Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kayleigh19

Czy ze mną jest coś nie tak, czy z nim?

Polecane posty

Witam, mam problem jak dla mnie dość poważny, więc przejdę do sedna. Byłam w związku około półrocznym z jednym chłopakiem(18 lat). Chodziliśmy razem do szkoły, wydawał się być normalny. Zaczęliśmy ze sobą chodzić, byliśmy w związku pół roku. Ale jakoś po 4 miesiącach wszystko zaczęło się perfidnie sypać. Pojechałam do niego któregoś razu i pod wpływem narkotyków(których obiecał że nie będzie brał, ogólnie to zapierał się rękami i nogami że ich nie bierze) uderzył mnie i stwierdził w domu że się upiłam i histeryzuję. Nikt u niego w domu nie chciał mi wierzyć. Zerwałam z nim kontakt, ale on nie dawał mi spokoju, stwierdził ostatnio że się zmienił że mi to udowodni, moja naiwność mnie zwiodła. Pojechałam się z nim spotkać i gdy wszczął jakąś bezsensowną kłótnie a ja chciałam wyjść nie chciał mnie wypuścić. Trzymał jak jakiegoś psa, zamknął drzwi i nie chciał wypuścić. W końcu wziął żyletkę i zaczął straszyć że się potnie przeze mnie, w końcu udało mi się uciec, nic sobie nie zrobił, tu mam pewność, ale obawiam się że on nie da mi spokoju. Ogólnie to nie chodzi mi o litość nade mną, bo wiem że po części to moja wina, że w ogóle znów do niego pojechałam, ale raczej o pomoc w stwierdzeniu czy coś jest z nim nie tak, czy ze mną. Z góry dziękuję za sensowne odpowiedzi.

Gość w morde jeża jeża
Boże, znowu dzieciaki sobie problemy stwarzają - a po co Ci ta wiedza? Pomoze Ci to w czymś? Idz sie lepiej poucz dziecko.

Z wami obojgiem. On ma poważne zaburzenia psychiczne związane z braniem. A ty syndrom matki Teresy. Myślisz że tylko Ty możesz mu pomóc. Nie daj się wkręcić w poczucie winy. To jego życie i jego decyzje, nie ty jesteś za nie odpowiedzialna. Zerwij kontakt i nie spotykaj się z nim więcej bo będzie tylko gorzej.

Dziękowałam, za sensowne odpowiedzi, jeżeli nie masz nic inteligentniejszego do napisania, to zamilcz. Może znajdzie się ktoś bardziej elokwentny od Ciebie. ;]

Gość pan klepka
pieprzniety cpun, olej go i zapomnij o nim, zerwij wszelkie kontakty i pod zadnym pozorem sie z nim nie spotykaj

Gość Kmiotka
To, ze do niego 2. raz pojechalas nie bylo moze przemyslana decyzja z Twojej strony, ale nie widze nic nienotmanego w Twoim zachowaniu. Zostaw go, nie pozwol sie szantwzowac. Moim zdaniem z jego strony to sa grozby za ktorymi nie ida czyny i watpie aby zdobyl sie na probe samobojcza, raczej ma na celu zastraszanie Cie. Nie pozwol mu sie szantazowac i uciekaj od niego. Nie ponosisz absolutnie zadnej odpowiedzialnosci za jego czyny - nie czuj sie winna, jesli cos sobie zrobi, bo nie namawialas go do tego. On usiluje Toba manipulowac, nie pozwol na to.