Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

abcd123

Odzwyczajanie od smoka

Polecane posty

Witam!! Drogie mamy. Dzisiaj postanowiliśmy zabrać córci smoka. Od tygodnia przyzwyczajaliśmy ją do tego że przyjdzie potworek i zabierze jej smoka a w zamian za to da jej ciuchcię. Cały dzień było ok i była szczęśliwa że oddała smoka i dostała ciuchcie. Problem był wieczorem jak wrzeszczała nam 1,5 h że chce smoka. Proszę napiszcie mi doświadczone mamy ile czasu może potrwać zanim przestanie tak krzyczeć.

Gość a co znowu
jaki kuźwa potworek ? :O Tatuś ? :O

Wymyśliliśmy że przychodzi potworek który zjada smoczki i daje w zamian jakąś zabawkę. Ona chciała ciuchcię więc dostała.

Gość trochę to potrwa
pewnie około 4-5 dni, najważniejsze żebyście byli konsekwentni i nie ulegli, za każdym razem przypominajcie co się stało, tłumaczcie że jest duża i nie potrzebuje smoczka, a sam brak smoczka - bo pewnie było to przy zasypianiu można zminimalizować dodatkową bajką, mruczeniem, glaskaniem czy co tam Malutka lubi.

Gość u nas trzy noce
pierwsza masakra placz co godzine, druga kilka razy a trzecia raz. Jak sie dopytywal to udawalismy głupich że co to wogóle jest ten smok bo my nie mamy pojęcia . Po trzech dniach spokój.

Gość gość
Lepszy jest sposób kiedy smoczek dziecko przegryzie lub zrobić dziurę Ja jak opiekowałam się dotychczas moim podopiecznym akurat przegryzł się smoczek i mały sam zaczął wypluwać i nie było płaczu a ja powtarzałam mu że smoczek się już zepsuł i nie potrzebny jest bo jest już duży :)

W nocy jak się przebudziła to znowu płakała że chce smoka ale jakoś po dłuższym tłumaczeniu przestała płakać no i oczywiście zażyczyła sobie żeby pójść z nią na lody dzisiaj. o dziwo obyło się bez płaczu i zasnęła spokojnie. Dzisiaj zasnęła nam w dzień w samochodzie bez smoczka i bez problemu ale boje się tego co będzie w wieczorem. Niby mówi że smoczek jest fuu i że już go nie chce ale boję się że jednak wieczorem zatęskni za nim.

A właśnie zapomniałam jeszcze dodać że wczoraj zrobiłam dziurę w smoczku i dałam w nocy jak tak płakała. Sama go wyrzuciła do śmieci i mówi że jest fuu

Gość Lo matko
A co wam ten smoczek tak przeszkadza? Moja dwójka niedługo kończy 2 latka. Mają nadal smoczki i ani myślę ich odzywyczajac bo jak mam słuchać larma to wolę dać ten pieprzony smok. Choć wszyscy wokoło dziwią się że jeszcze je mają. A niech mają przyjdzie pora że same z nich zrezygnują. Kobiety po co w ogóle te smoczki dajecie jak potem takie problemy macie?

Lo matko --> popieram! Mój syn też ma 2 lata i jak mam słuchać godzinnego ryku to wolę od razu odpuścić.

Lo matko >> a jak u twoich dzieci z mówieniem i zgryzem? nie pytam złośliwie, tylko mnie to interesuje.

Gość Lo matko
A normalnie z mówieniem. Nie mówią jeszcze pełnymi zdaniami ale da się z nimi dogadać co do gryzienia też bez problemu. Dają radę i kotletówi. Nie wiem jaki związek to ma z tematem

Gość moja siostra
odzwyczaila synka od smoczka jak zanurzyla go kilka razy w maggi(tej do zup), synek poczul smak i wyplul a siostra mu wytlumaczyla ze smoczek sie popsul i trzeba go wyrzucic, kilka dni tak bylo i teraz juz bez smoczka :)powodzenia