Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam do was pytanie

jak odmówic tesciowej

Polecane posty

Gość mam do was pytanie

termin porodu na dniach. mieszkamy razem. dzis do mnie przyszla i powiedziala ze jak tylko sie zacznie poród tesc mnie zawiezie. ja powiedzialam ze moja mama ( mieszka 10 min ode mnie) mnie zawiezie gdyby meza nie bylo. ze tak sie czuje bezpieczniej, to sie obrazila. jak mam jej powiedziec ze moja mama to jest MAMA. nie chce jecha c z tesciem bo zle sie bede czuc, bede sie krepowac i wogole

Gość no przecież już jej odmówiłaś
;)

pogadaj w prost z tesciowa to tez kobieta zrozumie a teraz jest urazona bo nie chcesz jej pomocy a ona chciala dobrze musisz szczerze z nia pogadac skoro mieszkacie razem lepiej zeby nie bylo nieprzyjemnosci

Gość szukajaccccccccccca
wiesz co ona i tak Cie nie zrozumie takie sa juz tesciowie:P a i nie przejmuj sie ja Cie rozumiem i chyba wiekszosc tutaj tez wiadomo mama to mama a tesc to tesc ....

Gość to jest przeciez
ale masz problem :P tylko ciekawe co zrobisz jak alcja porodowa przebiegnie blyskawicznie i MAMCIA nie zdazy dojechac. :D Tesciu bedzie porod odbierac :D

powiedz jej, ze jak ona sobie wyobraża, ze będziesz rodzic z tesciem? Poza tym możesz jej powiedzieć np. że nie chcesz żeby Cie ktoś oglądał w takim stanie itp. Albo, ze mama to mama, a nie teśc facet.

Gość mam do was pytanie
wlasnie tesciowa prawo jazdy nie ma, ona mysli ze poród to skurcze od razu co 5 min bo ona tak miala przy 1 dziecku. a to moja 1 ciaza i wiem ze nie bedzie szybko. kurcze denerwuje mnie takie bycie nachalną

Szczerze mówiąc to gdyby mojego męża nie było w domu spokojnie dałabym radę sama zajechać autem do szpitala :) nie masz prawka?

Gość mam do was pytanie
ja mam ale juz teraz mam bardzo bolesne skurcze przepowiadające. jak kiedys jechalam autem do lekarza to myslalam ze sie zabije, jakbym pierwszy raz autem jechala. brzuch mam za duzy. takze ta wersja odpada a po 2 nie znam drogi

Gość mam do was pytanie
ale wogole moja mama jest 5 lat mlodsza od tesciowej i naprawdę naprawde lepiej sie bede czuc jak ona mnie zawiezie, to tesciowa z tekstem do mnie ze nie ma co czekac bo to poród. no masakraaa. ja wiem ze to moja decyzja (a moze akurat mnie zlapie jak mąz bedzie) ale bedzie wielka obraza jak tesc mnie nie zawiezie

ja tam swojej tesciowej tez nie lubie... hmm wrecz nie trawie... ale serio jakby mi cos takiego powiedziala po prostu bym jej przytakneła - ze oki oki jakby co to bedziesz dzwonic do tescia - hmm moze sama nawet takiej pomocy bedziesz podtrzebowala np. twoja mama nie bedzie akurat w domku itd... wiec... nie wiem po co jej juz odmowilas hmmm

Gość mam do was pytanie
tesciowie mieszkają ze mną wjednym domu tyle ze na innym piętrze, nie musz enigdzie dzwonic bo tesciowa jest u mnie co chwile.

Gość szerokousta zaba
aniolku, ze skurczami sie nie powinno jezdzic samochodem. Chwyci ja nagle mocniej, nacisnie na gaz i wypadek gotowy

Gość szerokousta zaba
A w ogole nie rob takiego dramatu. Jak zobaczysz, ze sie powoli nakreca, to zadzwon po mame, a jak juz bedzie, to z nia pojedziesz, a tesciom powiesz, ze ci sie zaczely skurcze, jak mama byla u ciebie. A jak nagle trzeba bedzie pojechac, to chyba dobrze, ze tesc jest pod reka. Nigdy nie wiadomo, kiedy to bedzie i jak, a twoja mama tez chyba przez 4 tygodnie nie bedzie siedziala non stop w domu pod telefonem. Co jak akurat bedzie na zakupach , a bedzie godzina szczytu? Nie nastawiaj sie, podziekuj tesciowej z apropozycje. Oni cie do niczego nie zmuszaja, po prostu chca, zebys sie czula bezpieczna

Gość mam do was pytanie
nawet ginekolog zabronil mi jezdzic za kierownicą. ale ja sama bym nawet sie nie odwazyla

przytaknij tesciowej ze zadzwonisz , a jak mamcia bedzie z boku to cie zawiezie w szpitalu poinformujesz ze wszystko tak szybko sie dzialo ze mialas mame pod reka ..

Gość kamila.mb
co za problem, dzwonisz do mamy, przyjeżdża i stawia wszystkich przed faktem dokonanym. Teściom nie musisz nic mówić, w 10 min nie urodzisz :). To oczywiste że wolisz jechać z mamą.

Gość mam do was pytanie
jeszcze raz pisze ze do tesciow nie musze .dzwonic bo razem mieszkamy

Gość mam do was pytanie
rodzic do ja zamierzam z mezem. chodzi o dowóz do spzitala

Gość fasola księzycowa*
Jaka to różnica? Dla ciebie zadna dla niej ogromna. Ta trudno zrozumiec?

Gość kasiabialostocka spod plocka
po pierwsze - juz odmówiłas, jak ktos zauważył... po drugie - jesli wróca do tematu - podziękuj za troskę, powiedz,że liczysz na to,że mąż będzie w domu i nikogo nie bedziesz musiala fatygowac., ale w razie W wolisz jechac z mamą.KONIEC TEMATU Możesz za to ich troche ugłaskac jesli poprosisz tescia, zeby po ciebie z dzieckiem po porodzie przyjechał...w koncu z nimi mieszkasz wiec to ta sama droga;)

Gość fasola księzycowa*
Żona tylko na tyle cię stać? Nie pisz nic więcej w moją stronę bo tylko rozwalisz dziewczynie temat... Autorko, przytaknij teściowej i jak coś sie będzie działo dzwoń po mamę czy po inną bliska ci osobę.

Gość Miraculum5
Ech, te teściowe... Skąd się biorą, to ja nie wiem :D Po peirwsze, odmówiłaś już. Kolejne naciski kwituj tym, że bardziej komfortowo będziesz się czuć przy mamie swojej, która jest też kobietą... Moja za to uszczęśliwiła nas na siłę mszą w I rocznicę ślubu o dzikiej godzinie i ejszcze wydzwania po rodzinie i zaprasza za nas na nią :F