakim wieku. mozna nawet o zgrozo wybrać kolor oczu, włosów! ale to już jak dla mnie jest chore. zapytają tez czy dziecko zdrowe, czy może byc np. chore

Gość ingwaz etc
annor-to zalezy od osrodka .W niektórych przez sam fakt wyboru płci można odpaśc. Ilona,Annor-powodzenia dziewczyny w adopcji! Dodałam temat do ulubionych i potem spróbuję zajrzec. Ja już uciekam,2 latek w domu.

Gość nie jestem kasjerką
przeciez jak kobieta zachodzi w ciaze to nie ma wpływu na płeć i przy adopcji tez nie bedzie miała.

Gość ingwaz etc
Annor-oj to mnie zaskoczyłas.Nie byłam w OA,znam tę sprawę tylko teoretycznie z racji zawodu(pedagog w domu dziecka.)

Gość ingwaz etc
synek :)

ingwaz etc: w naszym ośrodku tak właśnie jest, jak się pisze "podanie o dziecko" n ie lubie tego słowa, to tam własnie trzeba wypisac wszystko na czym nam zależy, płeć, wiek, zdrowie, kolor włosów, oczu...tak nam powiedzieli wiem, że jak się rodzi dziecko, to nie ma sie wpływu, ani na płeć, ani na kolor włosów, oczu, ani nie ma sie pewności że dziecko będzie zdrowe... ale sa róźni ludzie

na pewno z niego słodziak :) w takim wieku dzieci sa kochane i przesłodkie, wiem bo od 8 lat jestem opiekunka do dzieci :)

Móc, możecie (w końcu człowiek ma prawo sprzeciwić się Bogu), tylko, że jeśli z takim podejściem brałaś ślub, to jest on nieważny.

Gość zdecydowanie NIE
nie mozecie adoptowac ,to wykluczone w twoim przypadku

Gość ingwaz etc
łobuziak mały :) jest najsłodszym słoneczkiem:) bede pozniej trzymajcie sie

Gość Ilona 24 l 0
o dziewczyny ale odzew, poszlam herbatke zrobic a czytac nie nadążam, odpisze na pierwsze czemu dziewczynke, bo z mala kobietka bede miala lepszy kontakt no i dziewczynka to zawsze dziewczynka :) czemu mam nie mówic w OA o plci, nie mozna miec preferencji? mozemy to zataic i po kolei odrzucac ewentualnych chlopców ale to strata naszego czasu. Macie jakies doswiadzczenia czemu nie mozna "wybrac" sobie plci?

Ilona 24 l 0: juz pisałam, że mozesz wybrać sobie płeć i wiek, nie zatajaj tego, bo jak ci zaproponuja chłopca do adopcji, to powiesz że z jakich powodów odrzucasz to dziecko. mów wszystko jak na spowiedzi, nie ma się czego wstydzic, sami cie o to zapytają

Gość Ilona 24 l 0
Kaitana nie rozumiem. nasze malzeństwo ma sie dobrze, wiec mozesz jaśniej? :) dzieki dziewczyny za strony, poczytam sobie. Dokladnie, tak tez czytalam ze w "podaniu o dziecko" (tez nienazidze tego sformulowania) mozna podac swoje "wymagania". Wiec czemu piszac ze zalezy nam na dziewczynce mielibysmy cos stracic w oczach OA?

Gość Ilona 24 l 0
annorl1 własnie tez tak myslalam, przeciez to "wybór" na cale zycie i skoro mozemy wybrac to czemu nie. Jesteśmy gotowi poczekac na tą małą dziewczynkę nawet kilka lat.

Gość Ilona 24 l 0
ingwaz etc czy Wasz synuś jeste adoptrowany jesli moge zapytac?

Gość witajcie dziewczyny
zrobię trochę mały off top i podłączę się z zapytaniem mniej więcej jakie trzeba mieć dochody, warunki mieszkaniowe i ile się czeka na adopcję dziecka? małego dziecka, noworodka/niemowlaka takiego do 2-3miesięcy?

Gość Ilona 24 l 0
prosze, poczytaj troche tu, duzo podsawowych informacji http://www.medigo.pl/a,i,1643,jak_adoptowac_dziecko/1

Gość Ilona 24 l 0
Korzystajac ze założyłam temat, chciałam rózniez zachęcic mamy które spodziewaja sie córeczki a chcą ją oddać do adopcji, to prosze o kontakt ze mna. Przyszła mamo- poznasz przyszlych rodziców swojego dziecka czyli nas, w przypadku adopcji ze wskazaniem procedury sa łatwiejsze wiec zaoszczedzi to tez duzo czasu. Jestesmy w stanie zając sie dzieckiem tuz po urodzeniu, a do tego czasu zapewnic mamie odpowiednia opieke ginekologiczna, badania oraz poród w prywatnej klinice. To tak w ramach tego ze mam tu swoje 5minut napisalam, a moze znajdzie sie taka mama.

Gość witajcie dziewczyny
ilona dzięki za link z artykułem...

Gość Ilona 24 l 0
prosze :)

Gość Ilona 24 l 0
Czy ktoś może oruentuje sie czy żeby staarac sie o adopcje trzeba udokumentować ze jest sie bezpłodnym (któreś z nas). Jak to wygląda, czy płodnosc nie ma tu nic do rzeczy. dowiem sie wszystkiego u źródla ale dzis sobota wiec nigdzie nie zadzwonie a moze Wy drogie mamy mi pomozecie.