Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mimowszystko

badanie kontrolne po porodzie

Polecane posty

Mnie lekarz badał wziernikiem, ale robił to delikatnie i nie bolało, jak zresztą żadne jego badanie. Sprawdzał też czy macica się obkurczyła. Krocze miałam szyte, a wizytę kontrolną strandardowo 6 tyg. po porodzie.

Gość gergee
A ja nie poszłam. Tyle pracy przy dziecku, karmienie co trzy godziny, wizyty w przychodniach i jeszcze sobą sobie głowę zawracać? Nie miałam zdrowia na latanie do lekarza. :D

Gość juhyvcc
dziewczyny, a jak jest z tym szyciem? Trzeba chodzic na sciaganie szwow, czy rozpuszalne "daja"? mnie dopiero porod czeka za ok 2 miesiace i stad ta niewiedza

Gość pippilina
Szwy sie same rozpuszczaja. Badanie nie boli, to takie samo badanie, jak kazde inne ginekologiczne. Lekarz wie, ze bada kobitke w pologu, wiec podejrzewam, ze jest szczegolnie delikatny. A co do tej, co to nie miala czasu sobie soba glowy zawracac - dziwne podejscie. Co to za wysilek zabrac dziecko do wozka i pojsc z nim do swojego lekarza? Rozumiem, ze fryzjer, dentysta i wszystko inne tez poszlo w odstawke, a ty chodzisz smierdzaca i z tlustymi wlosami oraz w poplamionych ubraniach.

Też nie poszłam :P Na samą myśl o kolejnej wizycie u ginekologa mam mdłości. Pewnie kiedyś się wybiorę, już mnie NFZ zaprasza na cytologię, ale jeszcze nie teraz. Musze dojść do siebie po 3 ciążach i 3 porodach mam wrażenie ze pól PL mi miedzy nogi zaglądało...

a co do szwów to nie wszystkie się rozpuszczają ,mi położna powiedziała że rozpuszczalne są tylko w teorii i tak trzeba przyjść je zdjąć ale to również nie boli ,ja poczułam ulgę jak mi wyciągnęła szew bo siedzieć na dupie nie mogłam tak mnie uwierał.

Gość a ja.....
ja miałam szwy nierozpuszczalne, po 10dniach ściągali, nie bolało badanie po 5tyg. też nie bolało, było wziernikiem, już było wszystko zagojone

podobno unia zabronila tych rozpuszczalnych szwow... co do mojego pytania- kochalyscie sie przed tym badaniem czy dopiero po? :)

Gość kolorowooo
poszłam równiutko 6 tygodni po porodzie, mialam cc, na wizycie jeszcze krwawiłam;-( badanie bylo bezbolesne, wizyta bardzo miła;-) nie ma co odpuszczac takiej wizyty bo "kiedys" moze byc np za poźno;-(