monia192 0 Napisano Wrzesień 13, 2011 Hej mam taki przypadek , kolega mnie poprosił o porade , ponieeważ jego dziewczyna ma 18 lat od kilku miesiecy uprawiają sex , chłopak prosi ją o wizyty u ginekologa w sprawach profilaktyki a ona odmawia bo sie boi , ani razu nie była itwierdzi ze nie pojdzie , poradzcie mi co mam mu powiedzieć ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Panikara7 Napisano Wrzesień 13, 2011 Najlepiej porozmawiać z tą jego dziewczyną. Nie ma się czego bać.. Też się stresowałam przed 1 wizytą jak przed wszystkim innym. Ja poszukam informacje w internecie na temat ginekologów w moim mieście i wybrałam tego, o którym pacjentki wypowiadały się najlepiej. Sama wizyta była przyjemna, czułam wsparcie ze strony lekarza. I niech nie zakrywa się tym, że nie chce iść np do faceta ginekologa, bo faceci są bardziej delikatni. Jeśli koleżanka ma 18 lat i uprawia seks to niech skorzysta z wizyty i poprosi też o receptę na tabletki, żeby później nie miała większego problemu jak pęknie gumka i będzie musiała iść po inna tabletkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Wrzesień 13, 2011 w takim wieku, i jak juz sie współżyje trzeba iść do lekarza na badania profilaktyczne bo zdrowie jest najważniejsze, trzeba robić regularnie co rok cytologię i usg, bo rak szyjki macicy, nadżerki i torbiele jajników nie śpią poza tym badanie nie boli, trwa dosłownie pare minut, nie jest może to bardzo przyjemne, ale lekarz nie "wsadzi" jej do pochwy niczego co byłoby grubsze niż dwa palce, nie sprawia to bólu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Wrzesień 13, 2011 "poradzcie mi co mam mu powiedzieć ?" Że ma głupią dziewczynę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach