Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Palmowa

Swędzenie wokól cewki moczowej. Prosze o pomoc

Polecane posty

Gość Palmowa

No więc swędzi mnie bardzo wokól cewki moczowej.. wczesniej wokół niej było lekko popuchnięte. Gdy przyjrzałam się jej zauważyłam ze jest na niej coś białego. Coś jak by serek wiejski czy coś .. wyglądało jak by się skóra łuszczyła. zmywam to jakos i znów to samo ;/ swędzenie jest coraż gorsze !! co to ? jak to zapobiec ? mój ginekolog bedzie dopiero w poniedziałek : ( Wytrzymać nie moge

grzybica albo zapalenie, podmywaj się roztworem wody z octem albo zrób okład z jogurtu naturalnego

Odpowiedziałam Ci już na forum zdrowie i uroda ale się powtórzę:) Raczej jest to infekcja, możesz sobie zrobić nasiadówki z rumianku, posmarować się clotrimazolem, albo Provag żelem, możesz tez nie zwlekać i udać się do lekarza rodzinnego na pewno coś Ci przepisze i da skierowanie na badanie moczu, potem najwyżej w poniedziałek do ginekologa. Pozdrawiam

Gość oss_ossa
moim zdaniem grzybica choć zapalenie pęcherza niewykluczone, łykaj poruro, przemywaj okolice cewki tantum rosa i smaruj clotrimazolem. no i jak dziewczyny radzą - badanie moczu i wymaz z pochwy by się przydało zrobić. pozdr!