Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość snikersowa dama

Czy tak właśnie wyglądają pierwsze ruchy dziecka?

Polecane posty

Gość snikersowa dama

Obecnie jestem wg OM w 18t1d ciąży. 'Coś' czuję od tygodnia. Otóż , gdy położe się płasko na plecach to po przyłożeniu ręki coś czuję pod skórą, zdarza się mi czuć takie wybrzuszenia w stylu jakby ktoś palcem od środka wypychał/ łącznie z falowaniem brzuszka/. W pozycji siedzącej /tak bardzo zgiętej/ czuję również takie wypychanie. Różnie, czasem rano, czasem wieczorem ale każdego dnia od 7 dni. Byłam 4tygodnue temu i na wizycie moje dziecko miało 8cm więc teraz pewnie ma 12cm. Czy to są możliwe ruchy, skoro to moja pierwsza ciąża?

Gość snikersowa dama
Acha, i nie ma to nic wspólnego z jakimikolwiek bąbelkami opisywanymi przez inne mamy. Ani nie bulgocze...

Gość mamamamaa26
no to własnie dzidziuś sie rusza :)

Gość mamamamaa26
ja najbardziej czułam leżąc na wznak - jak pzyłożyłam ręką to wyraźnie czułam - ale jestem szczuplutka - bąbelków też nie czułam

Gość snikersowa dama
up

Gość snikersowa dama
nikt mi nie odpowie:(

Gość mamamamaa26
hmm ja odpowiedziałam ....

Ja też zaczęłam czuć ruchy w 18 tygodniu. Kilka dni zastanawiałam się czyt to jest właśnie to ;-). Nie było żadnych opisywanych "bąbelków, motylków" itp. Po prostu takie jakby "przelewanie się" w brzuchu.

Dokładnie miałam to samo , jakby palec od środka przesuwał sie:) to są napewno ruchy, nie martw sie jeszcze chwila i będziesz je wyczuwać bardzo dobrze i będziesz chciała żeby dzidziuś już usnął , bo kopniaki w 4 nocy nic fajnego:D

Dokładnie miałam to samo , jakby palec od środka przesuwał sie:) to są napewno ruchy, nie martw sie jeszcze chwila i będziesz je wyczuwać bardzo dobrze i będziesz chciała żeby dzidziuś już usnął , bo kopniaki w 4 nocy nic fajnego:D

Gość snikersowa dama
Dziś się np. martwiłam bo zawsze rano jak wstawałam i piłam kawkę przed komputerem to mnie tak kopało coś w brzuch a dziś cisza. Dopiero po wieczór dało znać o sobie... Te ruchy na początku są chyba takie nieregularne czy jak..kiedy w razie czego zacząć się martwić...?