Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tryrtyrty

Jakie studia wybrać??:(

Polecane posty

Gość tryrtyrty

tak myślalam o filologi angielskiej,ale z drugiej strony mogę nauczyć się anglika na jakimś kursie lub coś,a skończyć inne studia,żeby potem móc pracowac za granicą??

Gość tryrtyrty
up

Gość pytanieh9h9999
podstawowe, co Cię interesuje?

Gość Najpierw to ty
się naucz pisać po polsku, potem zabieraj się za język obcy... Nie wiem, czy wiesz, ale żeby studiować filologię języka obcego, trzeba dobrze znać gramatykę i ortografię języka polskiego...

Gość ooujasfe;aiseutr
to się podszkol w języku i na studia idź w danym kraju. myślisz, że oni nie mają swoich wykształciuchów? :) myślisz, ze czekają wszyscy na Polaków z otwartymi ramionami? :D i co Ty niby po filologii angielskiej chciałabyś robić w przykładowym UK? kawę serwować?

Gość moja zlota radaa
rób co chcesz

Gość to jaaaa..
ale ja niewiem jakie kierunki mają przyszlosc po czym znajdę dobrą pracę

Gość to jaaaa..
ale ja niewiem jakie studia mają przyszlosc i po ktorych dobr ą prace dostanę???tlumaczem po angliku mozna byc chyba,nawet w domu pracowac??

Gość to jaaaa..
up

Gość dziecku nie robi wiekszej rozn
ale na cholere marnowac 5 lat na filologie? i uczyc sie niuansów literartury angielskiej, wpływów takich a takich w kulturze 15 wieku???? jezyka nauczysz sie w rok w jakiejs szkole jezykowej, bez pierdow kulturowo-literaturowych. A na studia idx na normalne jakieś. Co sie oplaca? Medycyna Wszelkie techniczno-inzynieryjne Informatyka Finanse, rachunkowosc, itp Na pewn o zadne humanistyczne

wiesz ile jest takiuch tlumaczen i imbecylów po angliku????? starczy na lata. Po takich studiach w sumie jestes nikim, bo meczysz sie latami na cos, co madry czlowiek zalatwi w 2 razy krotszym czasie i przy tym zdobedzie wyksztalcenie. PS internet jest pełen informacji o tym, co warto studiowac, jakie zawody mają przyszlość. Musisz byc starsznie tepa, skoro pytasz na forum, na ktorym i tak siedza glownie nieudacznicy zyciowi i gowniarze. A jesli faktycznie taka jestes, to Ci zadne studia nie pomogą.

Ja poszłam na anglistykę, bo nie znam języka a mam wielka ochote i konieczność nauczenia się go:) Oczywiście głównie dzięki własnej pracy, bowiem zaoczne studia wiele mi nie pomogą:) Mimo wszystko jeszcze nie żałuję:D Zobaczymy..

Gość to jaaa......
ale jestem dziewczyną i te techniczne studia to jaki zawod po tym mogę mieć??

jakie ma znaczenie płeć? ja też jestem kobietą i jestem po studiach technicznych. Nie pytaj na forum, tylko szukaj w necie. Jestes strasznie bezradna :O