Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hair_stylistin

Czy ktoras z Was PRACUJE będąc w 8 M-CU CIĄŻY????

Polecane posty

Gość hair_stylistin

Pracuje jako fryzjerka w salonie. Umowe z szefowa mam na mala kwote,ale do reki dostane co miesiac prawie dwa razy tyle. Tak wiec, mimo ciąży ciaągle pracuje, choc czasem jest troche ciężko. Ostatnio zaczęłam sie zastanawiać czy dobrze robie - rodzina wręcz na mnie krzyczy,ze to glupie i pieniądze to nie wszystko. zadna tez z moich znajomych nie pracowala w ciązy dlużej niż do 5 m-ca. Dodam,że ciąza jest zdrowa i niezagrożona. Jak to u Was dziewczy ny wygląda?

Gość mama zaraz dwojeczki
Ja pracuje :) Jestem w 36 tc, to moja druga ciaza. W pierwszej pracowalam do konca 36 tc i teraz tez tak bedzie (a wiec jeszcze tydzien i moglabym nawet pracowc jeszcze dluzej, ale nie mieszkam w PL i tutaj jest tarkie prawo, ze trzeba isc na macierzynski 4 tygodnie przed porodem).

Ja pracowalam do 34 tygodnia... i tez poszlam na macierzynski bo takie prawo ze 6 tygodni przed porodem macierzynski jest obowiazkowy :)

Gość Krolewna Rysia
Ja na razie jestem w 7mym miesiacu (33tydzien), ale planuje pracowac do konca. Tez nie mieszkam w Polsce, ale tutaj nie ma zadnego pawa, ktore wymaga przejscia na macierzynski przed porodem. A jako, ze moja ciaza przebiega prawidlowo i nie mam zadnych problemow to bede pracowac pewnie do rozwiazania :) Lubie swoja prace i ludzi z ktorymi mam do czynienia, jakos nie wyobrazam sobie siedzenia samotnie w domu przez 6 tygodni...

Gość hair_stylistin
No wlasnie za granica to norma. U nas czuje sie tak jakbym co najmniej krzywidzila dziecko.... A jakas polska mamusia pracuje?

Gość o.s.z.i.n.k.a.
no wlasnie,podbijam,sama jestem ciekawa.

Gość moja mama pracowała
do ostatniego dnia, czyli do porodu w jednej i drugiej ciąży pracowała wtedy w szpitalu jeśli ktoś się dobrze czuje, to dlaczego nie?

ja pracowałam w dużej fimie wysyłkowej,butik internetowy.Odeszłam w 36 tygodniu mimo że miałam prawo odejść już w 26 tygodniu.(UK)

Gość Tak, ja pracuję, będąc w 8
miesiącu, obecnie zaczynam 34 tydzień

Gość nmnnv
pracowałam do końca 34 tyg, mieszkam w Polsce

Gość Tak, ja pracuję, będąc w 8
Acha, pracuję w Polsce, skoro jedna z dziewczyn pytała, czy któraś mam z Polski pracuje.

Gość gość
Ja pracowałam całą ciąże i odrazu po jak wróciłam ze szpitala ale moją prace wykonuje w domu stąd moge sobien a to pozwolić a odnośnie Twojej sytuacji to pracować w zakładzie fryzjerskim gdzie są chemikalia kategorycznie nie powinnaś Obcinanie swoją drogą ale nie farbowanie włosów w takim stanie.