Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalamka

chodzicie do kościoła ?

Polecane posty

Gość kalamka

jeśli tak to co to Wam daje ?

Gość adolf hustler
niestety nie

Gość bezdomny Janek
Jest tam ciepło, deszcz nie pada na głowę, nie śmierdzi i można tam spokojnie siedzieć za darmo. Niestety zamykają na noc.

Gość prawdziwa wiara
daje siłę, radość, spokój.... to tak jak przebywanie z ukochana osobą...

Gość adolf hustler
no i chyba neta mają :-D CO JASIU ?

Gość kalamka
chodziło mi raczej o chodzenie z potrzeb duchowych , no , ale w ostateczności ...:D

Gość kalamka
Ale dlaczego chodzicie ? dlaczego tak wązne jest chodzenie , jak to mówią księza reguralne ?

Gość to jest głud duszy
komunia to pokarm dla duszy to tak samo jak chodzic na dyskoteki i nie tanczyc

Gość krups
podobno pierwszy raz mnie wniesiono do kościoła, gdy miałem cztery miesiące i zostałem pokropiony cieczą ale nic z tego nie pamiętam, darłem się na cały kościół , po pewnym czasie się dowiedziałem, że nie jestem już poganiany :)

Gość kalamka
ale co daje ta komunia ? ja rozumiem ,ze to symboliczne ciało Jezusa ale dlaczego tak ważne jest ,zeby je przyjmować ? ito jeszcze co tydzień ?

Gość salamandra plamista___
Nie i nie jestem wierząca. Nie mam żadnej potrzeby, aby chodzić do kościoła. Potrzeby duchowe mam - wtedy idę na spacer do lasu na polanę, słucham śpiewu ptaków, przyglądam się jesiennym listeczkom, podziwiam piękno przyrody i to wprawia mnie w stan radości i jednocześnie melancholii.

jej co daje co daje jak ktoś naprawdę wierzy to mu to coś daje ja osobiście miotam się jeśli chodzi o wiarę i nie praktykuję ale szanuję katolików i nie mam zamiaru kpić czy wątpić w ich rytuały znaczy się sakramenty

Gość prawdziwa wiara
nalezy przyjmowac tak czesto jak mozna. co daje? daje silę, umacnia duszę... a ty jesteś wierzacy? czemu zadajesz takie pytania?

Gość krups
i przez 30 lat nie działo się nic, koledzy otrzymywali jakieś piłki, zegarki, rowery i komputery z okazji pewnej okazji a ja sobie kupiłem pierwszy zegarek, gdy pozbierałem puszki i butelki w skupie i mnie wypłacili 179 zł. a kilka butelek zabrali na stłuczki ale cieszyłem się z nowego zegarka firmy Casio :)

Gość krups
i gdy miałem 31 lat , samotne święta miałem postanowiłem wstąpić do kościoła , bałem się wejść do kościoła , pomyślałem sobie, że przecież każdy ksiądz mnie wygoni , wszedłem do środka świątyni

Gość krups
i ktoś podszedł do mnie i powiedział wtedy , witaj bracie , jesteś wśród swoich , uklęknij i uklękłem

Gość krups
ale co , nie jestem nawet nawet porządnie ochrzczony, nie jestem nawet po komunii i bez bierzmowania , więc dlaczego mnie nazywacie swoim bratem, czy tylko dlatego, że tu wszedłem do świątyni ?

Gość oo :)
nie chodzę i nie zamierzam

Gość Magdalena2011
Ja ostatnio trochę zaniedbałam chodzenie do kościoła ale gdy przystąpiłam miesiąc temu do spowiedzi a później do Komunii Św. to czułam później taki wewnętrzny spokój i radość. A jak byłam na Mszy o uzdrowienie to po modlitwie z nałożeniem rąk zaczęłam płakać a nie wiedziałam czemu. I czułam taką ogromną radość i było mi lekko na duszy.

Gość krups
pamiętam, że w szkole podstawowej był pewien Grzesiek, miał siostrę o dwa lata młodszą i ich rodzice pracowali dla tak zwanego ludowego wojska polskiego, ojciec Grześka i Oli to był szycha ale wszędzie się chwalił, że dzieci nie ochrzcił i że do żadnego kościoła nie pójdą , faktycznie dorobił się generała ten człowieczek ale czy rodzina jest dumna teraz z generała skoro dogorywa na łożu śmierci i podobno księdza do generała zamawiają ?

Gość a122121212
Komunia to nie jest symboliczne, ale rzeczywiste przyjęcie Chrystusa. Chrystus w ten sposób dzieli się swoją miłością.

Gość krups
tak sobie myślę, że gdy znowu poczuję się fatalnie i zdołowany to nawet w Święta samotnie wejdę do kościoła ale obawiam się że teraz mnie wygonią :(