Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onyxxs

Skad ten nacisk na wczesne posiadanie dziecka

Polecane posty

Gość onyxxs

Jak czytam to forum to zauwazam,ze wiele kobiet ma postawe takiej matki polki,zeby miec dziecko koniecznie przed 28 rokiem zycia i zeby to bylo dla nich wszystko. A jesli jakis facet wyzala sie na forum,ze zona nie chce seksu oralnego czy ze ciagle siedzi pzred telewizorem albo zajmuje sie dzieckiem, jakies seriale oglada i to jest jej swiat,kiedy narzeka ze sie zapuscila to zaraz naskakuje na niego stado wscieklych matek polek kur domowych, ze to wszystko jest jego wina,ze pewnie za duzo od niej wymaga. Koniecznie dziecko w mlodym wieku i swiat ograniczony do domu a zainteresowania do zycia kolezanek ktore juz zabrzuszyly

Gość Ja sie spotkalam z kilkoma
przypadkami i byly rożne powody : - nie chcialo im sie pracowac i liczyly na utrzymanie faceta - nie potrzebne im byly imprezy, spotkania ze znajomymi itp. nie potrzebowaly tego, aby sie wyszalec. wola siedziec z dziecmi w domu

Gość a czemu ty nie chcesz
miec dziecka w mlodym wieku??? Pewnie nie masz kasy albo chcesz sie wyszalec. Te dziewczyny zazwyczaj maja faceta, na ktorego moga liczyc pod wzgledem finansowym i poprostu nie potrzebuja imprezowania

Gość onyxxs
Ja nie chce dlatego,ze po prostu.. nie chce. Boje sie obowiazku, uwiazania. Tego ze musze byc przy placzacym i psocacym dziecku 24h,ze nie bede miala czasu dla siebie. Boje sie tez, ze moje relacje z chlopakiem sie popusja, ze nie bedziemy juz mogli tak szalec w kwestii seksu. Jestem jak na razie za bardzo samolubna. Mam 23 lata i wiem,ze to dobry zcas na dziecko. Moje koleznaki juz maja po kilkuletnie maluchy a ja nie chce miec. Dziecko to uwiazanie, to kaganiec to smycz

Gość lillaaaaa
A ja uważam, że pod względem fizycznym i biologicznym najprawdę najlepiej mieć dziecko przed 30 tką. Oczywiscie sprawa jest indywidualna, przymusu nie ma.

Gość rusłana
Dziewczyny które mają dziecko przed 24 rokiem życia są zwykle słabo wykształcone, nie idą na studia, nie chcą robić kariery więc co mają ze sobą zrobić ? To jasne że wychodzą za mąż i na potęgę rodzą dzieci. Jedni podwyższają sobie swój status społeczny dobrym wykształceniem i prestiżową pracą a inni którym nie chciało się uczyć: ślubem i dziećmi w młodym wieku. Proste i oczywiste.

Gość no a co ma zrobic?
" A jesli jakis facet wyzala sie na forum,ze zona nie chce seksu oralnego czy ze ciagle siedzi pzred telewizorem albo zajmuje sie dzieckiem, jakies seriale oglada i to jest jej swiat,kiedy narzeka ze sie zapuscila" sama nie zaciazyła

Gość twgel1
Wypraszam sobie. Mam 26! lat, skonczoną farmację i jestem na etapie robienia doktoratu. Mój syn ma 7 lat.

Gość rusłana
twgel1, na pisałam o kobietach które wcześnie zachodzą w ciążę bo nie mają lepszego pomysłu na życie a nie o wpadkach.

Gość fasola księzycowa*
ludzie a nie mozna wszystkiego po trochu? Czy wy jesteście aż tak ograniczeni, że wg waszego myślenia ktoś powtarza bzdurny schemat- mam dziecko, jestem matką polką, kurą domową i nie robię kariery??? Żadna z moich znajomych nie siedzi z dziećmi w domu, chociaż wszystkie jesteśmy przed 30 i większość ma dzieci. Na imprezy też chodzimy- czasem babcia popilnuje czasem niania przyjdzie. Mi na prawdę znudziło się imprezowanie dzień w dzień. Miałam na to czas wcześniej...

Gość pouklijk
"Nacisku" nie rozumiem, namawiania ludzi do posiadania dzieci też nie! Jednak macierzyństwo w późnym wieku jest o wiele trudniejsze. Człowiek ma już swoje przyzwyczajenia, nie ma tyle energii, proste rzeczy potrafią przytłoczyć. Niektóre kobiety wstydzą się, że są "starymi matkami". Oczywiście to krzywdzące. Macierzyństwo w wieku 24 -28 lat wydaje się być lepszym rozwiązaniem, ale na pewno nie gwarantuje to 100% powodzenia w życiu. Odpowiedni partner, stabilna sytuacja materialna wiele ułatwiają, a nie każda 24 latka to ma.... Ja rodzę tydzięń przed 24 urodzinami. Jestem na ostatnim roku studiów, kilka lat pracowałam w stabilnej firmie na umowie o pracę. Mam męża, mieszkanie. Nie chcę jednak zamknąć się w domu, nie chcę by posiadanie dziecka było moim jedynym osiągnięciem... ale wszystko okaże się w praniu. Pozdrawiam.

Gość twgel1
Czytam. Dziewczyny które maja dziecko przed 24 rokiem życia są słabo wyksztłcone... Tak jak większość ludzi w wieku 24 lat, bo dopiero prace mgr się produkują...

Gość fasola księzycowa*
Idealny wiek do ciąży do 26-27 lat. Chodzi oczywiście o kwestie medyczne. Organizm kobiety jest wtedy najlepiej przygotowany. Tak z punktu wiedzenia medycyny. Zaraz sie odezwą piszczałki, że nie bo po 30. G^&%wno prawda.

Gość fasola księzycowa*
Poza tym ja nikogo nie przymuszam do posiadania dzieci, teraz czy w przyszłości. Twój wybór, nie komentuję. Ale dziwi mnie fakt, że ktoś twierdzi, że ja będąc matką musze być od razu mega nieszczęśliwa, pozbawiona życia, a mój byt ma zależeć tylko od mężczyzny... Kretyńskie myślenie...