Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miraculum5

Kapusta co z nią zrobić!?

Polecane posty

Gość Miraculum5

Mąż poprosił o zupę kartoflankę z kawałeczkami liści kapusty, ale musiałam kupić przecież całą, nikt mi na liście nie sprzeda... I nie chcę reszty wyrzucać... Co z nią można zrobić w miarę łatwego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sensitive23polecam.
Poszatkowac,zesmazyc pokrojona w kawaleczki kielbaske doprawic wedle wlasnego smaku i zaprawic pomidorami szybko i bardzo pysznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Miraculum5
Kurczę, tak myślałam właśnie, ale mam maleńką szatkownicę na tartce tylko...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Alez prosze :)
Ja to tasaczkiem siekam na desce Wrzucaj na wrzatek dodaje conserve z puszki i koperek Tez pyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja bym dokupiła kaszankę w
sklepie (nieraz uda się trafić na naprawdę dobrą, ja mam sprawdzony sklep gdzie idzie kupić pyszną, jak swojską) i na jutro zrobiła właśnie kaszankę z ziemniakami i kapustą zasmażaną :) Uwielbiam takie danie :p a jak nie lubicie kaszanki to po prostu mielone i kapusta zasmażana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pyszną surówkę z kapusty
jak nie masz szatkownicy to kapustę dużym nożem szatkuj, znaczy krój na wąskie "paseczki" taką kapustę lekko posól i trochę ubij, żeby puściła sok, jak zmięknie, dopraw do smaku - pycha można dodać marchewkę, natkę albo koperek. Można doprawić oliwą lub jogurtem nie dość że pyszna to jeszcze surowa kapusta jest bardzo zdrowa, ma działanie przeciwzapalne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kotlety możesz zrobić: kapustę posiekaj nożem i ugotuj do miękkości.Włóż na cedzak i odciśnij nadmiar wody,pokrój jeszcze drobniej. 1 dużą cebulę i kilka sporych pieczarek pokrój(cebulę w drobną kostkę,pieczarki w niewielkie plasterki.Podsmaż przez moment na niewielkiej ilości tłuszczu,polej wodą i uduś do miękkości i do całkowitego odparowania wody,dodaj z 30 dkg mielonego mięsa ,1-2 jajka ,kilka łyżek kaszy manny ,2 łyżki przecieru pomidorowego,dopraw solą i pieprzem.Uformuj kotlety ,otocz w bułce tartej i usmaż na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron.Podawaj z ziemniakami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kcfffffffffffffff
kapuśniak bigos kapusta zasmazana do drugiego dania gołąbki bez zawijania krokiety z kapustą i grzybami łazanki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×