Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaloryfer lodowy

Wanda Nowicka przegrała proces

Polecane posty

Gość kaloryfer lodowy

Wanda Nowicka jest na liście płac przemysłu aborcyjno-antykoncepcyjnego Działaczka katolicka Joanna Najfeld wygrała proces z Wandą Nowicką, która poczuła się urażona stwierdzeniem, że wspomaga przemysł aborcyjny. Toczący się od ponad dwóch lat proces zakończył się dopiero na 16. posiedzeniu sądu wyliczył portal Fronda.pl. W lutym 2009 roku Joanna Najfeld zarzuciła na antenie TVN24 Wandzie Nowickiej, że wspiera przemysł umożliwiający aborcję. Niedoszła kandydatka SLD posłużyła się artykułem 212 kodeksu karnego i wniosła prywatny akt oskarżenia. Dzisiaj przed warszawskim sądem zapadł wyrok. Joanna Najeld została uniewinniona.

Gość kaloryfer lodowy
Oskarżycielka, czyli Wanda Nowicka, jest szefową Federacji na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny, organizacji walczącej o prawo do zabijania nienarodzonych dzieci. W czasie procesu przedstawiliśmy takie dowody, o których opinia publiczna powinna być poinformowana mówi mecenas Kwiecień. Wyjaśnia, że dowody te dotyczą powiązań między przedstawicielami przemysłu farmaceutycznego, którzy promują aborcję i antykoncepcję, a Wandą Nowicką. Podkreśla, że te powiązania powinny być jawne tym bardziej, że Wanda Nowicka kandyduje do Sejmu z listy Ruchu Poparcia Palikota. Wanda Nowicka usiłowała zakneblować Joannę Najfeld. Przedstawiliśmy jednak takie dowody, które jej to uniemożliwiły mówi mecenas Kwiecień. Wyrok nie jest prawomocny.

Gość taka sobie jedna ja mówię
To dobre wiadomości. :-) Czy możesz podać źródło?

oj oj wróć jeśli dobrze rozumiem to laska antyaborcyjna wygrała jakiś proces z prolajfową no fajnie ale ponawiam : kogo to obchodzi ? ? ?

Gość taka sobie jedna ja mówię
-----> texasrangergirl Poczytałam i znalazłam. Oczywiście żaden serwis slowem się nie zająknął a szkoda. Nie ma informacji ani na o2 ani wp ani onecie albo tak schowane żeby nie znaleźć. Ciebie to nie obchodzi ale np mnie tak i super wiedzieć, że wygrała bo o tym żaden serwis nie pisze. Taką mamy wolną i bezstronną prasę. A wbrew pozorom to ma duże znaczenie. Choć fakt, nie dla ciebie.

Gość dobrze że
o tym napisałaś.