Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasmin73

krwawienie z odstawienie prosze o odpowiedź

Polecane posty

Gość Yasmin73

Dziewczyny, mam proste pytanie : czy jeśli po skończeniu opakowania wystąpiło tzw krwawienie z odstawienia - to automatycznie WYKLUCZA ono ciążę ??? Napewno ??? Pytam, bo gdyby nie to, ze ufam tabletkom - to raz, i miałam to krwawienie - to dwa : to byłabym prawie pewna, że zaszłam w ciążę. Takie mam objawy. Kopie w tym necie i kopię i próbuję coś poczytać o przypadkach ciąż w trakcie poprawnego brania tabletek, ale nie wiem czy nie które z tych wypowiedzi to nie jest czysta prowokacja.... Sama takiego przypadku nie znam, ale naprawde wierzcie mi, że gdyby nei tabsy - niemal byłabym pewna ciązy..... Skąd moje pytanie o to krwawienie z odstawienia ....

Gość a ile wychowawczego
masz wątpliwości to nie kop w necie tylko zrób test.

Gość Yasmin73
Ameryki mi tu nie odkryłaś. Po test mogę wyskoczyć dopiero wieczorem lub jutro rano, więc myślałam, że do tej pory dowiem sie czegoś tutaj, ale widac tu tylko można przeczyć " zrób test" i koniec. Tyle to ja wiem, ale skoro pytam to chyba znaczy, że w tej chwili nie mam możliwości wykonania takiego testu. Proste.

A skąd my mamy wiedzieć czy jesteś w ciąży?:O Nie miej pretensji, bo nikt tu jasnowidzem nie jest. A Ty jak możesz wyskoczyć po test jutro to do jutra nie jest wcale tak daleko więc jeden dzień niepewności Cię nie zbawi.

moja koleżanka mimo , że brała tabsy ( nie pamietam firmy) a brała o wyznaczonej porze, nie była chora raczej nie piła- to zaszła, była w szoku z tym, że ona po odstawieniu czekajac na @ poprostu je nie dostała.

Gość Yasmin73
truskava - dzięki za odp. Czyli jednak krwawienie by nie wystąpiło. A u mnie było, więc jak rozumiem jest ok.... a do cashmir : czy ja zadałam pytanie : "czy jestem w ciąży" ???? umiesz czytac ? zadałam pytanie czy w przypadku zajćia w ciążę wystąpi krwawienie z odstawienia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Yasmin73
troszkę słabrze i krótsze, ale plamieniem tego nazwać nie mogę, krew była...

Umiem czytać! A Ty umiesz? To przeczytaj ulotkę, a nie rzucaj się tu, bo wiemy o Twoim przypadku tyle co Ty jak nie mniej! I jedna może mieć krwawienie z odstawienie i być w ciąży, a inna może go nie mieć i nie być w ciąży, każdy przypadek jest inny więc się opanuj :O

jeśli nie było to plamienie, to raczej ciąże wyklucza. ale jeśli chcesz się uspokoić to może rzeczywiście zrób sobie test- bedziesz pewniejsza

Gość Yasmin73
wiesz (odpowiadam "truskawce", bo kol. cashmir olewam totalnie), ja tak myślę o tym od kilku dni i może poczekam po prostu do końca opakowania i jeśli pojawi sie normalne krwawienie, to znaczy że wszystko jest ok.... Naprawde ufam tabletkom, tylko po prostu bardzo mnie niepokoi ciągły (od 3 tygodni) stan podorączkowy (37,5) - byłam u internisty - osłułam, do gardła zajrzał - nic mi nie jest ! Papierosy mi nie bardzo smakują od jakiegoś tygodnia i ...wszystko bym jadła oczami.... a do tego mam dziwne pobolewania w dole brzucha, co jest dziwne w połowie opakowania tabletek (a to jest 4 opakowanie)... No i tak to wygląda mniej więcej....truskavwko :)

faktycznie temperatura i niechec do fajek mogą świadczyć o ciaży. Tak jak piszesz albo poczekaj do krwawienia, albo możesz iść na badanie krwi betaHCG koszt ok.30zł daje 100% pewności. bo jesli byłabyś w ciąży, to niewskazane jest brać tabsy. no ale decyzja należy do Ciebie. a pamiętaj po opowieści mojej koleżanki a z reszt tu na forum też czytałam takioe przypadki, że mimo brania tabsów dziewczyny zachodzą. Także zawsze zostają te 2 % Oby było po Twojej myśli :)

Gość a ile wychowawczego
objawy są sprawą subiektywną. Jedynym obiektywnym wskaźnikiem ciąży jest brak okresu. A reszta objawów może wynikać z czegokolwiek. O tym ze było krwawienie z odstawienia a była też ciążą słyszałam -tak np. było w "ciążą z zaskoczenia" na TLC. Objawy to długa historia -sama miałam raz jeden w cyklu że jak nigdy wcześniej bolały mnie piersi -a tu ciaży brak -okres był terminowo. W kolejnym cyklu zaszłam i objawów nie było żadnych innych niz to co zazwyczaj poprzedzało okres. Dlatego nie ma co deliberować tylko zrobić test.

Gość Yasmin73
bardzo wam dziękuję dziewczyny. No nie bardzo byłoby to "po mojej myśli", bo biore tabsy właśnie żeby w ciąży nie być :) Z drugiej strony, gdyby sie okazało , że jednak - wielkiego dramatu by nie było - nie jestem juz nastolatką :) - ale wolałabym NIE, nie czas teraz na dziecko. Chyba jednak to sprawdzę ... dzieki !

Gość a od kiedy
temperatura jest objawem ciąży ??

Gość KWIATOWA ŁĄKA
zrób ten test nikt z fusów wróżyć nie bedzie a krwawienie mozna mieć i przez polowe ciązy w dniu spodziewanej miesiączki ale nie zalicza sie to do menstruacji wiec nic ci nie pomoze tu jak test zrobiony w odpowiednim dniu cyklu

Gość Heloiza5
widzę, że znalazła sie tu Pani, która nie wie, że we wczesnej ciązy temperatura WZRASTA !!! Każda kobieta to wie. A Ty tego nie wiesz ? Tak temperatura może (choć nie musi) być objawem ciązy.