Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a niech tam

Śmierdzący Sweter

Polecane posty

Gość a niech tam

Hej, Mam problem z dwoma swetrami. Po remoncie mieszkania wyprałam wszystkie ubrania i niby ok. Ale dwa swetry mimo wielokrotnego prania pachną stęchlizną. I nie wiem co z tym zrobić. Prałam moczyłam w płynie i nic. Może ktoś miał ten problem i jak pozbyć się tego zapachu z ubrania? Za rady żeby wyrzucić i kupić nowy serdecznie dziękuję ;)

Gość a niech tam
Myślisz że to coś da? Skoro pranie nie pomaga? Poza tym w mieszkaniu nie bardzo mam gdzie :(

Gość maturks4
Może nie dosuszyłaś dokładnie? A z czego one? Bo niektóre sztuczne włókna śmierdzą choćby nie wiem co

Gość a niech tam
Właśnie mam ten sweter już 2 lata i zawsze było ok. Po tym cholernym remoncie nie mogę się pozbyć tego zapachu ze swetra.

Hmm, nie masz balkonu? Może nawet jakoś w oknie wywieś...? Płukałaś w płynie do płukania? Nie wiem co innego Ci poradzić ale może warto spróbować ;)

Gość a niech tam
Prałam już ten sweter chyba z 15 razy. W 40 stopniach i w 60. Nic nie dało. Do prania zawsze dodaje duże ilości płynu do płukania. No niestety moje mieszkanko nie ma balkonu. Ale chyba faktycznie powieszę jakoś w oknie może to pomoże :(

Gość a niech tam
Nikt nie ma pomysłu???

Gość takie tam życie
ja miałam to samo, z bluzkami i niestety wyjebałam na śmietnik, bo tego zapachu nie dało się usunąć :o

dokładnie, tego zapachu juz nie usuniesz, albo za długo go moczyłas w wodzie, albo nie doschnął...ja tez tak kilka rzeczy tak zmarnowalam i wylądowaly w smietniku.

Gość a niech tam
Qrcze to nie fajnie. Zastanawiałam się czy w pralni chemicznej nie daliby rady jakoś usunąć tego zapachu.

Gość klklkjloj
musisz je po prostu wysuszyc na dworze. mi zawsze pomaga, tez mam pare takich 'dziwnych' sweterkow. pierwszy raz slysze zeby ubrania wyrzucac z tego powodu

Gość a niech tam
po srraniu biję sobie brawo

Gość a niech tam
marny podszyw :/